Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 στις 17.30

Να τσακίσουμε το φασισμό και την ακροδεξιά

Πάτρα - 1η Νοέμβρη: Να τσακίσουμε το φασισμό και την ακροδεξιά. Καλέσματα σε Αθήνα και Πάτρα

1Η ΝΟΕΜΒΡΗ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΤΙΣ 17:30, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

post image

1Η ΝΟΕΜΒΡΗ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΤΙΣ 17:30, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη

ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ισότητας - αλληλεγγύης - ελευθερίας

Ο φασισμός, ως η πιο σκληρή μορφή του καπιταλιστικού συστήματος, εξασφαλίζει την ανενόχλητη κυκλοφορία του κεφαλαίου και το κέρδος των αφεντικών και αναδεικνύει το κράτος ως τον κυρίαρχο ρυθμιστή της κοινωνικής ζωής.

Μέσω της εθνικιστικής ρητορικής, του μιλιταρισμού και του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, επιχειρεί να επιβάλλει τον ρατσισμό, τη φυλετική ανωτερότητα και την εθνική ενότητα έναντι της ταξικής πάλης.

Στοχοποιεί και επιτίθεται στα πιο φτωχά-αποκλεισμένα κοινωνικά στρώματα (μετανάστριες, φτωχοδιάβολους, Ρομά, lgbtq άτομα), επιτίθεται στα κοινωνικοπολιτικά κινήματα που εναντιώνονται στο κράτος, στο καπιταλισμό, στην πατριαρχία.

Η συνεχής άνοδος της ακροδεξιάς ρητορικής παγκοσμίως, όσο και αν παρουσιάζεται με αντισυστημική προβιά, αποτελεί εργαλείο απέναντι στους από τα κάτω της κοινωνίας. Οι ρητορικές μίσους, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και σεξισμού, επιβάλλονται από την σκληρή καπιταλιστική πραγματικότητα για όλους τους ανθρώπους της τάξης μας, σε κάθε γωνιά της γης.

Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες του Σαχζάντ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα, τις επιθέσεις σε αυτοοργανωμένες δομές και στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, τα πογκρόμ ενάντια σε μετανάστ(ρι)ες σε Αιγαίο και Έβρο που είναι η βρώμικη δουλειά για το κράτος.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, είναι αγώνας ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο, πατριαρχία και κάθε εξουσία. Για εμάς δεν υφίσταται καμία θεσμική λύση, καμία δικαστική απόφαση και κανένα κράτος που θα δώσει τέλος στον φασισμό καθώς είναι σάρκα από τη σάρκα του ίδιου σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Με οριζόντιους,μαχητικούς, από τα κάτω αγώνες τσακίζουμε τον φασισμό και την ακροδεξιά.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

στους δρόμους, τις συνειδήσεις και την καθημερινότητα

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ενάντια σε κράτος - κεφάλαιο - πατριαρχία & κάθε εξουσία

(Α)*

Εικόνες:

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627333/