Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα των κατασταλτικών επιχειρήσεων στο ΕΜΠ

Καλούμε την Τρίτη 31/10 στις 9.00 στο κτήριο 7 στα δικαστήρια Ευελπίδων σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 5 συνολικά συλληφθέντα των κατασταλτικών επιχειρήσεων που ακολουθήσαν την εκκένωση και επανακατάληψη του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού Πολυτεχνείου την 31/08.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/92417/


Κάλεσμα σε συγκέντρωσή αλληλεγγύης στην Ευελπίδων για τις κατασταλτικές επιχειρήσεις στην Πολυτεχνειούπολη

Η κρατική επίθεση στις καταλήψεις είναι σταθερή ανά τα χρόνια, ανεξαρτήτως κυβέρνησης και συνεχίζεται (με διαφορετικές μεθόδους και εντάσεις κάθε φόρα) εξαπολύοντας το τελευταίο διάστημα μια έντονη κατασταλτική πολιτική με μια σειρά εκκενώσεων. Στις 25/08 εκκενώνεται το κατειλημμένο στέκι Άνω - Κάτω Πατησίων και το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Ζιζάνια (ανακατάληψη στις 14/10), στις 31/08 γίνεται εκκένωση στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου οπού στην συνέχεια γίνεται ανακατάληψη και στις 30/9 εκκενώνεται η κατάληψη Ευαγγελισμού.

Μέσω των εκκενώσεων επιδιώκεται να μην υπάρχει αμφισβήτηση, αντίσταση και αντίδραση. Οι καταλήψεις αποτελούν χώρους συνάντησης και αγώνα χωρίς ιεραρχία, διακρίσεις και διαχωρισμούς φύλου, φυλής, σεξουαλικότητας. Όσες/οι συμμετέχουν σ`αυτές, συζητούν από κοινού και συνδιαμορφώνουν τις απόψεις τους, έτσι ώστε στην τελική απόφαση να βρίσκει τον εαυτό του, ο καθένας και η καθεμία. Μέσα στις καταλήψεις οργανώνονται μια σειρά πολύπλευρων δράσεων από συλλογικές κουζίνες έως κινήσεις αλληλεγγύης σε αγώνες των από τα κάτω, από εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και μαθήματα αυτομόρφωσης έως συγκρουσιακές πορείες ενάντια σε κράτος, φασιστές, αφεντικά. Επιδιώκουν να μην λειτουργούν σύμφωνα με τα κυρίαρχα πρότυπα αλλά να δίνουν στο σήμερα μια γεύση από μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης. Είναι χώροι που στοχεύουν στην ατομική και συλλογική απελευθέρωση και ως τέτοιους πρέπει να τους υπερασπιζόμαστε.

Από τις κατασταλτικές επιχειρήσεις στην Πολυτεχνειούπολη προέκυψαν 5 συνολικά συλλήψεις. Εμείς οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στα διωκόμενα συντρόφια, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι κρατικές μεθοδεύσεις απέναντι στον κόσμο του αγώνα δεν καταφέρνουν τίποτα άλλο παρά να μας κάνουν να συνεχίσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα. Αγωνιζόμαστε με προοπτική κοινών αγώνων ντόπιων μεταναστών/ριων, απέναντι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και εξουσίας. Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και έθνη. Για ένα κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Για την αναρχία.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 31/10 στις 9:00 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 7.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΖΙΖΑΝΙΑ, ΑΝΩ-ΚΑΤΩ, ΑΣΠ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑI Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

κάλεσμα : αναρχική συλλογικότητα Αcte

acte@riseup.exnet/acte.espivblogs.net