Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 στις 19.00

Η Παλαιστινιακή Επανάσταση από γενιά σε γενιά, μέχρι την πλήρη Απελευθέρωση...

Η Παλαιστινιακή Επανάσταση από γενιά σε γενιά, μέχρι την πλήρη Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

από Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Στον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης (Καλλιδρομίου 49 Εξάρχεια) θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή 3/11 19.00 εκδήλωση - συζήτηση με θέμα : Η Παλαιστινιακή Επανάσταση από γενιά σε γενιά, μέχρι την πλήρη Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Βασικός ομιλητής θα είναι Παλαιστίνιος αγωνιστής που συμμετείχε στον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα στον Λίβανο τη δεκαετία του 70'

post image

Εκδήλωση - Συζήτηση | Η Παλαιστινιακή Επανάσταση από γενιά σε γενιά, μέχρι την πλήρη Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Θα μιλήσει σύντροφος Παλαιστίνιος που συμμετείχε στον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα στον Λίβανο τη δεκαετία του 70'

-Ο παλαιστινιακός εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας είναι ένας αγώνας εναντίον της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού, κόντρα στις κυβερνήσεις - υποχείρια του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή που τον υπονομεύουν.

-Είναι ένας αγώνας κατάκτησης θέσεων με τη μια γενιά να παραδίδει την σκυτάλη στην άλλη.

-Λόγω της στρατιωτικής -τεχνολογικής υπεροπλίας του εχθρού, το τίμημα της λευτεριάς είναι μεγάλο σε άμαχους Παλαιστίνιους. Έτσι έγινε στην Αλγερία, στο Βιετνάμ το ίδιο ισχύει για την Παλαιστίνη.

-Τέλη της δεκαετίας 1960 οι ξεριζωμένοι Παλαιστίνιοι σήκωσαν τα όπλα της Αντίστασης στην Ιορδανία και τη δεκαετία του 70' στον Λίβανο. Το 1987 ξεκίνησε η πρώτη Ιντιφάντα. Μεσολάβησε η προδοσία του Όσλο. Το 2000 ξεκίνησε η νέα Ιντιφάντα.

-Η Γάζα είναι το ισχυρό προπύργιο της Αντίστασης μέσα στην ιστορική Παλαιστίνη, το παλαιστινιακό Ανόι που σαν φάρος προσελκύει χιλιάδες Παλαιστίνιους/ες σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη και τη διασπορά στην Αντίσταση εναντίον του Ιμπεριαλισμού και των σιωνιστών κατακτητών.

-Η Παλαιστινιακή Επανάσταση είναι ένας φάρος ελπίδας για τους καταπιεσμένους όλου του πλανήτη. Η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση είναι αλληλεγγύη διεθνιστική επαναστατική. Οι καταπιεσμένοι όλου του κόσμου παίρνουν από τον παλαιστινιακό αγώνα το κουράγιο για να δώσουν τους δικούς τους αγώνες εναντίον του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

[Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης, Καλλιδρομίου 49 Εξάρχεια, την Παρασκεθή 3/11- 19.00]

Σύντροφοι-Συντρόφισσες

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627364/