Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

(αναβάλλεται για 12/11) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστινίων

Μεταφέρεται λόγω καιρού η σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των παλαιστίνιων για γη, ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία ενάντια στον αφανισμό και τον εκτοπισμό τους, για Κυριακή 12/11, στις 13.00, στην πλατεία Μοναστηρακίου.

πηγή : https://twitter.com/radiofragmata/status/1723…


από Ανοιχτή Αντιπολεμική Συνέλευση Αναρχικών

Αλληλεγγύη στον αγώνα των παλαιστινίων για γη, ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία

ενάντια στον αφανισμό και τον εκτοπισμό τους από το ισραηλινό κράτος

Ενάντια στους σχεδιασμούς που επί δεκαετίες περιλαμβάνουν δολοφονίες, φυσική εξόντωση, βομβαρδισμούς και εποικισμούς, συλλήψεις και βασανισμούς, επιθέσεις και εκτοπισμούς, χτίσιμο τειχών στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα -τη μεγαλύτερη «ανοιχτή» φυλακή του πλανήτη.

Ενάντια στη νέα ανθρωποσφαγή που εξελίσσεται μετά τις 7/10 με αφορμή την επίθεση της Χαμάς, πλήθος κρατών εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα στην κατεύθυνση ανακατανομής της παγκόσμιας ισχύος.

Ανθρωποσφαγή στην οποία συμμετέχει ενεργά το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας της τελευταίας δεκαετίας και ως προκεχωρημένο νατοϊκό φυλάκιο στη ΝΑ Ευρώπη και Μεσόγειο, παρέχοντας τις βάσεις της Σούδας και της Ελευσίνας.

Στεκόμαστε στο πλευρό όσων εβραίων, μέσα στο Ισραήλ και σε ολόκληρο τον κόσμο, αντιστέκονται στην πολιτική του ισραηλινού κράτους.

Ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, κοσμική ή θρησκευτική

Τώρα και για πάντα, εσωτερικός εχθρός στις πολεμικές εμπλοκές του ελληνικού κράτους

Για μια νέα ιντιφάντα στη Γάζα, στην Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Όχθη, σε όλο τον πλανήτη

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/92460/


1 2 3

Ενάντια στην εξόντωση και τον εκτοπισμό των παλαιστινίων [barrio negro]

Τις προηγούμενες μέρες βάλαμε πανό, γράψαμε συνθήματα σε τοίχους και κολλήσαμε αφίσες, σε Πέραμα, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Νίκαια, ενάντια στην εξόντωση και τον εκτοπισμό των παλαιστινίων από το ιστραηλινό κράτος και την ενεργό συμμετοχή του ελληνικού κράτους στη νέα ανθρωποσφαγή. Παντού και πάντα ιντιφάντα σε κάθε γωνιά της γης ενάντια σε κράτη, έθνη, σύνορα, θρησκείες, ρατσισμό, εκμετάλλευση, πατριαρχία.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της Ανοιχτής Αντιπολεμικής Συνέλευσης Αναρχικών την Παρασκευή 10/11, στις 19.00, στο Μοναστηράκι.

Barrio Negro

πρωτοβουλία αντίστασης, αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης

από Πέραμα, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Νίκαια

barrexionegro@exespiv.neext

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1627505/


1 2 3

Παρ.10/11 (19:00) Μοναστηράκι: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους και στις παλαιστίνιες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους και τις παλαιστίνιες ενάντια στον αφανισμό και τον εκτοπισμό τους από το ισραηλινό κράτος Παρασκευή, 10.11.23, 19:00, πλ. Μοναστηρακίου, Αθήνα

Ως Συνέλευση αναρχικών ενάντια στα αυτονόητα του κόσμου της εξουσίας συμμετέχοντας στην Ανοιχτή Αντιπολεμική Συνέλευση Αναρχικών καλούμε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στις 19:00 στη Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους και τις παλαιστίνιες ενάντια στον αφανισμό και τον εκτοπισμό τους από το ισραηλινό κράτος, στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Ακολουθεί το κείμενο της αφίσας που μοιράζεται από την συνέλευσή σε κινήσεις αλληλεγγύης.

Αξιοπρέπεια, γη και ελευθερία

για τους παλαιστίνιους και τις παλαιστίνιες

ενάντια στον εκτοπισμό και την εξόντωση

Εδώ και δεκαετίες, η κατεχόμενη ζωή του παλαιστινιακού πληθυσμού αναπνέει στη σκιά της απειλής του θανάτου. Από τα τείχη, τους εποικισμούς, τον διαρκή διωγμό και τους εξευτελισμούς, τα check points, τις φυλακίσεις, τα σακατέματα και τις δολοφονίες από τις στρατιωτικές επιθέσεις και επεμβάσεις του ισραηλινού κράτους, μέχρι την εξελισσόμενη επιχείρηση εκκαθάρισης στη Λωρίδα της Γάζας. Το «παλαιστινιακό ζήτημα» δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη 2023 αλλά 75 χρόνια πίσω. Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στην παραβίαση και ανακατασκευή της ιστορικής πραγματικότητας ακόμα κι αν μας χωρίζει χάσμα από κάθε τύπου εξουσία, είτε είναι κοσμική είτε θρησκευτική, συνεπώς και από οργανώσεις σαν την Χαμάς.

Στη νέα ανθρωποσφαγή που έχει στηθεί όλοι οι παίκτες πλανητικής ή περιφερειακής ισχύος έχουν πάρει θέση σύμφωνα με τα συμφέροντα τους. Ανάμεσά τους το ελληνικό κράτος, με την ξεκάθαρη τοποθέτησή του από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του ισραηλινού κράτους και «του δικαιώματος του στην αυτοάμυνα» (sic!). Για να εξυπηρετήσει την εδραίωση της θέσης του στην ανακατανομή των διεθνών συσχετισμών, όπως ακριβώς έκανε και στον πόλεμο της Ουκρανίας με την πρωθυπουργική δήλωση «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία»! Αυτή τη φορά, στη βάση του συμμαχικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, για τον οποίο εργάζεται σταθερά η ελληνική εξωτερική πολιτική ανεξαρτήτως κυβερνήσεων εδώ και μια δεκαετία πλέον.

Την ίδια στιγμή, η καθεστωτική προπαγάνδα διαχέει εκ νέου συστηματικά την ισλαμοφοβία στις δυτικές κοινωνίες, καλλιεργώντας το φόβο μιας «διαρκούς απειλής» έτσι ώστε να ενισχύσει το δόγμα της ασφάλειας και των τεχνολογιών επιβολής, δηλαδή του εντεινόμενου κοινωνικού ελέγχου, της καταστολής, της φίμωσης κάθε αντίθετης φωνής και της απρόσκοπτης συνέχισης της θανατοπολιτικής κατά των μεταναστ(ρι)ών.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εβραίων ανά τον κόσμο

που τολμούν να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην πολιτική του ισραηλινού κράτους

Σαμποτάζ στη συμμαχία ελληνικού-ισραηλινού κράτους

Ιντιφάντα σε κάθε γωνιά της γης

ενάντια σε κράτη, έθνη, σύνορα, θρησκείες, στρατούς, ρατσισμό, εκμετάλλευση, πατριαρχία

κάλεσμα : Συνέλευση αναρχικών ενάντια στα αυτονόητα του κόσμου της εξουσίας

agaiexnst_obviexous@espiexv.net

αυτονόητα: απαρτχάιντ, πόλεμος και ειρήνη των κυρίαρχων

Αρχεία:

autonoita_palaistini_Α4_c.pdf

autonoita_palaistini_afisa.pdf

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627522/