Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 στις 9.00 πμ

Κάλεσμα στη δίκη για την υπόθεση "Ακρόπολη"

Για τις 14/11/2023 έχει οριστεί η δίκη για την υπόθεση "Ακρόπολη". Η υπόθεση ξεκινάει στις αρχές του 2020 όταν το ελληνικό Κράτος εξαπολύει εκστρατεία συκοφάντησης και εξώντοσης μεταναστών που βρίσκονται στα σύνορα. Είχε προγηθεί το άνοιγμα των συνόρων από μεριάς του τουρκικού Κράτους ως αντίποινα προς τη Δύση για το θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτικών στο Ιντλίμπ.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη το ανταγωνιστικό κίνημα δεν στάθηκε αμέτοχο. Την περίοδο εκείνη πραγματοποιήθηκαν σειρά συνελεύσεων, πορειών και πολύμορφων δράσεων. Κομμάτι των δράσεων αυτών ήταν μία δυναμική νυχτερινή πορεία στα στενά της Ακρόπολης με στόχο να αναδειχθεί στο κέντρο της Αθήνας οτι το Κράτος έχει δύο στρατηγικές ως προς τα άτομα που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα: Για τους τουρίστες ανοίγει τις πόρτες του, μετατρέπει τις γειτονιές σε ένα απέραντο amusement park και εκτοπίζει τους ντόπιους, ενώ, για τους κατατρεγμένους (τους μετανάστες) επιφυλλάσει πογκρόμ, πυροβολισμούς, ψεκάσματα με παράνομα χημικά, θάνατο.

Mετά το πέρας της δυναμικής πορείας η ελληνική αστυνομία ,με αφορμή οτι σπάστηκαν κάποια μηχανήματα εντός του σταθμού, προέβη σε μαζική προσαγωγή άνω των 50 ατόμων, από τις οποίες οι 43 μετατράπηκαν σε συλλήψεις χωρίς κάποιο αποδεικτικό στοιχείο.

4 χρόνια μετά το ελληνικό Κράτος συνεχίζει την επίθεση του σε μετανάστες και αλληλέγγυα. Τις μέρες που γράφεται το κάλεσμα αυτό το ελληνικό κράτος έχει δώσει άτυπη οδηγία παρακολούθησης και περιορισμού της κίνησης Παλαιστινίων και άλλων αραβόφωνων μεταναστών σε προσφυγικά camps. Τις προηγούμενες μέρες είχε προηγηθεί μαζική διαδήλωση Παλαιστινίων στο camp της Σάμου και συλλήψεις από την ελληνική αστυνομία.

Σας καλούμε την Τρίτη 14/11/2023, ώρα 9:00 , αίθουσα 2Β', Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ευελπίδων.

Να μην αφήσουμε κανένα μόνο του απέναντι στο Κράτος!

Λευτεριά στις μετανάστριες!

Αλληλέγγυα, φίλα, σύντροφα

ακριβής τοποθεσία : Κτίριο 8, Αίθουσα 1Β'

πηγή : https://www.facebook.com/p/Campo-Rosso-100079…