Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 στις 19.00

Συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία του 17χρονου Ρομά

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΡΟΜ

Δύο χρόνια μετά την δολοφονία του Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα και σχεδόν έναν χρόνο μετά την εκτέλεση του 18χρονου Κ. Φραγκούλη στην Θεσσαλονίκη , έρχεται να προστεθεί στην μακροσκελή λίστα των κρατικών δολοφονιών , η είδηση ενός ακόμα νεκρού Ρομ από χέρι μπάτσου αυτή τη φορά στη Βοιωτία. Βραδινές ώρες του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, μετά από καταδίωξη οχήματος και ενώ αυτό ήταν ακινητοποιημένο , τα ένστολα καθάρματα της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε προσεγγίζουν το όχημα, βγάζοντας τον 17χρονο οδηγό και τον αδερφό του δια της βίας έξω και έπειτα κάτω από «αδιευκρίνιστες συνθήκες» μπάτσος οπλίζει και δολοφονεί στεγνά τον έναν από αυτούς.

Ο αδερφός του θύματος και αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει:

«Είναι όλα ψέματα, δεν εκπυρσοκρότησε το όπλο. […]«ο αστυνομικός κατέβηκε από το αμάξι με νεύρα, πλησίασε, χτύπησε με το όπλο το τζαμί, από την μεριά του αδερφού μου με δύναμη. Άνοιξε την πόρτα ο αδερφός μου, δεν πρόλαβε να κατέβει και ο αστυνομικός του έριξε δύο κλωτσιές στα πλευρά, μια στα πόδια, στο καλάμι, τον άρπαξε από την μπλούζα και τον πυροβόλησε. Γέμισε η άσφαλτος αίματα του αδερφού μου. Χωρίς να κάνει τίποτα. Υπάρχουν μαρτυρίες. Ούτε καταδίωξη, ούτε τίποτα. Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εγώ και τα δύο κορίτσια».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ. οπλίζουν και αφαιρούν την ζωή ενός Ρομ . Το περιστατικό του Σαββάτου αποτελεί μία ακόμη δολοφονία με ξεκάθαρα ρατσιστικά χαρακτηριστικά , η οποία δεν μας κάνει να πέφτουμε από τα σύννεφα , καθώς τα τελευταία χρόνια το κράτος και οι ένστολοι δολοφόνοι του επιτίθενται και σκοτώνουν ρομα εντελώς απροκάλυπτα , εργαλειοποιώντας μικροπαραβατικες συμπεριφορές ως δικαιολογία για την άσκηση βίας . Και αυτό βέβαια δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό κρατικής και αστυνομικής βίας. Καθημερινά το κράτος δολοφονεί δεκάδες μετανάστριες και πρόσφυγες στα σύνορα και στο Αιγαίο , περιστατικά έμφυλης κακοποίησης και σωματεμπορίας από μπάτσους βγαίνουν στο φως ενώ ταυτόχρονα βασανίζουν και δέρνουν αγωνιστές κάνοντας πλάτες σε ενέδρες φασιστών , χαρακτηριστικά είναι τα γεγονότα της 1ης Νοέμβρη στον ΗΣΑΠ. Οι μπάτσοι είναι πάντα εκεί για να περιφρουρήσουν τα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου, ώστε να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης που προσπαθεί να ρίξει αυτό το σάπιο σύστημα αλλά και για να «καθαρίσουν» φτωχοδιαβολους όπως στην περίπτωση του 17χρονου στην Βοιωτία.

Για ακόμα μια φορά η αστυνομία δολοφονεί. Για ακόμα μια φορά το κράτος δολοφονεί. Για ακόμα μα φορά οφείλουμε όλοι και όλες να βρεθούμε στον δρόμο , ως οι καταπιεσμένοι και οι καταπιεσμένες αυτού του κόσμου. Να βρεθούμε στον δρόμο όπως κάναμε για τον Κούμη και την Κανελλοπούλου , για τον Καλτεζά, για τον Αλέξη , για την Ζακιε , για τον Μάγγο , για τον Σαμπάνη και τον Φραγκούλη. Με ανυποχώρητους αγώνες να οργανωσουμε τις αντιστάσεις μας και να παλέψουμε ενάντια στο κ΄ρατος και το κεφάλαιο που σπέρνουν τον θάνατο.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ - ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου

πηγή : https://www.facebook.com/people/Κατάληψη-Παλι…