Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στις 16.00

Φεμινισμός, Αντισπισισμός & συστήματα καταπίεσης

Την Κυριακή 3/12 στις 16:00 στο TRISE (Κολοκοτρώνη 31, Μοναστηράκι) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα Φεμινισμός, Αντισπισισμός & συστήματα καταπίεσης. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους Beyond speciesism, beyond humanism, beyond (22') της ομάδας @justwondering.io, με ελληνικούς υπότιτλους και έπειτα, θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση.

Αντιλαμβανόμαστε αυτή τη συνάντηση ως μία ευκαιρία να μοιραστούμε μεταξύ μας σκέψεις, ανησυχίες και προσωπικά βιώματα με σκοπό να εμβαθύνουμε στην έννοια της διαθεματικότητας. Επιθυμούμε σαν συλλογικότητα να ανοίξει μία συζήτηση που θα μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε με τί τρόπο συγκλίνουν οι ιδέες και οι αξίες του φεμινισμού και του βιγκανισμού/αντισπισισμού και πώς οι διάφορες μορφές καταπίεσης προς πλάσματα ανθρώπινα ή μη, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Μέσα από κύκλους ανοιχτών συζητήσεων επιδιώκουμε τη ζύμωση και την συνδιαμόρφωση για έναν πολύμορφο και συμπεριληπτικό αντι-πατριαρχικό αγώνα με μοναδικό σκοπό την εξάλειψη όλων των συστημάτων καταπίεσης, τα οποία στηρίζονται στο δίπολο καταπιεσμένου-καταπιεστή.

** Στον χώρο θα υπάρχουν κείμενα της συλλογικότητας μας, έντυπο υλικό (φυλλάδια/βιβλία/μπροσούρες) με αντισπισιστικό και φεμινιστικό περιεχόμενο καθώς επίσης και βιγκαν κουζίνα με ελεύθερη συνεισφορά.

** Ο χώρος δυστυχώς είναι προσβάσιμος μόνο με σκάλα. Όποιο χρειάζεται βοήθεια για την προσέλευση του ή συνοδεία από τους σταθμούς μετρό Σύνταγμα και Μοναστηράκι σε περίπτωση μη εξοικείωσης/δυσκολίας προσανατολισμού με τους δρόμους της γειτονιάς μπορεί να στείλει μήνυμα στην σελίδα μας και να κανονιστεί συνάντηση με συντρόφια της ομάδας για να πάνε παρέα.

** Παραβιαστικές και εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.

Ευχαριστούμε πολύ την @marianikla που επιμελήθηκε το αφισάκι της εκδήλωσης.

Σας περιμένουμε όλα! ✊💜

Φεμινιστική Συλλογικότητα από τα Κάτω: το Σπίτι, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Νοεμβρίου 22h