Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στις 17.00

Βιωματικό εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης

Βιωματικό εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης:
"Εξερευνώντας τον κόσμο των συμβόλων"

Ως σύμβολο νοείται στην ψυχολογία του βάθους του Carl Jung κάθε όρος, όνομα ή εικόνα, τα οποία, και αν ακόμα μας είναι προσιτά στην καθημερινή μας ζωή, εμπεριέχουν ωστόσο σημασίες που προστίθενται στο εμφανές νόημά τους το συμβατικό. Κάθε σύμβολο διατηρεί στον πυρήνα του κάτι αόριστο, άγνωστο ή απόκρυφο για εμάς.

Σε αυτό το εργαστήρι σκοπός είναι το να εξερευνήσουμε τον άκρως συναρπαστικό κόσμο των συμβόλων, προσεγγίζοντας τις ιδιότητές τους μέσα από την υποκειμενική εμπειρία, αλλά και με διάθεση για ένα άνοιγμα προς νέες οπτικές γωνίες, μέσα από τη δυναμική της ομάδας.

Κάθε συνάντηση είναι αυτοτελής, με συγκεκριμένη θεματολογία κάθε φορά, ξεκινάμε με συζήτηση γύρω από το θέμα μας και στη συνέχεια δίνεται ο χρόνος προκειμένου να καταγράψουμε, μέσα από επιλεγμένες ασκήσεις, κάποια σκέψη, ένα ποίημα ή μια μικρή ιστορία στο εδώ και τώρα. Ακολουθεί η ανάγνωση των κειμένων μας στο πλαίσιο της ομάδας και η ανταλλαγή εντυπώσεων, προσωπικών συνειρμών και συναισθημάτων.

Το εργαστήρι αυτό απευθύνεται σε ενήλικες, με απαραίτητη προϋπόθεση όχι τόσο το να έχουν μια προηγούμενη σχέση με την δημιουργική γραφή, όσο το να έχουν την επιθυμία να πειραματιστούν μέσα από την τέχνη του γραπτού λόγου και να επικοινωνήσουν με αυτόν τον τρόπο τις ιδέες τους, να ανακαλύψουν πτυχές του εαυτού τους που αναδύονται μέσα από αυτή τη διαδικασία και επιπλέον η σύνδεση με την αυθεντικότητά μας μέσα από τον κόσμο των μύθων και της φαντασίας.

Το εργαστήρι λειτουργεί κάθε Κυριακή 5μμ- 8μμ.
Από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023
στο Π- χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης και πολιτισμού
(Καμπούρογλου 44 και Σαμαρά 2, Αθήνα)

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος: 6949087039

Η Παμέλα Τσάτση έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Το καλοκαίρι του 2017 ολοκλήρωσε το εξ αποστάσεως σεμινάριο του ΕΚΠΑ με τίτλο: "Δημιουργική γραφή και αυτογνωσία".
Τον Μάη του 2018 συμμετείχε στη θεατρική παράσταση "Paralogism" από τη θεατρική ομάδα "Καλειδοσκόπιο" και σε σκηνοθεσία Διονύση Σάββα στο θέατρο "Αλκμήνη".
Τον Φεβρουάριο του 2019 παρακολούθησε τον κύκλο σεμιναρίων: "Γνωριμία με τη Μοντέρνα Τέχνη" στο Ανοιχτό ίδρυμα Εκπαίδευσης (ΑΙΕ) με διδάσκουσα την Μαρία Αθανασέκου.
Ποιητικές συλλογές της ίδιας: "Σιντριβάνια για σάουντρακ" από τις εκδόσεις "Κάκτος"(2019), "μέρες Κυριακές" από τις εκδόσεις Ηδυέπεια (2020) και το έργο "Αμμόλοφοι σε κλεψύδρα" (εκδόσεις Ηδυέπεια, 2021).

πηγή : https://www.facebook.com/events/2164158263788…
πηγή : email που λάβαμε στις 26 Σεπτεμβρίου 23h