Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στις 18.00

Παρέμβαση- Διαμαρτυρία ενάντια στην κατασκεύη νέας μονάδας elpedison

Κανένα καινούργιο φουγάρο στις γειτονιές μας

Η κατασκευή της νέας, διπλάσιας, μονάδας της Elpedison, διπλά στην υπάρχουσα, είναι θέμα απόφασης των μετόχων και οι προεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Αφού ξαναπιάνουν αυτοί το θέμα, θα πρέπει να το ξαναπιάσουμε και εμείς.

Έχουμε λοιπόν:

  • Τέτοιες μονάδες εκπέμπουν, μεταξύ των άλλων ρύπων, διοξείδιο του αζώτου (NO2) , το οποίο προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα, ιδιαίτερα στα παιδιά. Οι συγκεντρώσεις NO2 που μετριούνται στις περιοχές μας, με τις τρέχουσες δραστηριότητες του ομίλου, είναι ήδη αρκετές για να προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα σε παιδιά.
  • Η αντιπεριφερειάρχης Πατουλίδου στη θετική της γνωμοδότηση για την κατασκευή δήλωσε πως ακόμα και αν η Elpedison υπερβεί τα όρια σε εκπομπές ΝΟ2 δεν θα κάνει τίποτα. Απλά εμπιστεύεται πως η Elpedison θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
  • Στον χώρο που πρόκειται να χτιστεί η νέα μονάδα βρέθηκε θαμμένη μια στερεή επιχωμάτωση με μεγάλες περιεκτικότητες σε βαρέα μέταλλα. Για να μη διαφύγουν αυτά στον αέρα μας, τα ΕΛΠΕ (μη γνωρίζοντας ποιος τα πέταξε στον φράχτη τους) ανέλαβε να τα αδρανοποιήσει με μια πολύ αινιγματική ανακοίνωση σχετικά με τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί.
  • Είναι σε δημόσια διαβούλευση η κατασκευή 3 μονάδων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στον χώρο των ΕΛΠΕ, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις τους για επέκταση των δραστηριοτήτων τους.

Το ρεύμα της Elpedison παράγεται από την επιβάρυνση των ζωών μας. Οι αρρώστιες μας είναι τα κέρδη τους.

Όταν το αίτημά μας μετά από τόσα χρόνια άλυτων προβλημάτων είναι να φύγουν τα ΕΛΠΕ, είναι αυτονόητο πως δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα νέο φουγάρο να φυτευτεί κοντά μας.

Ούτε τούβλο να μη βάλουν.

Ο μόνος δρόμος για αυτούς είναι μακριά από τις γειτονιές μας.

Δεν χρηματοδοτούμε τους θανάτους μας.

Ακύρωση- Απόρριψη συμβολαίων με την Elpedison.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Παρασκευή 24/11 18:00

Μεγ. Αλεξάνδρου με Εφέσου (απέναντι από το υποκατάστημα της elpedison), Εύοσμος

Πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛΠΕ

fb: Πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛΠΕ