Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στις 20.00

Προβολή "Ο άλλος γιος" & συζήτηση για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη

Με αφορμή την εγκληματική επίθεση που εξαπολύει το ισραηλινό κράτος στην αποκλεισμένη Γάζα και το συνεχιζόμενο απαρτχάιντ προς τον παλαιστινιακό λαό στην ευρύτερη περιοχή, η "Αυτενέργεια" σας καλεί στην προβολή της ταινίας «Ο άλλος γιος» στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Trise (Κολοκοτρώνη 31, Σύνταγμα).

🧶Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στις 20.00

Le fils de l'autre [The Other Son], 2012 / Διάρκεια: 105'

ΠΛΟΚΗ: Δύο οικογένειες, μία ισραηλινή και μία παλαιστινιακή, μαθαίνουν ότι τα παιδιά τους ανταλλάχθηκαν στη γέννα 18 χρόνια πριν, από λάθος του μαιευτηρίου. Οι γονείς και κυρίως τα δύο αγόρια θα πρέπει να βρουν τρόπο να διαχειριστούν την πραγματικότητα και τα νέα δεδομένα της ζωής τους. Η αποκάλυψη αυτή υποχρεώνει τον καθένα να αναθεωρήσει την ταυτότητα, τις αξίες και τις πεποιθήσεις του.

Αυτή είναι η ιστορία δύο οικογενειών που χωρίζονται από ένα τείχος πολέμου, διαφορετικές σε όλα, ζωή, θρησκεία, πεποιθήσεις, αλλά που είναι κοντά η μία στην άλλη περισσότερο από όσο μπορούν ποτέ να φανταστούν.

«Ο άλλος γιος» είναι ένα οικογενειακό δράμα, μια γαλλοϊσραηλινή συμπαραγωγή σε σκηνοθεσία της Lorraine Lévy, η οποία εκπλήσσει με την αξιοπρέπεια που προσεγγίζει την ιστορία της. Εν μέσω του κλιμακούμενου πολέμου και με φόντο τον θρησκευτικό και εθνικιστικό φανατισμό η ταινία εστιάζει στις προσωπικές συνέπειες που επιφέρει ο ανηλεής πόλεμος στις ζωές των ανθρώπων.

🧶 Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με όλο τον παρευρισκόμενο κόσμο για τον πόλεμο αλλά και για τις προοπτικές ειρήνης και δικαιοσύνης για τους λαούς στην περιοχή.

Πολιτική ομάδα ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ - https://aftenergeia.gr/