Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στις 19.00

Προβολή ταινίας για το freelancing και bar οικονομικής ενίσχυσης

[Αθήνα] Προβολή ταινίας για το freelancing - Τετάρτη 22/11 στις 19:00 στον πολιτικό χώρο στην Μεθώνης 48 (Εξάρχεια): https://fb.me/e/7TTDY0Gv9

Την ώρα που οι νεκροί της τάξης μας από εργατικά "ατυχήματα" συνεχώς αυξάνονται, την ώρα που η ολομέτωπη επίθεσης της αστικής τάξης σε βάρος της εργατικής συνεχίζεται με όλα τα μέσα, έχουμε χρέος να οργανωθούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Να γυρνάμε σπίτια μας μετά το μεροκάματο, να έχουμε αξιορπεπείς συνθήκες δουλειάς και οι μισθοί μας να φτάνουν για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πήραμε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουμε τη συγκεκριμένη προβολή με στόχο να ανοίξουμε έναν διάλογο για το freelancing, τις σύγχρονες μορφές εργασίας, αλλά και τους πρόσφατους αγώνες των διανομέων της efood. Το επόμενο διάστημα οφείλουμε να βγούμε στους δρόμους μαζικά, με νέες απεργίες να μπλοκάρουμε τους αντεργατικούς νόμους της Αχτσιόγλου (που χτυπά τα σωματεία), του Χατζηδάκη (που επιτίθεται στο 8ωρο και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα), αλλά και το πρόσφατο νόμο του Α. Γεωργιάδη (που θεσμοθετεί μέχρι και 13 ώρες δουλειάς και απαγορεύει τις απεργιακές περφρουρήσεις).

🎬 ΤΙΤΛΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣ: "Δυστυχώς απουσιάζατε"

Sorry We Missed You - 2019 - Έγχρ. Διάρκεια: 101'

Η ταινία αυτή διαπραγματεύεται ένα διαφορετικό καθεστώς εργασιακής εκμετάλλευσης που κυριαρχεί στις μέρες μας. Ένα μοντέλο εργασίας που προβάλλει τον εργαζόμενο ως "αφέντη του εαυτού του " μέσω της εργασίας freelancer και καταλήγει φυσικά να δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ, έχοντας χάσει όλα του τα δικαιώματα. Η εργασία του freelancer την συναντάμε και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μέσα από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού, όπως το e-food κ η wolt.

🥤Θα ακολουθήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά και λειτουργικά έξοδα της συλλογικότητας

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση