Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στις 15.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση-παρέμβαση ενάντια στην έμφυλη βία & το σύστημα που τη γεννά & τη συντηρεί

Ούτε στα Εξάρχεια, ούτε πουθενά, τσακίζουμε τους βιαστές και το σύστημα που τους γεννά -Συγκέντρωση 25/11 3μμ Μπενάκη-Βαλτετσίου

από Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Μετά την πρωινή πορεία που καλούν φεμινιστικές/πολιτικές συλλογικότητες στη πλ. Κλαυθμώνος στις 12.30, συναντιόμαστε σε συγκέντρωση- παρέμβαση στα Εξάρχεια, ενάντια στην έμφυλη βία και το σύστημα που τη γεννά και τη συντηρεί. Συναντιόμαστε στο δρόμο με στόχο να εκφράσουμε την οργή μας για τα πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων και αποπειρών βιασμών απέναντι σε γυναίκες και ανήλικα κορίτσια στους δρόμους των Εξαρχείων. Ενώνουμε τις φωνές μας κόντρα στη σεξιστική ρητορική των ΜΜΕ περί «δράκων» και τα fake news για το ρόλο της αστυνομίας ως «προστάτη» της γειτονιάς.

Ενάντια στην αστυνομοκρατία, τους προστάτες του κεφαλαίου και της ανάπλασης, που καθημερινά παρενοχλούν σεξιστικά, ξυλοκοπούν διαδηλώτριες και κατοίκους, επιτίθενται σε φεμινιστικές πορείες ενάντια στους βιασμούς. Ενάντια στη διάλυση των δημόσιων υποδομών, την εμπορευματοποίηση, την επέλαση του real estate, την ένταση της κρατικής καταστολής, το ναρκεμπόριο, τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην έμφυλη βία δεν μπορεί παρά να είναι και αγώνας ενάντια στο ίδιο το σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει.

Ολοκληρο το κάλεσμα της Ταξικής Αντεπίθεσης για την 25η Νοέμβρη

Καμία μόνη απέναντι στην έμφυλη βία - Επίθεση στο σύστημα που τη γεννά και την θρέφει!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, για τις γυναίκες των καταπιεσμένων τάξεων ανά τον κόσμο, η 25η Νοέμβρη αποτελεί ένα κάλεσμα σε αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία∙ ενάντια στο σύστημα που γεννά και συντηρεί την πατριαρχία. Στη σημερινή εποχή της κρίσης του καπιταλισμού, της ακραίας ταξικής υποτίμησης, της φτώχιας, της εξαθλίωσης, του πολέμου, η έμφυλη καταπίεση και η πατριαρχική βία, ως δομικά του στοιχεία, αποτελούν κανόνα και όρο για την αναπαραγωγή του.

Αυτό μαρτυρούν οι συνεχείς γυναικοκτονίες, όπως αυτή της μητέρας δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη που δολοφονήθηκε από τον μπάτσο σύζυγό της, της Όλγας στην Αργυρούπολη, που τελικά δεν κατάφερε να επιβιώσει από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη πριν από δύο χρόνια από τον κατά συρροή κακοποιητικό σύντροφό της. Η δολοφονία της μετανάστριας εργάτριας στην τουριστική βιομηχανία Αναστάζια στη Ρόδο το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και η εκείνη της τρανς μετανάστριας Άννας στον Άγιο Παντελεήμονα. Τα διαρκή και καθημερινά περιστατικά βιασμών, σεξουαλικών επιθέσεων και παρενοχλήσεων σε χώρους εργασίας, στο δρόμο, στα λεωφορεία, σε δημόσιους χώρους και η παντελής απουσία υποστηρικτικών δομών για τις επιζώσες. Αυτό δείχνει η δράση αλληλοδιαπλεκόμενων κυκλωμάτων σωματεμπορίας με την υπογραφή της «Greek mafia», όπως οι υποθέσεις της Ηλιούπολης και του Κολωνού, αλλά και εκείνη που ήρθε στο φως με θύματα δεκάδες γυναίκες από χώρες της Λατινικής Αμερικής, κυκλωμάτων που δρουν με την άμεση εμπλοκή κατώτερων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ (μεταξύ των οποίων και του «επίλεκτου» κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα) και η συγκάλυψή τους από την αστική δικαιοσύνη. Αυτό δείχνουν τα περιστατικά αστυνομικής βίας απέναντι σε γυναίκες αγωνίστριες, όπως η πρόσφατη της 16χρονης αντιφασίστριας Β., η οποία ξυλοκοπήθηκε βάρβαρα από τα καθάρματα της ΟΠΚΕ στο Νέο Ηράκλειο. Αλλά και οι βασανισμοί και οι κακοποιήσεις κρατούμενων γυναικών και μεταναστριών στα καμπς, οι δολοφονίες τους στα σύνορα και στις βάρκες που βυθίζει το λιμενικό στο Αιγαίο.

Αυτό δείχνει η εξαντλητική, υπερεντατική και υποτιμημένη εργασία των σύγχρονων γυναικών πλάι με την ανατροφή των παιδιών τους. Η κατάργηση με βάση τα εργασιακά νομοσχέδια των τελευταίων ετών της προστασίας της εγκυμοσύνης και η νομιμοποίηση ουσιαστικά των απολύσεων των εγκύων, αλλά και του καθεστώτος της σεξουαλικής παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους. Η εντεινόμενη επίθεση σε κεκτημένα δικαιώματα του φεμινιστικού κινήματος και η ενίσχυση εκτός και εντός της κυβέρνησης της ΝΔ των ακροδεξιών-εκκλησιαστικών «λόμπι» της υπογεννητικότητας, με χαρακτηριστική έκφραση αυτού τη θέσπιση Υπουργείου Οικογένειας.

Την 25η Νοέμβρη λοιπόν και κάθε μέρα, έχουμε όλους του λόγους του κόσμου να αγωνιστούμε για την ταξική-φεμινιστική αντεπίθεση.

Να τσακίσουμε το σύστημα που γεννά και θρέφει την έμφυλη βία: την πατριαρχία, το κράτος, το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό

Να τσακίσουμε το trafficking

Στεκόμαστε αλληλέγγυες- οι με τη 13χρονη από τον Κολωνό

Στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες γυναίκες σε όλο τον κόσμο: από το Ιράν ως τη Λατινική Αμερική και από τις δυτικές μητροπόλεις στις γυναικες που γίνονται η μάνα της αντίστασης και της ζωής στη μαρτυρική γη της Παλαιστίνης

Καμία μόνη απέναντι στην έμφυλη βία και την πατριαρχία!

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627788/


Τα Εξάρχεια έχουν Ιστορία! Βιαστές, Μπάτσοι, Επενδυτές έξω από τη συνοικία! [Συγκέντρωση 25/11 15.00 Ε.Μπενάκη και Βαλτετσίου]

από Εργαζόμενες/οι, συντρόφισσες/οι, κάτοικοι από τα Εξάρχεια

Τα Εξάρχεια έχουν Ιστορία! Βιαστές, Μπάτσοι, Επενδυτές έξω από τη συνοικία! [Συγκέντρωση 25/11 Ε.Μπενάκη και Βαλτετσίου μετά τη διαδήλωση της 25ης Νοέμβρη]

Τα Εξάρχεια έχουν Ιστορία! Βιαστές, Μπάτσοι, Επενδυτές έξω από τη συνοικία!

Η είδηση για τις κακοποιητικές επιθέσεις και τις απόπειρες βιασμών των τελευταίων ημερών σε ανήλικο κορίτσι και γυναίκες στα Εξάρχεια έφτασε πρώτα σε μας, σε ένα σύνολο εργαζομένων, κατοίκων και συντροφισσών από τα Εξάρχεια. Ακριβώς γιατί κάποιες από αυτές ήταν άνθρωποι δικοί μας, άνθρωποι οικείοι. Όπως άνθρωποι δικοί μας ήταν όλες οι γυναίκες που δέχτηκαν επίθεση στα Εξάρχεια τις τελευταίες ημέρες. Γιατί έτσι, ως «δικές μας», ακόμα κι αν δεν τις γνωρίζουμε αντιλαμαβανόμαστε στη γειτονία που ζούμε, εργαζόμαστε, αγωνιζόμαστε και εξεγειρόμαστε όσες δέχονται τη βία της πατριαρχίας, τη βία του κράτους, τη βία του κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτή τη βίαιη διάρρηξη του «συλλογικού», απέναντι σε αυτήν τη βίαιη υπονόμευση των κοινωνικών και αγωνιστικών δεσμών της γειτονιάς, απέναντι σε αυτή την εισβολή των πιο απεχθών μορφών της πατριαρχίας, του καπιταλισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού, αντιδράσαμε ως ενεργά πολιτικά υποκείμενα υπερασπιζόμενα της γειτονιά μας.

Όχι σαν αυτόκλητοι τιμωροί, όχι σαν «κάτοικοι που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους», όπως ο μιντιακός συρφετός -πολύ- θα ήθελε. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτοί ακριβώς οι νόμοι και το σύστημα που υπηρετούν, είναι που γεννούν και θρέφουν τους πάσης φύσεως κακοποιητές και βιαστές. Από τα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστήρια, ως τους χώρους εργασίας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστριών, ως τις διαδηλώσεις. Όπως ήταν εκείνη, στην οποία χτυπήθηκε η 16χρονη συντρόφισσα Βασιλική, όπως ήταν η φεμινιστική διαδήλωση τον Ιούλιο του 2022 στα Εξάρχεια ενάντια στις απόπειρες βιασμών που είχαν σημειωθεί, η οποία χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ.

Είχαμε και έχουμε τους δικούς μας «νόμους», που δεν είναι άλλοι από αυτούς της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της αντίστασης, της ταξικής αλληλεγγύης. Τους νόμους της ουσιαστικής κοινωνικοποίησης, αυτης που επιτάσσει η πραγματική επαφή μιας κοινότητας. Αυτούς δηλαδή που διαχρονικά στοχεύει το κεφάλαιο (μεγαλοεργολάβοι και επενδυτές), το κράτος και η δημοτική αρχή που θέλουν να κατασπαράξουν τη γειτονιά, μετατρέποντας την ιστορική Πλατεία Εξαρχείων σε ένα εργοτάξιο ενός αχρείαστου Μετρό, σκοτώνοντας τη φυσική, κοινωνική και πολιτική ζωή που στέκει αγέρωχα εκεί για δεκαετίες. Αντίστοιχα όπως θέλουν να κάνουν στο Λόφο του Στρέφη και στο Πολυτεχνείο. Όπως θέλουν να κανουν σε όλη τη γειτονια μετατρέποντας την σε ζώνη τουριστικής, ακριβής και αποστειρωμένης διασκέδασης, με τους κατοικους της, τους φτωχούς, τους εργαζόμενους που ζουν στην γειτονιά εκτοπισμένους.

Μέσα από αυτές τις ορδές των μπάτσων που καθημερινά τραμπουκίζουν, βιαιοπραγούν (όπως πέρσι εντός του εργοταξίου με θύμα συντρόφισσα) και προσβάλλον σεξιστικά, έλαβε χώρα το μιντιακό σήριαλ «του δρακου των Εξαρχείων».

Μας χτύπησαν στο γόνατο.. Και κλωτσήσαμε...

Σε πείσμα των καιρών ανοίξαμε τα παντζούρια, τις πόρτες και βρεθήκαμε έξω, όλες και όλοι μαζί σε αναζήτηση του αντικοινωνικού και επικίνδυνου παράσιτου, ύστερα από έκτακτη είδηση για τη δράση του, η οποία, πάλι μεταξύ μας διακινήθηκε και μεταδόθηκε. Το κράτος και οι αρχές, δικαστικές και αστυνομικές είχαν πιο σοβαρές δουλειές. Ενόσω συνέχιζαν να τραμπουκίζουν τους κατοίκους και τις ζωντανές κινηματικές διαδικασίες αντίστασης στο εργοτάξιο του Μετρό (ως και στη συνέντευξη τύπου έκαναν επίδειξη δύναμης), ο κακοποίητης και επίδοξος βιαστής κυκλοφορούσε άνενόχλητος...

Φυσικά το βράδυ της Τετάρτης μπροστά στην απόλυτη έκθεση τους από μια επικείμενη απονομή δικαιοσύνης από αυτούς που λοιδορούν, απαξιώνουν και καταστέλλουν συστηματικά, έσπευσαν με την αρωγή των πάντα πρόθυμων μίντια, να παρέμβουν. Ουσιαστικά στο δικό μας κατόπι. Σε εκείνο το κατόπι που βρισκόμασταν νυχθημερόν υπερασπιζόμενοι/ες τη γειτονιά μας, σε συνθήκες γενικευμένης καταστολής και ελέγχου..

Εμείς ξέρουμε. Πάντα ξέραμε .Και πάντα ήμασταν και θα είμαστε εδώ. Τα Εξάρχεια θα είναι πάντα εδώ. Δυνατά, μαχόμενα, συντροφικά, αλληλέγγυα, εξεγερτικά! Απέναντι στο κράτος, το κεφάλαιο και τα πάσης φύσεως αντικοινωνικά παράσιτα και κανίβαλους που παράγει και συντηρεί... Απέναντι στην ταξική εκμετάλευση. Απέναντι στο (παρα)κράτος των παιδοβιαστών του Κολωνού, των Αστυνομικών Τμηματων, απέναντι στους πλούσιους και επισήμους, στους βιαστές υπεράνω κάθε υποψίας. Απέναντι στο σύστημα που γεννά και θρέφει τους βιαστές. Τον καπιταλισμό και τις σάπιες αξίες του.

Τα Εξάρχεια έχουν Ιστορία! Βιαστές, Μπάτσοι, Επενδυτές έξω από τη συνοικία!

Ες Ες μπάτσοι βιαστές!

Συγκέντρωση Σάββατο 25/11 Ε. Μπενάκη και Βαλτετσίου μετά τη διαδήλωση της 25ης Νοέμβρη

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627785/