Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στις 16.00

Κάλεσμα για νέα ομάδα Τανγκο

💃 Τανγκο Πράκτικα [new]
⌚ Κυριακές στις 16:00

📍 Κείμενο καλέσματος
Ο ΕΚΧ σχολείο θα φιλοξενήσει από την Κυριακή 3/12 και κάθε εβδομάδα(εκτός απροόπτου) στις 16:00 practica Tango Αργεντινής. Στόχος της Practica, της πρακτικής εξάσκησης δηλαδή στο τάνγκο, είναι οι χορευτές να εξασκηθούν στα βασικά, σε φιγούρες, στυλ και εναλλακτικές μουσικές χωρίς την αυστηρότητα και πειθαρχία ενός τυπικού μαθήματος χορού ή και τους κανόνες μιας μιλόνγκας. Η καθεμιά/ενας μαθαίνει από προσωπική ενασχόληση πειραματισμό και αλληλεπίδραση με τις υπόλοιπες χορεύτριες/τες

Πιο συγκεκριμένα η πράκτικα του σχολείου θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε χορευτές της Θεσσαλονίκης να βρεθούν μαζί να μπλέξουν τα στύλ και να μάθουμε μέσα απο τη διαφορετικότητα και την αλληλοδιδακτική μέθοδο. Η πράκτικα θα είναι ανοιχτή σε όλα τα επίπεδα χορευτριών. Θα θέλαμε επίσης να δημιουργηθεί ομάδα τάνγκο στο σχολείο, που θα συμμετέχει σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου και θα μπορεί να αναλάβει και άλλες διοργανώσεις, όπως την παλιά καθιερωμένη milonga de la libertad.Για την συμμετοχή στη δράση χρειάζεται μόνο η διάθεση για συμμετοχή στα δρώμενα του σχολείου στο βαθμό που μπορεί η καθεμιά/ενας, και δεν υπάρχει καμία οικονομική σχέση μεταξύ των ατόμων, συμμετεχόντων και συντονιστών ή του χώρου.

Παρακαλούμε θερμά λόγω της φύσης αυτού του τρόπου μαθήματος να μην υπάρξουν συμπεριφορές με ύφος δασκαλίστικο και αυθεντίας. Σκοπός είναι να συνεργαστούμε και όχι να επιβληθούμε. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιους τρόπους ώς εξουσιαστικούς.

Από κανόνες μιλόνγκας θα τηρηθεί μόνο η φορά αντίθετη με τους δείκτες του ρολογιού και η γραμμή χορού. Δεν θα υπάρχουν τάντες οπότε η συναίνεση απαιτείται για κάθε τραγούδι. Mirada και cabeceo δεν είναι απαραίτητα καθώς ο βασικός σκοπός είναι η εξάσκηση.

Η μουσική θα κινείται σε κλασικούς και nuevo ρυθμούς. Milonga και tango waltz δεν θα υπάρχουν στο πρόγραμμα αλλά θα μπουν εμβόλιμα μερικά κομμάτια εάν ζητηθούν από τα συμμετέχοντα.

Θα χαρούμε να σας δούμε, και καλή διασκέδαση!