Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στις 18.00

Παρουσίαση κατασκευής κουκλοθεάτρου Lambe-Lambe!

Σας καλούμε σε μια συνάντηση γνωριμίας με το Teatro Lambe Lambe! Πρόκειται για ένα είδος κουκλοθέατρου και παράστασης κινουμένων σχεδίων, με προέλευση τη Βραζιλία.
Μια παράσταση ολιγόλεπτης διάρκειας, που παρουσιάζεται σε έναν θεατή κάθε φορά!
Είναι ουσιαστικά ένα κουτί, που έχει στο εσωτερικό του ζωγραφισμένη μια ιστορία.. Κάθε φορά, ένας μόνο θεατής, κάθεται μπροστά από το κουτί, φοράει ακουστικά, ακούει την ηχογραφημένη ιστορία και
βλέπει μια μινιατούρα - παράσταση, με φιγούρες!
Είναι ένας ιδιαίτερα δημιουργικός τρόπος να περάσεις ένα μήνυμα
- σε μικρούς και μεγάλους -
με μια "συμπυκνωμένη" ιστορία κατ' αποκλειστικότητα!

Στο πρόσφατο αντιρατσιστικό φεστιβάλ, όπου παρουσιάστηκε "Το χαρούμενο λιβάδι", μια ιστορία με θέμα τη διαφορετικότητα, εκφράστηκε η επιθυμία από αρκετό κόσμο, κυρίως από εκπαιδευτικούς,
να δημιουργήσουμε περισσότερα κουτιά, να εμπνευστούμε κι άλλες ιστορίες και να τις παρουσιάσουμε παράλληλα με άλλες δράσεις ή και ξεχωριστά!
Μεταφέρεται και στήνεται πολύ εύκολα και είναι ιδανικό για να παρουσιάζεται στα σχολεία!
Έτσι λοιπόν,
στη συνάντηση, που θα γίνει το Σάββατο Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, στη Ρόζα Νέρα, θα παρουσιαστεί βήμα-βήμα η κατασκευή του πρώτου κουτιού και η αρχή ενός δεύτερου..
Μπορούμε να πάρουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες και ίσως να σχεδιάσουμε ένα πιθανό φεστιβάλ Lambe - Lambe!
Γιατί όχι!

*Μπορούμε να φέρουμε και το κατιτίς μας.. να τζιμπολαγάμε κι ενδιάμεσα!
*Τα αγόρια είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα!

*Μπορείτε να φέρετε και το παιδί σας και αν δεν θέλει να συμμετέχει στο εργαστήριο θα υπάρχουν άτομα για να το συνοδεύουν και έξω από το εργαστήριο! Το παιδικό στέκι θα 'ναι ανοιχτό!

Ομάδα Γονέων - Δίκτυα Μάθησης - Γιώργος Γελαλής

~~Συγκεκριμένα, για τα Δίκτυα Μάθησης το εργαστήριο αυτό αποτελεί την εκκίνηση από μια σειρά παιδαγωγικών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς, γονείς και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση σε κάθε της μορφή. Στα εργαστήρια αυτά, θα μοιραστούμε γνώσεις, θα ανταλλάξουμε βιώματα, θα επικοινωνήσουμε προβληματισμούς, με σκοπό να γίνουμε ο σπόρος που θα φέρει τις αλλαγές που επιθυμούμε στην εκπαίδευση. Μέσα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εγκλωβίζει και κατακρεουργεί τη μαθησιακή εμπειρία για όλα τα εμπλεκόμενα άτομα, ονειρευόμαστε να δημιουργήσουμε γέφυρες συνεργασίας μεταξύ γονέων-εκπαιδευτικών-παιδιών και σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοϋποστήριξης. Ενδυναμώνοντας ο ένας την άλλη, να φανταστούμε πώς θα μπορούσε η μάθηση να γίνει απόλαυση, συγκίνηση, δημιουργία, ζωή.

Δίκτυα Μάθησης

Ομάδα Γονέων

πηγή : https://www.facebook.com/events/1081144983070…
πηγή : email που λάβαμε στις 5 Δεκεμβρίου 20h