Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Συγκέντρωση, 13:00 Καμάρα
Σάββατο 9/12
εν όψει της πανελλαδικής ημέρας δράσεων αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

Από την ανακατάληψη της Ροζα Νέρα (Χανιά), την ανακατάληψη της Mundo Nuevo (Θεσσαλονίκη) και την άμεση επαν-εκκένωση της, την ανακατάληψη του κοινωνικού χώρου Ζιζάνια και την πρόσφατη ανάκτηση της κατάληψης Ευαγγελισμός (Ηράκλειο), το πρόταγμα της κατάληψης παραμένει ζωντανό.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ
ΜΑΧΟΝΤΑΙ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ,
ΑΝΑ-ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

10-100-1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Κατάληψη Mundo Nuevo
Κατάληψη Libertatia
Ελευθεριακό Στέκι Primavera


Στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

Σάββατο 9/12, 13:00 Καμάρα

Τα πουλιά γυρίζουν πάντα στις φωλιές τους.

Μέχρι να είμαστε όλα ελεύθερα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε έρθει αντιμέτωποι/ες με εκκενώσεις στεκιών και καταλήψεων, εντός και εκτός του πανεπιστημιακού χώρου. Τέτοιου είδους γεγονότα μας εξοργίζουν και ακριβώς γι' αυτό τον λόγο δεν κάνουμε πίσω, αντιστεκόμαστε και μένουμε αλληλέγγυοι/ες. Χτίζουμε εστίες αγώνων, φέρνουμε ζωντάνια και μια ανάσα ελευθερίας στο συντηρητικοποιημένο και μπατσοκρατούμενο πανεπιστήμιο και κατ' επέκταση στη κοινωνία μας, που προσπαθεί να μας επιβάλει το κράτος. Δημιουργούμε ελευθεριακούς χώρους οι οποίοι μας εξασφαλίζουν ένα πεδίο έκφρασης και ζύμωσης αντιλήψεων, επιχειρώντας να πραγματώσουν την συνολική χειραφέτηση του ατόμου, την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα. Μέσα από τις δομές μας αναπαράγουμε τις αξίες μας, τις οποίες και χρησιμοποιούμε ως όπλο-ασπίδα απέναντι στην εξουσία. Οι κατειλημμένοι χώροι είναι από τα εγχειρήματα που συνθέτουν τον πλούτο της κοινωνικής αντίστασης. Δεν είναι μόνο μια ελεύθερη περιοχή συνάντησης, επικοινωνίας και έκφρασης, δεν είναι μόνο μια πράξη άρνησης του ιδιωτικού βίου, είναι και μια πράξη απόρριψης της επιδιωκόμενης κοινωνικής ευημερίας μέσω του κράτους. Με τις καταλήψεις δίνουμε ζωή σε «νεκρούς» χώρους, λειτουργούμε ισότιμα, αντιεραρχικά και μακριά από λογικές κέρδους.

Σε έναν τέτοιο χώρο στεγάζεται και το αυτόνομο στέκι φιλοσοφικής που είναι το σπίτι μας, όπου γεννιέται κάθε μας εγχείρημα, κουβέντα και δράση. Επιλέγουμε τους κατειλημμένους χώρους ως μέσα και κέντρα αγώνα, μέσα στους οποίους ζυμωνόμαστε πολιτικά, συλλογικοποιούμαστε και παράγουμε κινηματικές διαδικασίες, εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα. Ο χώρος αυτός έχει για εμάς μεγάλη σημασία καθώς θέλουμε να αποπνέει εμπιστοσύνη και συντροφικότητα στα άτομά του και να προτρέπει την ελεύθερη έκφραση και (συν)ύπαρξή τους στο χώρο. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε πως ο χώρος αυτός θα παραμένει ένα ασφαλές περιβάλλον που θα μας χωράει όλα, συνεπάγεται πως καμία ρατσιστή, ομοφοβική, σεξιστική και παντός τύπου εξουσιαστική συμπεριφορά δεν γίνεται ανεκτή εντός του. Θέτοντας, με αυτόν τον τρόπο, τους όρους με τους οποίους θέλουμε να υπάρχουμε στους χώρους μας, παίρνουμε στα χέρια μας τις ζωές μας και αποφασίζουμε για την καθημερινότητά μας με βάση τις ανάγκες μας.

Σήμερα που το μόνο μέλημα του κράτους και των μπάτσων είναι να επιτίθονται στους κατειλημμένους χώρους σήμερα υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο τις καταλήψεις και τα στέκια μας αποτελώντας θεμελιώδη εργαλεία του αγώνα μας και μέσα αντίστασης ενάντια στον κόσμο των αφεντικών διότι εκεί αγωνιζόμαστε, αυτομορφωνόμαστε, συλλογικοποιούμαστε και ονειρευόμαστε.

Συγκέντρωση, Σάββατο 9/12 13:00 Καμάρα

εν όψει της πανελλαδικής ημέρας δράσεων αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

10-100-1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΧΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ★