Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 στις 23.00

Αναχώρηση για την συγκέντρωση στις φυλακές Λάρισας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αλλάζουμε χρόνο έξω από τις φυλακές Λάρισας. Θα σταθούμε δίπλα στους πολιτικούς και ποινικούς κρατούμενους σε μία συγκυρία πλήρους απαξίωσης των ζωών μας, ολομέτωπης επίθεσης στα κεκτημένα αιώνων, καθώς και ενός κατασταλτικού οργίου προς όποιο τμήμα της κοινωνίας αγωνίζεται. Σε μία συγκυρία οπού αυστηροποιείται περαιτέρω ο ποινικός κώδικας και που οι κρατούμενοι παλεύουν απέναντι στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Δε θα ξεχάσουμε τους "αόρατους" αυτού του δυστοπικού κόσμου.

Το σύστημα πουλάει αφηγήματα προστασίας στην κοινωνία αποκλείοντας ορισμένα άτομά της από την κοινωνική ζωή, μέσω του εγκλεισμού. Ενώ είναι το ίδιο το σύστημα που γεννάει, θρέφει, διαιωνίζει και ωθεί κομμάτια της κοινωνίας προς "παραβατικές" πράξεις και συμπεριφορές. Οι άνθρωποι στοιβαγμένοι σε αποθήκες ψυχών, εγκαταλειμμένοι και απαξιωμένοι, προϊόντα μιας μεγαλύτερης και χειρότερης κρίσης, της κοινωνικής και ηθικής κρίσης της εποχής μας, αποτελούν τον αποδιοπομπαίο τράγο της διάχυτης βίας των καιρών μας, της βίας στους δρόμους, στα σπίτια, στα κέντρα διασκέδασης, στις πλατείες, στην έγχρωμη TV και στην ασπρόμαυρη ζωή μας. Μετανάστες, χρήστες ουσιών και οι περισσότεροι χαμηλών κοινωνικών τάξεων…

Το κράτος και ο καπιταλισμός μαζί με τη δημιουργία των φυλακών και το εύρημα της "εγκληματικότητας", γεννούν και αναπαράγουν τη φτώχεια, τις διακρίσεις, τον ρατσισμό, την πατριαρχία και την ταξική ανισότητα. Χρησιμοποιούν την τιμωρία του εγκλεισμού, μέσα στα κολαστήρια που ονομάζονται σωφρονιστικά ιδρύματα, σαν μέσο πειθάρχησης και ελέγχου του πιο εξαθλιωμένου κομματιού της κοινωνίας, πετυχαίνοντας έτσι και τον εκφοβισμό της.

Ταυτόχρονα το κράτος συλλαμβάνει, βασανίζει και φυλακίζει ανθρώπους για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, για την επαναστατική τους δράση ή λόγω των φιλικών/συντροφικών/συγγενικών σχέσεων ακόμα και της ανθρώπινης αλληλεγγύης που ποινικοποιείται από αυτό.

Για αυτούς και για όλους τους λόγους του κόσμου στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι και συγκεντρωνόμαστε την Κυριακή 31/12 στις 23:00 στο στέκι paratod@s (Φαρμακίδου 4) και αναχωρούμε στις 23:20 για τις φυλακές, για να αλλάξουμε τον χρόνο μαζί με τους αιχμάλωτους του κράτους.

Στηρίζουμε τους πολιτικούς κρατούμενους Υλικά - Ηθικά - Πολιτικά

Κανένας και καμία μόνος/η στα χέρια του κράτους

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Ντουγρού

πηγή : https://www.facebook.com/ntougrou/?locale=el_…