τι; : εργαστήρι θεματική : από :

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 στις 17.00

Εργαστήριο ενεργητικής ακρόασης

Η επικοινωνία αφορά δύο ή και περισσότερους ανθρώπους που σκοπό έχουν να ακούσουν και να ακουστούν, δημιουργώντας έτσι μεταξύ τους μια σχέση που στο βάθος της έχει την πρόθεση για επαφή, σύνδεση και εμπιστοσύνη. Παρατηρούμε όμως ότι στο κυρίαρχο μοντέλο ζωής καλλιεργείται ένας τρόπος επικοινωνίας όπου αυτός που ακούει έχει πάντα στο μυαλό του να απαντήσει στην άλλη και συνήθως με μια πρόθεση να αποδειχθεί το σωστό και το λάθος, το δίκαιο και το άδικο, η μια αλήθεια, δημιουργώντας έτσι δίπολα και ιεραρχίες μεταξύ των ατόμων που συνομιλούν. Το αποτέλεσμα είναι να κόβεται το νήμα της επικοινωνίας, της σύνδεσης και της ισότητας.
Ως ενήλικες αναπαράγουμε αυτό το μοντέλο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις με άλλους ενήλικες αλλά και με παιδιά.
Έχοντας ως πρόθεση να ξε-μαθαίνουμε και να ξανα-μαθαίνουμε μαζί και με αφορμή την ανάγκη που παρατηρούμε κοινωνικά για ισότιμη (επανα)σύνδεση με το άλλ@ (παιδί, φίλη, συνάδελφο, συντρόφους -σε συνελεύσεις ή μη-, συγγενή, κ.α.) αποφασίσαμε να μοιραστούμε το εργαλείο της ενεργητικής ακρόασης και να το εξερευνήσουμε παρέα σε ένα δίωρο βιωματικό εργαστήρι.

*Η εκδήλωση θα διαρκέσει συνολικά 3 ώρες.
**Μη αλκοολούχα ποτά και ροφήματα καθώς και νόστιμες λιχουδιές ευπρόσδεκτες
***Στο τέλος του εργαστηρίου θα γίνει συζήτηση για το τι θα θέλαμε να διερευνήσουμε παρέα την επόμενη φορά
****Το εργαστήριο προσφέρεται χωρίς οικονομικό αντίτιμο με δυνατότητα ελεύθερης συνεισφοράς

Για τα Δίκτυα Μάθησης το εργαστήριο αυτό αποτελεί μέρος μιας σειράς παιδαγωγικών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς, γονείς και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση σε κάθε της
μορφή. Στα εργαστήρια αυτά, θα μοιραστούμε γνώσεις, θα ανταλλάξουμε βιώματα, θα επικοινωνήσουμε προβληματισμούς, με σκοπό να γίνουμε ο σπόρος που θα φέρει τις αλλαγές που
επιθυμούμε στην εκπαίδευση. Μέσα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εγκλωβίζει και κατακρεουργεί τη μαθησιακή εμπειρία για όλα τα εμπλεκόμενα άτομα, ονειρευόμαστε να δημιουργήσουμε γέφυρες συνεργασίας μεταξύ γονέων-εκπαιδευτικών-παιδιών και σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοϋποστήριξης. Ενδυναμώνοντας ο ένας την άλλη, να φανταστούμε πώς θα μπορούσε η μάθηση να γίνει απόλαυση, συγκίνηση, δημιουργία, ζωή.

Δίκτυα Μάθησης

πηγή : https://www.facebook.com/events/3940841797563…
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Ιανουαρίου 13h