τι; : συνέλευση θεματική : από :

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 στις 20.30

1η Ανοιχτή Συνέλευση για το 2024 της λοατκια ομάδας Sylvia Rivera

Χρονιά Euro Pride Θεσσαλονίκης

συζητάμε για την κινηματική-αυτοοργανωμένη παρέμβαση στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ υπερηφάνειας

Το 2024 μας βρίσκει μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της συνάντησης χιλιάδων λοατκια+ ανθρώπων και αλληλέγγυων από όλη την Ευρώπη στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούμε, θα συζητήσουμε, θα πορευτούμε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα διασκεδάσουμε. Είναι μια σπουδαία στιγμή για τις αγωνίστριες του λοατκια+ και τρανσφεμινιστικού κινήματος να ανταλλάξουμε πολιτικές εμπειρίες, να προβληματιστούμε πάνω στις αιχμές της περιόδου, αλλά και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας. Για μια Ευρώπη, για έναν κόσμο χωρίς ομο/τρανσφοβικό μίσος και βία. Χωρίς την απειλή του φασισμού. Χωρίς ρατσιστική βία απέναντι σε μετανάστριες και πρόσφυγες.

Αυτή τη χρονιά οι κινηματικές δράσεις μας, οι συζητήσεις και αυτομορφώσεις θα επιχειρήσουν να συσπειρώσουν ανθρώπους που θέλουν να αγωνιστούν για όλα αυτά. Θα επιχειρήσουν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, ώστε το καλοκαίρι να έχουμε μια πολύ δυνατή παρέμβαση με το Κινηματικό Μπλοκ μαζί με λοατκια+ και αλληλέγγυους ανθρώπους, που θα έρθουν από ολόκληρη την Ευρώπη για να ενώσουν τις φωνές τους με τις δικές μας σε ένα πολύχρωμο ποτάμι διεκδίκησης, υπερηφάνειας και χαράς.

Το 2024 μάς βρίσκει ακόμα μια φορά να συζητάνε για εμάς χωρίς εμάς. Η κυβέρνηση, στελέχη και βουλευτές της Δεξιάς, ιερείς της ελληνορθόδοξης κρατικής Εκκλησίας, ο καθένας θεωρεί πως μπορεί να τοποθετείται δημόσια για τον ομόφυλο γάμο, και να το κάνει συχνά ακόμα και με κακοποιητικούς όρους για εμάς, ενώ η επιθυμία μας να παιδοθετούμε και η ανάγκη να αναγνωριζόμαστε επίσημα ως γονείς των παιδιών μας, οι δικές μας φωνές για ισοτιμία δεν ακούγονται καν. Για ακόμα μια χρονιά θα παλέψουμε για αυτό που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο δικαίωμα για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, αλλά δεν είναι.

Το 2024 μας βρίσκει να μετράμε για άλλη μια φορά δολοφονημένες αδελφές μας, να βάζουμε το δάχτυλο πάνω στο συλλογικό τραύμα που άνοιξε η δολοφονία του Ζακ από νοικοκυραίους, φασίστες και αστυνομικούς και που ακόμα και σήμερα παραμένει αδικαίωτος, να απολογίζουμε μια χρονιά με στιγμές ομοτρανσφοβικού μίσους, σεξισμού, ρατσισμού απέναντι σε ρομά και μετανάστριες, κρατικές επαναπροωθήσεις προσφύγων. Την ίδια ώρα ωστόσο, μας βρίσκει ακόμα πιο ενδυναμωμένα, πιο αποφασισμένες και πιο έτοιμους να παλέψουμε -στο πλάι πολλών ακόμα- για όσα μας πληγώνουν και μας θυμώνουν.

Το 2024 συνεχίζεται καθημερινά με αμείωτη ένταση η γενοκτονική σφαγή στη Γάζα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να στέκεται πρόθυμα στο πλευρό του σφαγέα στέλνοντας πολεμικά πλοία σε Παλαιστίνη και στην Ερυθρά θάλασσα. Ωστόσο, την ίδια στιγμή ανθρώπινα ποτάμια σε κάθε γωνιά του πλανήτη πλημμυρίζουν τους δρόμους σε αλληλεγγύη με τα παλαιστίνια αδέρφια μας. Και αυτό είναι μια στιγμή που μας επιτρέπει μια χαραμάδα ελπίδας μέσα στη φρίκη.

Ας σχεδιάσουμε λοιπόν μαζί ένα μέλλον όπου όλα τα κινήματα θα βγαίνουν στους δρόμους σαν ένα. Πλήγμα σε ένα, είναι πλήγμα σε όλα. Αλλά και νίκη ενός κινήματος είναι πολύτιμη νίκη για όλα. Η Sylvia Rivera ήταν -και θα συνεχίσει να είναι- στο πλευρό όλων των πλασμάτων που υφίστανται βία, καταπίεση και εκμετάλλευση. Είμαστε -και θα συνεχίσουμε να είμαστε- στους δρόμους όποτε και για όσο χρειαστεί.

Ας σχεδιάσουμε ένα μέλλον όλα, όλες και όλοι θα μπορούμε να υπάρχουμε, να δημιουργούμε, να αναπνέουμε πιο ελεύθερα.

Για όλα αυτά -και για όσα ακόμα θα θέλατε να προσθέσουμε στην κινηματική ατζέντα- ελάτε να συζητήσουμε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στις 20.30 στο Στέκι Μεταναστριών Θεσσαλονίκης (Βαλαωρίτου 20, 6ος όροφος).

*ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με αμαξίδιο και υπάρχει προσβάσιμη τουαλέτα.

ομάδα Sylvia Rivera - για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

πηγή : https://fb.watch/pwZWAybLus/
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Ιανουαρίου 15h