τι; : μάθημα θεματική : από :

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 στις 18.00

Δομή μάθησης ελληνικών

Δομές μάθησης στο κοινωνικό κέντρο ζιζάνια

Οι δομές μάθησης ξεκινάνε αυτή τη βδομάδα στα ζιζανια και βασίζονται στην αυτοοργάνωση και την αυτοδιδασκαλια.

Μαθήματα γλωσσών

Γερμανικά: Κάθε Παρασκευή 11:00 - 13:00

Ελληνικά: Κάθε Τετάρτη 18:00 - 20:00, Κάθε Παρασκευή 11:00 - 13:00

Στα Ζιζάνια (γωνιά Φίλη και Φερών) ξεκινάμε ξανά μαθήματα ελληνικών και γερμανικών. Δεν είμαστε επαγγελματίες δάσκαλοι και προσπαθούμε να σπάσουμε το ιεραρχικό φράγμα μεταξύ μαθητή και δασκάλου. Δεν υπάρχουν επίσημες προϋποθέσεις συμμετοχής και τα μαθήματα είναι δωρεάν και ανοιχτά σε όλα τα επίπεδα.

Τα Ζιζάνια είναι ένα καταληψικό κοινωνικό κέντρο, που συμμετέχει στους αγώνες ενάντια στον ρατσισμό, την πατριαρχία και τον καπιταλισμό. Ανοίξαμε ξανά το κτίριο τον Οκτώβριο του 2023 αφού το κράτος μας έδιωξε τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Η Ζιζάνια είναι ένας πολιτικός χώρος - δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση ή ΜΚΟ. Δεν έχουμε αφεντικά και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου όλοι είναι ίσοι. Δεν ανεχόμαστε ρατσιστικές, σεξιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές.

Ομάδα υποστήριξης- μελέτης εφήβων

Κάθε Σάββατο 16:00 - 19:00

Είσαι 13 μέχρι 17 χρονών; Πας ή και δεν πας στο σχολείο;; Πώς σου φαίνεται η ιδέα να πας σε ένα σχολείο που είμαστε όλα δάσκαλοι/ δασκάλες και μαθητές και μαθήτριες;

Μήπως ξέρεις πολλά για τα ελληνικά, τα μαθηματικά ή κάτι άλλο και θες να μοιραστούμε όλα μαζί όσα ξέρουμε και όσα θέλουμε να μάθουμε; Η δασκάλα/ ο δάσκαλος σε γέμισε με πολύ διάβασμα για την επόμενη μέρα; Βαριέσαι τις ασκήσεις του σχολείου για το σπίτι και προτιμάς να διαβάζεις με παρεα; Θες να μοιραστείς κάτι άλλο που σου αρέσει με φίλους/φίλες; Μήπως σου αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια, η ζωγραφική ή κάτι άλλο; Θες να έρθεις μόνο σου ή και με φιλαράκια σου σε έναν χώρο που μαθαίνουμε όλα μαζί;

Στη γωνία Φυλής και Φερών βρίσκεται το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Ζιζάνια. Κάθε Σάββατο από τις 16.00 ως τις 19.00 θα είμαστε εδώ. Είμαστε άτομα που γνωρίζουμε, βιώνουμε ή έχουμε βιώσει τα προβλήματα που προκαλεί το κρατικό και ιδιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα. Γι αυτό αναζητούμε άλλους τρόπους στη βάση της αυτοοργάνωσης, της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης για να μαθαίνουμε, οχι μονο αυτά που μας μαθαίνουν στο σχολείο, αλλα και πώς να δημιουργούμε τους κόσμους που ονειρευόμαστε. Σε περιμένουμε με διάθεση και όσες γνώσεις έχουμε, φέρε και τις δικές σου.

ΕΛΑ κάθε Σάββατο από τις 16:00 έως τις 19:00 στον κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο ΖΙΖΑΝΙΑ στην γωνία Φυλής και Φερών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1628559/