Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 στις 18.30

Καλεσμα σε ανοιχτη συνελευση για τον νεο ποινικο κωδικα

Ως Πλατφόρμα Συνομοσπονδιακής Ένωσης καλέσαμε την Τετάρτη 10/01 την δεύτερη ανοιχτή συνέλευση με αφορμή τον νέο ποινικό κώδικα που κατατίθεται προς ψήφιση στην Βουλή σε λίγες μέρες και απώτερο στόχο την συνοργάνωση ενός ευρύτερου σχήματος αγώνα ενάντια σε αυτό που εμείς αναγνωρίζουμε ως εδραίωση ενός καθεστώτος πολιτειακής εκτροπής.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνελεύσης καταθέσαμε πιο συγκροτημένα πως αντιλαμβανόμαστε την τωρινή κάτασταση ως το επίσημο τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου όπου μπορούσαν να επέλθουν αστικοδημοκρατικές αλλαγές. Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε μετασχηματίζεται με ραγδαίους ρυθμούς στο πλαίσιο του τρίτου παγκοσμίου πολέμου που είναι εν εξελίξει. Στην σκιά των απρόβλεπτων αποτελεσμάτων του και εν μέσω των ταχύρρυθμων ανακατατάξεων στις ισορροπίες των παγκόσμιων δυνάμεων, οι άρχουσες ελίτ θωρακίζονται νομικά και εξοπλίζονται υλικοτεχνικά - στρατιωτικά. Οι φιλελεύθερες, δυτικού τύπου αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, τόσο παγκόσμια όσο και στο εσωτερικό τους, δίνουν την θέση τους σε απολυταρχικά καθεστώτα κοινοβουλευτικών δικτατοριών, ώστε να ανταποκριθούν στις εσωτερικές τους αντιφάσεις και τις πολυεπίπεδες επαναλαμβανόμενες κρίσεις τους και να προσαρμοστούν συνολικά στη νέα κοινωνική, πολιτική, οικονομική πραγματικότητα.

Ο νέος ποινικός κώδικας που κατατίθεται προς ψήφιση στην Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα αποτελεί το επιστέγασμα του καθεστώτος πολιτειακής εκτροπής.

Αναγνωρίζοντας αυτήν την πραγματικότητα πιστεύουμε ότι οι αγώνες που χρειάζεται να δωθούν το επόμενο διάστημα πρέπει να έχουν ειδική πολιτική κατεύθυνση το μπλοκάρισμα του νέου ποινικού κώδικα και γενική πολιτική κατεύθυνση την αντίσταση στο καθεστώς. Αυτό απαιτεί την συγκρότηση μιας κοινής στρατηγικής και ενός οργανωτικού σχήματος-οχήματος με τη συμμετοχή ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών κομματιών.

Ως συνέχεια καλούμε σε επόμενη ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 17/01 18:30 στην ΑΣΟΕΕ με τους εξής άξονες και πρακτικές προτάσεις:

  • Συγκρότηση ενός πιο διευρυμένου πολιτικού σώματος ανοιχτής συνέλευσης
  • Στήριξη και ενίσχυση υπάρχουσων πρωτοβουλιών όπως η συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές
  • Σύνδεση του αγώνα ενάντια στο ποινικό κώδικα με τον φοιτητικό αγώνα ενάντια στην ανατροπή του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
  • Πανελλαδικό κάλεσμα για κινητοποίηση σε αυτές τις γενικές πολιτικές γραμμές. Σταθερός χαρακτήρας για την κλιμάκωση, μακροπρόθεσμη προοπτική για δράσεις και παρεμβάσεις, ενίσχυση των υπάρχουσων προτάσεων.
  • Συνοργάνωση εκδήλωσης για το νέο ποινικό κώδικα
  • Κεντρική αφίσα, συνολικά για την κατάσταση
  • Ομάδες εργασίας
  • Συζήτηση για την επόμενη μέρα, για την καλύτερη κατανόηση και οργάνωση

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93177/