τι; : συγκέντρωση θεματική : αλληλεγγύη από :

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 στις 12.00

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης

από Αλληλέγγυες-οι

Ημέρα/Ώρα: 17/01/2024 στις 12:00

Τοποθεσία: Αθήνα / Δικαστήρια Ευελπίδων

Την Τρίτη 16/01 στην γειτονιά του Βύρωνα επιχειρήθηκε έξωση κατοικίας, η οποία αποτράπηκε με τη συγκέντρωση αλληλέγγυου κόσμου.

Λίγη ώρα μετά τη συγκέντρωση ο σύντροφός Γ. προσάγεται με χαρακτηριστικά απαγωγής εν ώρα εργασίας με την κατηγορία ότι κόλλησε ένα αυτοκόλλητο με αντικατασταλτικό περιεχόμενο.

Ο σύντροφος μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια δίνεται εισαγγελική εντολή οι μπάτσοι να μπουκάρουν στο σπίτι του ενώ βρίσκεται μέσα η οικογένειά του. Έξω από το σπίτι του, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας στη γειτονιά κάνοντας έλεγχο σε όποιον προσεγγίζει.

Σήμερα λοιπόν, στα πλαίσια της πρόσφατης αναβάθμισης του ποινικού κώδικα, η εισαγγελία έδωσε την πρωτοφανή εντολή να μπουν σε σπίτι συντρόφου ακόμα και για ένα αυτοκόλλητο.

Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια του κράτους να φιμώσει και να στοχοποιήσει κάθε αγωνιζόμενο. Νομίζουν ότι με τις απειλές, τις εξώσεις και την αστυνομική τρομοκρατία θα ξεμπλέξουν με τους φτωχές και τους αγωνιζόμενους, ότι θα κάμψουν τις αντιστάσεις μας και θα τελειώσουν με τους αγώνες.

Μάλιστα ο εισαγγελέας αποφάσισε εκδικητικά να κρατήσει τον σύντροφο στην ΓΑΔΑ ώστε να περάσει αυτόφωρο την Τετάρτη.

Τονίζουμε με κάθε τρόπο ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική χειραφέτηση απέναντι στον κόσμο των εξουσιών, της ετερονομίας, των έμφυλων/φυλετικών διαχωρισμών, ενάντια στην κυριαρχία κράτους και αφεντικών και να στεκόμαστε αλληλέγγυες σε κάθε αγωνιζόμενο.

Καμία και κανένας δεν είναι και δεν θα είναι μόνος απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

Όλοι και όλες αύριο, Τετάρτη 17/01 στις 12.00 στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93181/