τι; : προβολή, καφενείο θεματική : από :

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 στις 19.30

Προβολή της ταινίας "The Old Oak" και μπαρ

Την Κυριακή 21/01 στις 19:30 θα κάνουμε προβολή της ταινίας The Old Oak και θα ακολουθήσει μπαρ.

Ως συνέλευση για την έμπρακτη αλληλεγγύη στους ανθρώπους του Θεσσαλικού κάμπου αναγνωρίζουμε ότι η αλληλεγγύη όπως και η ύπαρξη της συνέλευσής μας δεν μπορεί να είναι ένα πυροτέχνημα. Είναι στάση (ζωής), είναι αγώνας μαραθώνιος και χρειάζεται συνεχείς δράσεις, πάντοτε ανάλογα με τη δυναμική που διαμορφώνεται.
Τελευταία μας δράση ήταν η μεταφορά ειδών που είχαν συλλεχθεί σε χώρους και στέκια της πόλης και το από κοινού μαγείρεμα στη συλλογική κουζίνα της Φαρκαδόνας. Ανάγκες υπάρχουν και μεμονωμένα σε χωριά της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλλίας όπως επικοινωνούνται από κόσμο που βρίσκεται εκεί και είναι αλληλέγγυες από την πρώτη στιγμή, όπως το Στέκι της Καρδίτσας και το Δίκτυο αγώνα και αλληλεγγύης Καρδίτσας.
Οι κουζίνες, τα μπαρ όπως και αυτή η προβολή την Κυριακή στοχεύουν στο να μοιραστούμε, να συζητήσουμε, αλλά και στη συλλογή χρημάτων που χρησιμοποιούνται για την αγορά ειδών και για τα μεταφορικά έξοδα όσων κατεβαίνουν Θεσσαλία, είτε για να μαγειρέψουν, είτε για να συμμετέχουν σε καθαρίσματα, όπως συνέβαινε τον πρώτο καιρό.

Λίγα λόγια την ταινία.

Το μέλλον διαγράφεται μάλλον αμφίβολο για την τελευταία παμπ που έχει απομείνει σ' ένα χωριό της βορειοανατολικής Αγγλίας, τη The Old Oak. Οι περισσότεροι ντόπιοι εγκαταλείπουν το μέρος, καθώς τα ορυχεία στα οποία δούλευαν κλείνουν το ένα μετά το άλλο ενώ Σύριοι πρόσφυγες καταφθάνουν στο χωριό όπου τα σπίτια είναι φτηνά. Πιστός στο ανθρωποκεντρικό, κοινωνικοπολιτικό σινεμά που τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους σκηνοθέτες, ο σπουδαίος Κεν Λόουτς αφηγείται με την εξαιρετική τελευταία του ταινία, άλλη μια αξέχαστη ιστορία ψυχικού μεγαλείου και αξιοπρέπειας. Το Η τελευταία παμπ, χαρακτηριστικό δείγμα ενός κοινωνικά ευαισθητοποιημένου κινηματογράφου που δεν αδιαφορεί για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής του, προσεγγίζει με καίριο τρόπο το θέμα της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμικών ομάδων, φέρνοντας τον νεορεαλισμό στο σήμερα, με απαράμιλλη δραματουργική δεξιοτεχνία και συγκλονιστική ανθρωπιά.

Διαρκεια 01:53:00

Σας περιμένουμε
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Συνέλευση για την έμπρακτη αλληλεγγύη στους ανθρώπους του Θεσσαλικού κάμπου.

πηγή : https://www.facebook.com/events/2398603491582…
πηγή : email που λάβαμε στις 18 Ιανουαρίου 10h