τι; : συζήτηση θεματική : από :

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 11.00

Πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών νομικής ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών νομικής ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Σάββατο 3/2 11:00 Φουαγιέ ΝΟΠΕ

Είμαστε φοιτητ(ρι)ες από τη νομική που βρισκόμαστε στον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τις τελευταίες εβδομάδες μέσα στις γενικές συνελεύσεις, στο δρόμο, αλλά και στην κατάληψη της σχολής την προηγούμενη εβδομάδα. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση, βλέποντας τη δυναμική που είχε το πλαίσιο της κατάληψης(309 άτομα!) αλλά και τη μαζικοποίηση του αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια με καταλήψεις και πορείες σε όλες τις σχολές της χώρας , αισθανθήκαμε ενστικτωδώς με το τέλος της Γενικής Συνέλευσης πως στην πραγματικότητα τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα αλλά όλα τώρα αρχίζουν.

Αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε αυτή την πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών με αιχμή τη θέληση μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην παράκαμψη του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, χωρίς κατ ανάγκη να περιοριζόμαστε σε αυτό το πεδίο. Θέλουμε να συζητήσουμε και γύρω από τις επερχόμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας, το κόστος ζωής που όλο και αυξάνεται, αλλά και ό τι άλλο προκύψει ως ανάγκη.

Ο λόγος που επιλέξαμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη πρωτοβουλία είναι επειδή θέλουμε αυτή να αποτελέσει μια ανοιχτή και πραγματικά από τα κάτω διαδικασία όπου θα βρεθούμε κόσμος της σχολής και θα μιλήσουμε εμείς για τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Θεωρούμε πως ο αγώνας ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων χρειάζεται να βαθύνει και να ριζώσει, ώστε να έχει διάρκεια και όλο και μεγαλύτερη δυναμική και έκταση μέσα στα πανεπιστήμια αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Προϋπόθεση για αυτό το βάθεμα των αντιστάσεων μας πιστεύουμε πως είναι να δομούνται και να εξελίσσονται στη βάση της αυτοοργάνωσης. Οι συζητήσεις και οι αποφάσεις να πηγάζουν από το ίδιο το φοιτητικό υποκείμενο και όχι με τη διαμεσολάβηση οποιουδήποτε είδους πολιτικών ή κομματικών οργανώσεων.

Όσα βρεθήκαμε στην τελευταία γενική συνέλευση και θελήσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέσα στη σχολή κόντρα στο κλίμα κοινωνικού κανιβαλισμού και τρομοκρατίας περί χαμένων εξεταστικών, ας συναντηθούμε ξανά, με προοπτική την επανενεργοποίηση του φοιτητικού μας συλλόγου και την επανένταξη του σε τροχιά αντίστασης μαζί με το υπόλοιπο φοιτητικό κίνημα σε όλη τη χώρα.

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Φεβρουαρίου 00h