τι; : γλέντι θεματική : από :

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στις 22.00

Ρεμπέτικο-Παραδοσιακό Γλέντι (αναβάλλεται)

Το αυτοοργανωμένο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θεατρικών Φοιτητικών Ομάδων "Κάτω Βρύσης Αστριτσίου" φέτος κλείνει τα 20 χρόνια και σας προσκαλεί σε ένα έξαλλο γλέντι με ρεμπέτικες και παραδοσιακές μπάντες!

Λίγα λόγια για το κάμπινγκ:

Το Πολιτιστικό Κάμπινγκ διοργανώνεται, εδώ και δεκαεννία χρόνια, στο Φαράγγι του Άι Γιάννη, στην Κάτω Βρύση Αστριτσίου, νότια του Ηρακλείου, στην Κρήτη. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στα μέσα του καλοκαιριού και φιλοξενεί φοιτητικές πολιτιστικές ομάδες, με θεατρικές παραστάσεις και διάφορες παρουσιάσεις, από όλη την Ελλάδα, αλλά και διάφορες άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες - εργαστήρια, όπως χορό, μουσική, εικαστικά, κινηματογράφο, ψυχολογία, και άλλα.

Ειδοποιός διαφορά αυτού του Κάμπινγκ είναι πως λειτουργεί με βάση την αυτοδιαχείριση - αυτοοργάνωση. Μέσω βαρδιών, όλοι μας, μαγειρεύουμε, καθαρίζουμε, συντονίζουμε για όλους μας.Είναι ένα Κάμπινγκ για όλους από όλους. Το όργανο λήψης αποφάσεων για τα θέματα του 10ημέρου είναι η καθημερινή Γενική Συνέλευση.

Κάθε φεστιβάλ χρειάζεται για την διοργάνωση του τρεις ομάδες ανθρώπων: καλλιτέχνες, θεατές και εργαζόμενους. Η διακριτότητα των ομάδων αυτών οδηγεί αναπόφευκτα στην στρέβλωση της έννοιας του πολιτισμού, όπως τουλάχιστον τον αντιλαμβανόμαστε εμείς. Το σπάσιμο των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ των ομάδων αυτών είναι από τις βασικότερες φιλοδοξίες μας στο camping. Για αυτό το λόγο ο κάθε συμμετέχων στο camping, οφείλει να περάσει από όλους τους ρόλους: θα παρουσιάσει την καλλιτεχνική του δουλειά, θα παρακολουθήσει τις δουλειές των υπολοίπων και θα εργαστεί για την λειτουργία του camping.

Οι συμμετέχοντες στις παραστάσεις δεν έρχονται μόνο για να παρουσιάσουν την δουλειά τους αλλά το σημαντικότερο για να μείνουν στον χώρο της κατασκήνωσης καθ'όλη τη διάρκεια του 10μέρου, να παρακολουθήσουν τις δουλειές των άλλων ομάδων και να συμμετάσχουν στις διάφορες δραστηριότητες. Τα προηγούμενα χρόνια φιλοξενήθηκαν αρκετές ομάδες απ' όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσ/νικη, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Κομοτηνη κ.α.).

Κάθε βραδιά στο camping έχει κανείς την ευκαιρία να παρακολουθήσει και από μια εκδήλωση - κατά κανόνα θέατρο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτός από τις βάρδιες που "τρέχουν" και επανδρώνονται απο τους κατασκηνωτές, λειτουργούν καλλιτεχνικά εργαστήρια ανοιχτα στους κατασκηνωτές και στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να οργανώσουν εργαστήρια - σεμινάρια ανοιχτά προς παρακολούθηση σε όλους τους κατασκηνωτές αλλά και τους επισκέπτες του Πολιτιστικού Κάμπινγκ. Τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησαν εργαστήρια - σεμινάρια θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικών, πηλοπλαστικής, αστροπαρατήρησης, capoeira και άλλα.

πηγή : http://www.politistikocamping.gr/
πηγή : email που λάβαμε στις 5 Φεβρουαρίου 00h