Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 στις 18.00

Μικροφωνική Συγκέντρωση Στήριξης στην Πορεία για την Επιζώσα στον Κολωνό

Ημέρα/Ώρα: 09/02/2024 στις 18:00

Τοποθεσία: Αθήνα / πλατεία Βικτώριας

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρούμε τις διαρκείς εξελίξεις γύρω από την υπόθεση trafficking στα Σεπόλια, τόσο σε μορφή ''αποκαλύψεων'' σχετικά με τη διασύνδεση της με το κύκλωμα της Ηλιούπολης, μέσω της έμμεσης εμπλοκής και των δύο, αλλά και πληθώρας άλλων, στην υπόθεση της Greek Mafia, όσο και γύρω από τη συνεχόμενη παρενόχληση / εκφοβισμό του κοριτσιού και του κοντινού της περίγυρου, με κάθε μέσο και τρόπο.

Στα συγκεκριμένα περιστατικά αποτυπώνεται η διαχρονική και διαιωνιζόμενη σχέσης κράτους-παρακράτους στο βωμό του κεφαλαίου και της αναπαραγωγής του. Πρόκειται για οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, δραστηριότητα που ξεκίνησε να αποτελεί δομικό κομμάτι της οικονομίας(ροής κεφαλαίου) στην Ελλάδα, από τo '90, με τις βαλκανικές και ασιατικές μεταναστευτικές ροές, ενώ εκτινάχθηκε το 2004 προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για πληρωτέο σεξ , λόγω των ολυμπιακών αγώνων. Το trafficking, δηλαδή, αφομοιώθηκε πλήρως από το ελληνικό κράτος όταν έγινε σαφής η αποδοτικότητά του σε επίπεδο κέρδους πατώντας φυσικά στην βαθιά πατριαρχική δόμηση της ελληνικής κοινωνίας. Η αρχική της μορφή, αφορούσε στην σεξουαλική εκμετάλλευση μεταναστριών, ενώ στην πορεία, στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του εν λόγω κεφαλαίου, εξαπλώθηκε μέσα από την έκδοση ανηλίκων και ντόπιων σωμάτων από τα πιο υποτιμημένα κοινωνικά/οικονομικά στρώματα.

Η υπόθεση της Greek Mafia αφορά ένα κύκλωμα προστασίας που περιλαμβάνει όλα τα ονόματα της εγχώριας μαφίας· μπάτσους, δικηγόρους, στρατηγούς,υψηλόβαθμα μέλη της ΕΛ.ΑΣ, μεγάλα 'κεφάλια΄της ελληνικής οικονομίας αλλά και φιλόδοξα μικρομεσαία αφεντικά, που θέλησαν κομμάτι απ' την πίτα. Το κύκλωμα αποκομίζει τεράστια χρηματικά ποσά μέσω της προστασίας σε μαγαζιά και περιοχές της Αθήνας και της συγκάλυψης εγχώριων κυκλωμάτων trafficking . Βασικό πρόσωπο του συγκεκριμένου κυκλώματος, αποτελεί μία γυναίκα γνωστή ως 'Μαρίνα', διαχειρίστρια της πλατφόρμας μέσω της οποίας ο Μπουγιούκος (μαστροπός μπάτσος) εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη και ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής που ο Μίχος(μαστροπός Σεπόλια) εξέδιδε τη 12χρονη.

Κρατικοί φορείς σε μία προσπάθεια απεμπλοκής τους αλλά και αποκατάστασης του κύρους του κρατικού μηχανισμού, τόσο σε ηθική βάση αλλά και σε επιχειρησιακή, άρχισαν το παραλήρημα περί ''πάταξης της εγκληματικότητας'', ανάγοντας την υπόθεση, σε ζήτημα ''δημόσιας τάξης''. Εντάσσοντας την πατριαρχική βία σε ''εγκληματική πράξη'', για άλλη μια φορά η απάντηση του κράτους στρέφεται σε μέτρα πειθάρχησης των από τα κάτω. Κάτι που παρεκκλίνει από την κατά τα άλλα ομαλή ροή της κανονικότητας και πρέπει να απομακρυνθεί. Πως ; Με παραπάνω έλεγχο και επιτήρηση.

Έτσι, στους εμπλεκόμενους αποδόθηκε το ειδησιογραφικό προφίλ του ''τέρατος'', η δημιουργία μίας εξω-κοινωνικής, περιθωριακής φιγούρας. Με αυτόν τον τρόπο, βγαίνει από τη συζήτηση ο σεξισμός και οι διαχρονικές και διαιωνιζόμενες έμφυλες καταπιέσεις που διέπουν τις κοινωνικές σχέσεις , προκειμένου να μη χρειαστεί και ποτέ να τις ανατρέψουμε, και η προσοχή στρέφεται τελικά στις αποκλίνουσες ''κοινωνικές'' συμπεριφορές, εξυπηρετώντας το εκάστοτε κρατικό αφήγημα περί εσωτερικού εχθρού. Στο ίδιο πλαίσιο, δημιουργήθηκε και το αφήγημα της μάνας-τέρας. Μέσα από τη βαθιά πατριαρχική αντίληψη, πως ό,τι συμβαίνει στα πλαίσια της οικογένειας αποτελεί ''ιδιωτική υπόθεση'' , επιφορτίζεται ο ρόλος της μάνας με την ευθύνη για ό,τι αναπαράγεται εντός της και διαφέρει από τα ηθικά, κανονιστικά, κοινωνικά πλαίσια.

Προκειμένου να συνεχιστεί η απρόκλητη δραστηριοποίηση του κυκλώματος αυτού πέρα από τον μιντιακό αποπροσανατολισμό, καθώς τα συμφέροντα είναι πολλά, είναι φανερό πως στόματα πρέπει να κλείσουν. Εδώ και ένα χρόνο, παρακολουθούμε τις διαρκείς επιθέσεις εκφοβισμού της 12χρονης και του κοντινού της περίγυρου. Από την στοχοποίησή της μέσα από τη δημοσιοποίηση του τόπου κατοικίας της από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μέχρι και άμεσες επιθέσεις τραμπουκισμού απο μπάτσους στην ίδια και στα κοντινά της άτομα. Το αίτημα των βιαστών για επανεξέταση του κοριτσιού στη δίκη που ξεκίνησε στις 8/1/24, η αρπαγή του αδελφού της για κατάθεση λίγους μήνες πριν, η φυλάκιση και απόδοση κατηγοριών στη μητέρα, δηλώνουν εμφανώς τη στοχοποίηση των βαλλόμενων από κράτος-κεφάλαιο-πατριαρχία.

Μία ακόμη φορά που τα επιζώντα της πατριαρχικής βίας είναι αυτά που πρέπει να φοβούνται και να αγωνιούν για την επιβίωση τους, ώστε να μην διαταράξουν με την ύπαρξη και τα βιώματά τους τις ενορχηστρωμένες εμπορικές δραστηριότητες που παρελαύνουν στη χώρα, στις πλάτες μας.

Τίποτα δεν θα άλλαζε, αν τιμωρούνταν ''οι πραγματικοί ιθύνοντες'' και αυτό γιατί γνωρίζουμε καλά τη μακρά συνεργασία κράτους-παρακράτους. Δεν τρέφουμε αυταπάτες και δεν περιμένουμε διαμεσολαβητές για την διαχείριση των καταπιεστών μας, από το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.Δεν βασιζόμαστε στην αστική δικαιοσύνη τους και σε κανένα θεσμικό φορέα. Βλέπουμε μόνο, τον τρόπο που ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί να αφομοιώσει τη φωνή μας, να γίνει ρυθμιστής των έμφυλων σχέσεων, ώστε με μεγαλύτερη ευκολία να μπορεί να τις διαχειριστεί με βάσει τα εθνικά συμφέροντά του. Δημιουργούμε τις δικές μας δομές αλληλεγγύης, αυτοργάνωσης και ενδυνάμωσης.

ΟΛΕΣ/Α/ΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΖΩΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ,ΣΑΒΒΑΤΟ 10/2,12:00,ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΑ

aqua tofana

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93378/