τι; : δίκη θεματική : από :

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης με τον Δ. Χατζηβασιλειάδη για δίωξη εκκινούμενη από...

Συγκέντρωση αλληλεγγύης με τον Δ. Χατζηβασιλειάδη για δίωξη εκκινούμενη από κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

από Συμμετέχουσες/οντες στην Ανοιχτή Συνέλευση καταληψιών, μεταναστών/ριών και διεθνιστών συντρόφων

Ημέρα/Ώρα: 13/02/2024 στις 09:00

Τοποθεσία: Αθήνα / Δικαστήρια Ευελπίδων Προκάτ αιθ.2

Την Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024 θα εκδικαστεί (εξ αναβολής) μια δίωξη σχετικά με πολιτική παρέμβαση στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια τον Μάιο του '19. Κατηγορούμενος σε αυτή τη δίκη είναι ο πολιτικός αιχμάλωτος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, κατόπιν μήνυσης που υπέβαλαν εναντίον του στελέχη του τοπικού Σύριζα Εξαρχείων λίγο καιρό μετά την παρέμβαση, προστρέχοντας στο γειτονικό ΑΤ για να αναγνωρίσουν πρόθυμα στοχοποιημένους αγωνιστές από τους φακέλους της μπατσαρίας. Το ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της παρέμβασης και της δίωξης συμπυκνώνονται στο αρχικό κάλεσμα για ετούτη τη δίκη (Μάιος 2023) (https://athens.indymedia.org/post/1624672/ ) και στα πολιτικά συμπεράσματα (https://athens.indymedia.org/post/1625032/ ).

Η δίκη είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 4 Μάη του '23. Με αφορμή ετούτη τη δίωξη αλληλέγγυοι/ες και συμμετέχουσες/οντες στην Ανοιχτή συνέλευση καταληψιών, μεταναστών/ριών και διεθνιστών συντρόφων1, καλέσαμε για τη διοργάνωση κινητοποίησης πριν τη δίκη, με σκοπό να αναδείξουμε τη δίωξη και τη σημασία της, καθώς επίσης να καταδείξουμε τον βρώμικο και χαφιέδικο ρόλο της "προοδευτικής αριστεράς" στα κοινωνικά κινήματα και ειδικότερα στη γειτονιά των Εξαρχείων. Στα πλαίσια της κινητοποίησης τυπώθηκαν αφίσες καταδεικνύοντας ονομαστικά τους μηνυτές, με τον μόνο χαρακτηρισμό που τους αρμόζει: ΧΑΦΙΕΣ. Επίσης, έγινε μικροφωνική στα σκαλάκια του Αστέρα στην Καλλιδρομίου, εν ώρα λαϊκής, και εν ώρα πιθανής προεκλογικής φιέστας στα γραφεία τους που βρίσκονται στο σημείο. Φάνηκε ότι το συγκεκριμένο γραφείο/στέκι τους δεν ήταν σε λειτουργία, καθώς έχουν μετακομίσει στην Μαυρομιχάλη, λίγο πιο κοντά στους μπράβους τους (ΑΤ Εξαρχείων).

Τη μέρα της δίκης οι μάρτυρες μηνυτές δεν εμφανίστηκαν, θεωρώντας μάλλον ότι μπορούν να αποφύγουν τη έκθεσή τους. Ωστόσο, η υπεράσπιση απαίτησε φυσικά να είναι παρόντες και έτσι το δικαστήριο ανέβαλε για τον ερχόμενο Νοέμβρη. Στις 29 Νοέμβρη, στην εξ αναβολής νέα ημερομηνία της δίκης, καλέστηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Δ. Χατζηβασιλειάδη που ήταν παρών. Παρόντες ήταν και η παρέα των μηνυτών-χαφιέδων σε απαρτία. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στο προαύλιο των δικαστηρίων οι αλληλέγγυοι δεν δίστασαν να αντιμετωπίσουν τους μηνυτές εγκαλώντας τους για τη ρουφιανά τους, για τις ψευδής κατηγορίες που φορτώσανε στον σύντροφο, για την ντροπή που θα έπρεπε να τους διακατέχει. Οι " παλαίμαχοι της αριστεράς" είχαν το θράσσος να εκτοξεύσουν τα ίδια ψέμματα και σε αλληλέγγυα συντρόφισσα, απειλώντας την ουσιαστικά με ποινικές διώξεις και ζητώντας συγχρόνως απ'τους μπάτσους που ήταν στον χώρο να τη μαζέψουν! Αποχώρησαν χωρίς το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα, δηλαδή την εκδήλωση της καταστολής επάνω στα συντρόφια, με τον πένθιμο αέρα επικήδειας πομπής, αφού θάψανε για πολλοστή φορά το σάπιο πτώμα της αριστεράς. Η δίκη τελικώς δεν έγινε, λόγω του πρόσφατου αιφνίδιου θανάτου του αγωνιστή δικηγόρου Λάρι, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του συντρόφου.

Στη δικάσιμο που ορίστηκε στις 13 Φλεβάρη του '24 ο σύντροφος θα παραστεί (δίχως δικηγόρο) και θα αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο εκείνους που έχουν κουρνιάσει δίπλα στους εκμεταλλευτές και τους δεσμοφύλακες αυτής της κοινωνίας. Στις 13 Φλεβάρη, η αλληλεγγύη του αντικρατικού κοινωνικού κινήματος είναι κρίσιμη.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024

Δικαστήρια Ευελπίδων (Προκατ αιθ. 2), 9πμ

Αλληλέγγυοι/ες και συμμετέχουσες/οντες στην Ανοιχτή Συνέλευση καταληψιών, μεταναστών/ριών και διεθνιστών συντρόφων

1Συνέλευση που συστάθηκε από αλληλέγγυους και τους/τις μετανάστ(ρι)ες που είχαν βίαια εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, με αφορμή τις εκκενώσεις των μεταναστευτικών καταλήψεων τον Μάη του'19 επί Σύριζα, και ήταν η συνέλευση από την οποία προέκυψε η εν λόγω παρέμβαση στα τοπικά γραφεία τους στα Εξάρχεια, οδ. Καλλιδρομίου.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93397/