Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 στις 20.00

Προβολή της ταινίας - Θεραπευτικές κατοικίες

Προβολές Ανείπωτης Ιστορίας της Αντι-ψυχιατρικής + CineForum

Κάθε Τρίτη του Φεβρουαρίου στις 8μ.μ. στην αίθουσα προβολών της Ρόζα Νέρα!

6.2
Η βιομηχανία της ψυχικής υγείας

Μια ιστορία για τη σύγχρονη ιατρική και πώς επηρεάζει τους ανθρώπους που αγωνίζονται να παραμείνουν στη ζωή. Ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για την αυξανόμενη τιμή των φαρμάκων στις ΗΠΑ, με συνεντεύξεις από ακαδημαϊκούς, ασθενείς και πολιτικούς ηγέτες. Σε έναν αγώνα ενάντια στην εταιρική απληστία, δείτε πώς μια ομάδα αντεπιτίθεται για να διατηρήσει τα φάρμακα προσιτά.

13.2
"ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ"

Ένα ντοκιμαντέρ για την αποθεραπεία από την ψύχωση χωρίς φάρμακα. Μια διερεύνηση σε βάθος μιας Οργάνωσης που φιλοξενεί τα άτομα κυρίως σε αγροτικές οικογένειες για να αρχίσουν μια τελείως καινούργια ζωή.

20.2
Πάρε Αυτά τα Σπασμένα Φτερά

Ένα ντοκιμαντέρ για την αποθεραπεία από τη σχιζοφρένεια χωρίς φάρμακα. Εστιάζει στις ζωές δύο γυναικών που θεραπεύτηκαν από σχιζοφρένεια. Διερευνώνται οι ρίζες της σχιζοφρένειάς τους σε παιδικά τραύματα και περιγράφονται λεπτομέρειες από τη θεραπεία τους.

27.2
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Ψυχιατρείο Χανίων. Μια ομάδα ασθενών μας φιλοξενεί στο χώρο που τα άτομα καθημερινά συναλλάσσονται. Μια άλλη ομάδα, πρώην χρόνιων ασθενών βιώνει μια επίπονη διαδικασία κοινωνικής επανένταξης και αποτολμά ένα εβδομαδιαίο ταξίδι. Το ντοκιμαντέρ μέσα από τον παράλληλο λόγο των δυο ομάδων προσπαθεί ν΄ακούσει το λόγο της τρέλας.

Δίκτυα Μάθησης

Πηγή: https://hide.espiv.net?https://www.facebook.c…