τι; : δίκη θεματική : από :

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της κατειλημμένης πρυτανείας ΕΚΠΑ

Κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της κατειλημμένης πρυτανείας ΕΚΠΑ στα δικαστήρια Ευελπίδων την Παρασκευή 16/2, 9πμ, κτίριο 12, Αίθουσα 4.

Στις 30/3/2023, τα ένστολα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ. με εντολή της κυβέρνησης και τη συναίνεση του τ. Πρύτανη του ΕΚΠΑ Δημόπουλου, εισέβαλαν στο πανεπιστημιακό άσυλο και εκκένωσαν την επί 18 ημέρες κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ συλλαμβάνοντας 10 φοιτητές/ριες, σπουδαστές/ριες, και αλληλέγγυους. Κόντρα σε ένα κλίμα ηττοπάθειας, η κατάληψη της Πρυτανείας σηματοδοτούσε την προσπάθεια κλιμάκωσης του αγώνα του σπουδαστικού/καλλιτεχνικού κινήματος ενάντια στην απαξίωση και υποβάθμιση των σπουδών μας, καθώς και της γενικευμένης αντίδρασης ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών. Ταυτόχρονα η κίνηση φοιτητών/ριων, σπουδαστών/ριων για την ελευθεριακή οργάνωση στη βάση ήταν μία προσπάθεια σύνδεσης των αγωνιζόμενων υποκειμένων, φοιτητικού και σπουδαστικού, ενάντια στις γραφειοκρατικές συντεχνιακές λογικές που επιχείρησαν να καπελώσουν τους αγώνες. Ήταν αυτός ο ελευθεριακός και ακηδεμόνευτος χαρακτήρας καθώς και το πρόταγμα της γενικότερης σύγκρουσης με το κράτος που οδήγησε κυβέρνηση και πρυτανικές αρχές στην καταστολή της κατάληψης της πρυτανείας από την πρώτη στιγμή με τον εκβιαστικό αστυνομικό αποκλεισμό, με στέρηση στοιχειωδών όρων διαβίωσης, και εν τέλει με την εκκένωση και σύλληψή μας.

Η δίκη αυτή αποτελεί ένα κομμάτι της γενικότερης καταστολής κράτους και κεφαλαίου ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο. Σε μία περίοδο γενικευμένης επίθεσης του κράτους ενάντια στους ελεύθερους χώρους εντός και εκτός των σχολών, δικαζόμαστε επειδή υπερασπιστήκαμε το άσυλο και εναντιωθήκαμε στην υποβάθμιση των πτυχίων, των σχολών, των χώρων, και των ζωών μας. Η δίκη σηματοδοτεί την προσπάθεια κράτους, κεφαλαίου, και πρυτανικών αρχών να καταστείλουν οποιαδήποτε εστία αντίστασης δημιουργώντας ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο που θα εξυπηρετεί τις λογικές του κέρδους. Ειδικά τον τελευταίο καιρό βλέπουμε μία γενικευμένη επίθεση του κράτους στη δημόσια παιδεία αλλά και στο φοιτητικό κίνημα το όποιο έχει με μαζικό τρόπο δημιουργήσει συλλογικές αντιστάσεις στα σχέδια ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πανεπιστημίων. Το κράτος όπως και τον Μάρτιο 2023, έτσι και τώρα απαντάει με καταστολή τόσο άμεση όπως είναι οι αστυνομικές εισβολές και εκκενώσεις καταλήψεων (ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΔΠΘ), επιθέσεις σε συγκεντρώσεις, αλλά και έμμεση όπως η τηλεξεταστική και οι εισαγγελικές παρεμβάσεις εναντίον πρυτανικών αρχών.

Σε μία τέτοια συγκυρία είναι απαραίτητο να επανεκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όλα τα διωκόμενα και αγωνιζόμενα υποκείμενα. Να υψώσουμε ένα συλλογικό τείχος αλληλεγγύης ενάντια στο κράτος και στις πολιτικές διώξεις. Στην κρατική τρομοκρατία του χθες και του σήμερα, εμείς απαντάμε λέγοντάς άλλη μια φορά ότι οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες δεν υποτάσσονται και δεν υποχωρούν! Απάνταμε έμπρακτα πως η φλόγα της αντίστασης άναψε και δεν πρόκεται να σβήσει!

Καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων την Παρασκευή, 16/2, στις 9πμ.

Αλληλεγγύη στα συλληφθέντα άτομα του ΔΠΘ και της Πρυτανείας του ΕΜΠ!

Ακούστε το καλά μπάτσοι και πρυτανικές αρχές, κάτω τα χέρια απ'τους αγωνιστές!
10-100 δεν είναι αρκετές, κατάληψη θα κάνουμε σε όλες τις σχολές!
Το Άσυλο ανήκει σε όλη την κοινωνία, έξω απ τις σχολές η αστυνομία!

Κίνηση φοιτητών/ριών, σπουδαστριών/ων για την ελευθεριακή οργάνωση στη βάση

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Φεβρουαρίου 17h


ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ...

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16

Πρόγραμμα εβδομάδας:

• Δευτέρα 12/2 στις 12:00 συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας

• Δευτέρα 12/2 στις 19:00 Πανεκπαιδευτική - Πανεργατική διαδήλωση στα Προπύλαια

• Πέμπτη 15/2 στις 12:00 Πανεκπαιδευτική διαδήλωση στα Προπύλαια

• Παρασκευή 16/2 στις 9:00 συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, η οποία εκκενώθηκε τον Μάρτιο του 2023, στα δικαστικά της Ευελπίδων, κτίριο 12 αίθουσα 4 (θα ακολουθήσει το πολιτικό κάλεσμα)

• Παρασκευή 16/2 στις 17:00 ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας στο Πολυτεχνείο (συγκρότημα Πατησίων)

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

πηγή : https://www.facebook.com/p/Πρωτοβουλία-Αναρχι…