τι; : προβολή θεματική : από :

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στις 22.30

Προβολή ντοκιμαντέρ: The century of the self part 1 & 2

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της αντικατασταλτικης πορείας στις 19:30 για την απόπειρα εκκένωσης την νομικής

Το ντοκιμαντέρ αυτό θα προβληθεί δύο εβδομάδες αργότερα από ότι είχε μπει στο πρόγραμμα της κατάληψης. Την ημέρα που ήταν προγραμματισμένο πραγματοποιήθηκε εκκένωση της κατάληψης της νομικής στην Κομοτηνή και αντανακλαστική πορεία του συλλόγου μας. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν μεσολάβηση και άλλες αναταραχές -σύγκρουσης στο ΑΠΘ και στις σχολές μας. Πολλές φορές η καθημερινότητα, ειδικά όταν διαρρηγνύεται όπως συμβαίνει σε περιόδους φοιτητικού κινήματος και κοινωνικής αντίστασης, κινείται με ταχύτητες που μας ξεπερνούνε ατομικά αλλά και συλλογικά. Παρ 'όλα αυτά είναι σημαντικό να κοιτάμε πίσω και να βλέπουμε τι αφήσαμε(αλλά δεν ξεχάσαμε) στην τρεχάλα.

Το ντοκιμαντέρ «ο αιώνας του εαυτού» πραγματεύεται την δημιουργία του επαγγέλματος «δημοσίων σχέσεων», την εφαρμογή της φροϋδικής ψυχαναλυτικής θεωρίας στην αγορά με σκοπό την εφεύρεση επιθυμιών στο ανθρώπινο υποκείμενο, και τις προσπάθειες των κρατών από τις αρχές του 20ου αιώνα να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν τις μάζες μέσο του ελέγχου των ειδώλων και των επιθυμιών τους. Το εν λόγο ντοκιμαντέρ κάνει μια απόπειρα να σκιαγραφήσει την πορεία που έδωσαν μια χούφτα άνθρωποι με όχημα τα ΜΜΕ και τις διαφημίσεις στην μετατροπή του πολίτη στον πολίτη-καταναλωτή, έναν εμμονικό ατομικιστή και αυτόκλητο οικονομολόγο της ύπαρξής του.

Την Δευτέρα στις 19/2 θα προβληθούν τα πρώτα δύο part του ντοκιμαντέρ στην αίθουσα Α11 στις 21:00 και σε δεύτερο χρόνο θα προβληθούν και τα part 3&4.

Συντονιστική επιτροπή του Συλλόγου Φοιτη(ρι)ών Φυσικού