Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στις 19.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντανακλαστική πορεία για την επιχείρηση εκκένωσης της ΝΟΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΦ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Νωρίς τα ξημερώματα Δευτέρα 19/02 εισήλθαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, Αντιτρομοκρατική, ΟΠΚΕ) στον εσωτερικό χώρο του κτηρίου της ΝΟΠΕ. Αυτή η κίνηση έγινε μετά από εντολή του κοσμήτορα της Νομικής Π. Γκλαβίνη, ο οποίος ήδη από την Πέμπτη είχε στείλει απειλητικά μηνύματα περί εκκένωσης και σήμερα έστειλε mail στους φοιτητές της Νομικής όπου χαιρέτιζε τις δυνάμεις καταστολής και καλούσε τους φοιτητές να «ζωντανέψουν τις εγκαταστάσεις τους».

Στο κτήριο βρίσκονταν φοιτητ(ρι)ες των κατειλημμένων σχολών, 4 απ' τους οποίους είναι συμφοιτητές μας. Η αντιτρομοκρατική εισέβαλε στην αίθουσα του συλλόγου Πολιτικών Επιστημών και απείλησε τα άτομα που βρίσκονταν μέσα. Παράλληλα, σε όλο το πανεπιστήμιο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για πολλή ώρα, έτοιμες να καταστείλουν όποια προσπάθεια αντανακλαστικής κινητοποίησης.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τα παραπάνω γεγονότα ήταν μία προσπάθεια επίδειξης δύναμης, η οποία έρχεται σε συνέχεια της εισβολής στην Νομική του ΔΠΘ και της αναίτιας επίθεσης στο μπλοκ του συλλόγου μας στην πορεία της Πέμπτης 15/02, η οποία και τότε συνεχίστηκε εντός του ασύλου, με τα ΜΑΤ να περικυκλώνουν τη σχολή μας και να επιτίθονται σε φοιτητ(ρι)ες.

Απαντάμε υπερασπιζόμενοι τις αποφάσεις των φοιτητικών μας συλλόγων, του ασύλου και τις καταλήψεις μας. Γι' αυτό και ανακαταλάβαμε το κτήριο της ΝΟΠΕ και δεν πάμε πίσω στον αγώνα μας. Μαζικοποιούμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις, κλιμακώνουμε τις δράσεις μας και δίνουμε ηχηρό μήνυμα πως η ένταση της κρατικής καταστολής δεν μας τρομοκρατεί και συνεχίζουμε δυναμικά.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Συντονιστική επιτροπή κατάληψης Σ.Φ. Πολιτικών Επιστημών


1 2 3

Αντανακλαστική Πορεία για την επιχείρηση εκκένωσης της ΝΟΠΕ

Σήμερα τα ξημερώματα ,αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτήριο της ΝΟΠΕ -μετά από εντολή του κοσμήτορα της νομικής- προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εκκένωση της,ενώ είχαν προηγηθεί εκβιαστικά και απειλητικά mail από τον ίδιο τον κοσμήτορα με σκοπό να πλήξει την κατάληψη. Για άλλη μια φορά ,η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους μπάτσους ως μέσο τρομοκρατίας και περιφρουρησης της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει , επιστρατεύοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της για την πάταξη των φοιτητικών αγώνων τώρα ,αλλά και γενικότερα ,όπως άλλωστε φάνηκε και από την είσοδο αστυνομικών δυνάμεων στη Νομική του ΔΠΘ αλλά και από την αναίτια επίθεση στην πορεία της Πέμπτης. Ως συντονιστή επιτροπή ΠΤΔΕ,καταγγέλλουμε την σημερινή εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στη Νομική του ΑΠΘ και αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια καταστολής του αγώνας μας. Υπερασπιζόμαστε την δημόσια και δωρεάν παιδεία και απαντάμε με μαζικές συνελεύσεις, διαδηλώσεις και δράσεις, γιατί οι αγώνες μας δεν τρομοκρατούνται και δεν διώκονται, μονάχα συσπειρώνονται και δυναμώνουν.

Συντονιστική επιτροπή κατάληψης ΠΤΔΕ


1 2 3

Αντανακλαστική Πορεία για την επιχείρηση εκκένωσης της ΝΟΠΕ

Καλουμε σε αντανακλαστική πορεια σημερα στη Καμαρα στις 19:30, λογω της σημερινής εισβολής αστυνομικών δυνάμεων στη κατειλημμένη, απο φοιτητικούς συλλογους, ΝΟΠΕ.

Σημερα 6:30 το πρωι πραγματοποιήθηκε εκκενωση χωρις συλλήψεις ή προσαγωγές και αυτομάτως κινητοποιήθηκε κοσμος που πραγματοποίησε συγκεντρωση στη πρυτανεια. Μετα την υποχώρηση των μπάτσων, η ΝΟΠΕ επανακαταληφθηκε.

Ουτε βήμα πισω καμια υποταγή,

Αγωνας εναντια στους ταξικούς φραγμούς, την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και τη καταστολή. Ο αγωνας μας ειναι δίκαιος και θα νικήσει.

ΣΦ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ