Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στις 16.00

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στον Νέο Ποινικό Κώδικα και την Πολιτειακή Εκτροπή

Το διευρυμένο σώμα της Έκτακτης Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στον Νέο Ποινικό Κώδικα και το Καθεστώς Πολιτειακής Εκτροπής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/02 στο Πάντειο καλεί σε συνεχή, καθημερινή παρουσία στο δρόμο την ερχόμενη εβδομάδα και την σύνδεση με τους υπόλοιπους κοινωνικούς, πολιτικούς και ταξικούς αγώνες, ενόψει της ψήφισης του νέου ποινικού κώδικα.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα:

  • Τρίτη 20/02, παρουσία στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο με πανό και έντυπο ενημερωτικό υλικό. Σημείο συνάντησης τα σκαλάκια της πλατείας Συντάγματος στις 17:45.
  • Τετάρτη 21/02, συγκέντρωση ενάντια στον Ποινικό Κώδικα στο Σύνταγμα στις 17:00.
  • Πέμπτη 22/02, παρουσία στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση με πανό και έντυπο ενημερωτικό υλικό. Συγκέντρωση 13:00 Σύνταγμα, προσυγκέντρωση 12:00 Προπύλαια.
  • Σάββατο 24/2, επόμενη ανοιχτή συνέλευση στις 16:00 στην Πάντειο, αίθουσα 102 (Γυάλινο κτίριο) για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την οργάνωσή μας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ημέρα ψήφισης, αναστολή προγράμματος και μαζική στήριξη του καλέσματος της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές για συγκέντρωση 18:00 στο Σύνταγμα.

Το κείμενο καλέσματος της Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στον Νέο Ποινικό Κώδικα και την Πολιτειακή Εκτροπή:

Aνοιχτή συνέλευση συνοργάνωσης ενάντια στον Νέο Ποινικό Κώδικα και το καθεστώς Πολιτειακής εκτροπής

Ο νέος ποινικός κώδικας κατατέθηκε σε επιτροπή της Βουλής για να γίνουν οι καταληκτικές αλλαγές. Οι διαδικασίες συνεχίζονται την Παρασκευή στις 16/2. Όταν τελειώσει η επεξεργασία, ο νέος ποινικός κώδικας θα οδηγηθεί για ψήφιση, μπορεί ακόμα και την επόμενη βδομάδα. Το τελευταία διάστημα όλο και περισσότερες δυνάμεις, δραστηριοποιούνται πολυεπίπεδα και τοποθετούνται στο δημόσιο λόγο για τον Νέο Ποινικό Κώδικα. Πλήθος πολιτικών εκδηλώσεων, πλούσιων σε θέσεις, εύφορο έδαφος για κοινό προβληματισμό και ανταλλαγή απόψεων. Πλήθος διαφορετικών σε χαρακτήρα και στόχευση δράσεων και παρεμβάσεων που αλληλοσυμπληρώνονται εντός του μωσαϊκού του αγώνα και της αντίστασης ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα περάσαν στο επόμενο στάδιο, με την πορεία της Παρασκευής 2/2 και την από κοινού κάθοδό μας στους δρόμους. Την ίδια στιγμή, κινητοποιήσεις συνεχίζουν να πραγματοποιούνται πανελλαδικά. Αφήνοντας πίσω τα πάγια προβλήματα των χρόνιων αδυναμιών μας, χρέος μας είναι να αναγνωρίζουμε την σοβαρότητα και το κατ' επείγον της κατάστασης. Είναι επιτακτική, άμεση και έκτακτη ανάγκη να βρεθούμε σε κοινό τραπέζι για πολιτική κουβέντα, για συντονισμό και συνοργάνωση του αγώνα που θα δώσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Να δημιουργήσουμε εκείνο το πεδίο που συμπεριλαμβάνει όλα τα διαφορετικά κομμάτια που βλέπουν τον εαυτό τους στον αγώνα. Να απαντήσουμε μαζί στις νέες προκλήσεις και τα ερωτήματα, να σταθούμε πλάι πλάι στον δρόμο και στον αγώνα με όρους νίκης, μαχητικά, αποφασιστικά και μαζικά, να συγκροτήσουμε από κοινού το όχημα για να σαμποτάρουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Πρέπει άμεσα να έρθουμε σε ευρείες συγκλίσεις και συνεργασίες για να κοινωνικοποιήσουμε και να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τον αγώνα ενάντια στο νέο ποινικό κώδικα, για την κλιμάκωση και την όξυνση της αντίστασης μας.

Παράλληλα, πρέπει να οργανώσουμε την επόμενη μέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, αν και όταν αυτό γίνει πραγματικότητα.

Καλούμε το Σάββατο 24/2 στις 16:00 στην Πάντειο, αίθουσα 102 (Γυάλινο κτίριο) σε δεύτερη ανοιχτή συνέλευση συνοργάνωσης των κινητοποιήσεων του επόμενου διαστήματος, ατομικότητες και όλους τους σχηματισμούς, ομάδες και συνελεύσεις, φορείς, προοδευτικές πρωτοβουλίες, φοιτητικά, ταξικά και συνδικαλιστικά σχήματα κλπ. που είτε έχουν ήδη κινητοποιηθεί σε σχέση με το νομοσχέδιο ή όχι, για την γενική συνοργάνωση ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα, με σκοπό:

  • Μια απο κοινού πολιτική συνάντηση και συζήτηση πάνω στο επίμαχο ζήτημα
  • Τη συνοργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα
  • Την έναρξη της κουβέντας για την οργάνωσή μας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου

Καλούμε τις συλλογικοποιήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα να αναλάβουν την ευθύνη και να καλέσουν άμεσα αντίστοιχες έκτακτες ανοιχτές διαδικασίες συνοργάνωσης με σκοπό την διευρυμένη πανελλαδική κινητοποίηση.

Ήρθε η ώρα για όλους, όλες και όλα να αναλάβουμε την ιστορική, πολιτική και ηθική ευθύνη για τον αγώνα, να δεσμευτούμε, να αντισταθούμε, να συγκρουστούμε με το καθεστώς άμεσα, συντονισμένα και μαζικά.

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στον Νέο Ποινικό Κώδικα και την πολιτειακή εκτροπή

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93501/