τι; : δίκη θεματική : από :

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ε.

Στεκομαστε διπλα στη 19χρονη απεναντι στις κατηγοριες που της αποδιδει το κρατος

"...Στα τέλη του Γενάρη, η 19χρονη Ε., επιζώσα της υπόθεσης trafficking στην Ηλιούπολη, παίρνει ένα χαρτί από την Εισαγγελία Αθηνών, η οποία αποφάσισε να την καλέσει σε δίκη στις 26/02/2024. Στη δίκη αυτή βρίσκεται κατηγορούμενη για το γεγονός ότι εκδιδόταν χωρίς τα απαραίτητα υγειονομικά έγγραφα. Και τα λόγια αρχίζουν να δείχνουν τη φτώχεια τους, όταν το ίδιο το κράτος και η δικαιοσύνη του καλούν σε δίκη για έλλειψη εγγράφων ένα κορίτσι το οποίο βρισκόταν φυλακισμένο και δεν ασκούσε επάγγελμα, αλλά επέζησε από την εξαναγκαστική και συνεχόμενη έκδοσή της, τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις

Καταλαβαίνουμε καλά πως η 19χρονη δεν κακοποιείται απλά. Γίνεται στόχος εκδίκησης. Η 19χρονη (όπως και η 12χρονη από τον Κολωνό) και η ιστορία της είναι όμοια με πολλών άλλων γυναικών που βρίσκονται κάτω από τα κυκλώματα trafficking, στα οποία ρυθμιστικό και κύριο ρόλο παίζει ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός. Στην υπόθεση της 19χρονης η Εισαγγελία Αθηνών επέλεξε να μην αντιμετωπίσει την Ε. ως επιζώσα trafficking και άρα δεν κατηγόρησε τους εμπλεκόμενους για σωματεμπορία, αλλά για εμπορία ανθρώπου. Κι αυτό μας δείχνει πολλά. Απέδωσε στον μπάτσο Μπουγιούκο και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους τις κατηγορίες που θα μπορούσαν να του επιτρέψουν να μετακυλήσει μέρος της ευθύνης στην ίδια την Ε. ..."

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2/2024, στις 12 μ.μ. στον σταθμό ΗΣΑΠ Πετράλωνα.

ΣΤΙΣ 26/2/2024 και ώρα 9:00 (Ευελπίδων κτίριο 2, αίθουσα 3)
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ∆ΙΠΛΑ ΣΤΗ19ΧΡΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟ∆Ι∆ΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ∆ΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (Λουκάρεως 14, ισόγειο, αίθουσα ∆4)
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ∆ΙΚΗΣ ΓΙΑΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ.

Salome*Women's Collective 619*Fem Kommunite*Maleficia*Antifa Sisterhood* Συντρόφισσες


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ε.

Αλληλεγγύη στην Ε.

Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος trafficking

Τη Δευτέρα, 26 Φλεβάρη, η Ε., θύμα σωματεμπορίας, της υπόθεσης trafficking στην Ηλιούπολη, καλείται ως κατηγορούμενη από την ελληνική δικαιοσύνη. Η ανάγκη του σάπιου πατριαρχικού, εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος να συγκαλύψει τα κυκλώματα trafficking, να ξεπλύνει και να ρίξει στα μαλακά τους εμπλεκόμενους, εν προκειμένω και έναν μπάτσο, φτάνει μέχρι το σημείο, με απόλυτη αλαζονεία και θρασύτητα να διώκει την Ε. για πράξεις που έκανε το διάστημα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο και τις απειλές του κυκλώματος μαστροπείας. Και η αναισχυντία δεν έχει τέλος, αφού τη μήνυση βάσει της οποίας την σέρνουν τώρα στα δικαστήρια, την έκανε ο ίδιος ο Δ.Μπουγιούκος, δηλαδή ο καταδικασμένος για σωματεμπορία μπάτσος που την εξέδιδε.

Η απόπειρα τρομοκράτησης της Ε. και οι προσπάθειες μετατροπής της από θύμα σε θύτη έχουν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που σπάει τη σιωπή της και καταγγέλλει την ομηρία και εκμετάλλευσή της. Τον Ιούλιο του 2021, βρίσκει τη δύναμη και με την αλληλεγγύη μίας εργαζόμενης σε καφέ της περιοχής, καταφέρνει να δραπετεύσει από το διαμέρισμα στην Ηλιούπολη στο οποίο ήταν αιχμάλωτη από τον μαστροπό μπάτσο Δ.Μπουγιούκο που την απειλούσε, βασάνιζε, βίαζε και εξέδιδε συστηματικά. Από το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο μεταβαίνει προκειμένου να κάνει καταγγελία, το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων μέχρι και το νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρεται με χαρακτηριστική καθυστέρηση, αντιμετωπίζεται ως κατηγορούμενη. Κρατείται σε συνθήκες απομόνωσης, την αποκόπτουν από τη μητέρα της και από τους δικηγόρους και δεν της παρέχεται καμία ψυχολογική υποστήριξη. Ενώ στη συνέχεια, όπου και αναγκάζεται να μένει σε άγνωστη διεύθυνση αφού είναι δέκτης συνεχών απειλών από το κύκλωμα trafficking, του οποίου είχε πέσει θύμα, η μόνη βοήθεια που έχει για τη ψυχολογική και υλική στήριξή της προέρχεται από αλληλέγγυο κόσμο.

Με την έναρξη της δίκης σε πρώτο βαθμό οι δικαστικές αρχές την υποβάλλουν σε μία βασανιστική διαδικασία, κατά την οποία υποχρεώνεται να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών με μόνους παρόντες αυτούς που τη βίαζαν, την κακοποιούσαν και την εξέδιδαν· απόλυτα εκτεθειμένη στις συκοφαντίες, τις προσβολές, την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό από τον πατέρα της που τη βίαζε από μικρή, από τον μπάτσο Μπουγιούκο, από τον δεύτερο βιαστή της αλλά και από πλευράς των συνηγόρων των μαφιόζων και των βιαστών· με την έδρα να αρνείται να εξετάσει καίρια στοιχεία της υπόθεσης που είχαν έρθει στο φως, από τα οποία προέκυπτε πως η υπόθεση συνδεόταν με αυτή της Greek police mafia και τα κυκλώματα trafficking· με τις εξευτελιστικές ερωτήσεις από πλευράς της έδρας και τις συκοφαντίες από τους συνηγόρους απέναντι στη μητέρα και τον αδερφό της που κρίνονταν ως αναξιόπιστοι και ανεύθυνοι, ευθυγραμμιζόμενοι με τις καταθέσεις του πατέρα βιαστή· υποχρεωμένη να περιγράφει όλα όσα υπέστη χωρίς να μπορεί κανένας δικός της άνθρωπος να βρίσκεται μαζί της και με τον αλληλέγγυο κόσμο έξω από τις αίθουσες να δίνει μάχη με τις αστυνομικές δυνάμεις για να σταθεί· και με την εν τέλει κατάπτυστη πρωτόδικη απόφαση όπου ο πατέρας αθωώνεται, ο Δ.Μπουγιούκος αν και κρίνεται ένοχος για εμπορία ανθρώπων (μόνο για την περίπτωση της Ε. γιατί το δικαστήριο αρνήθηκε να λάβει υπόψη του και τις καταθέσεις των υπόλοιπων θυμάτων τα οποία σύμφωνα με το δικαίωμά τους μπορούσαν και να μην παρευρεθούν), παίρνει αναστολή και αφήνεται ελεύθερος και μόνο ο λεγόμενος «Ντάνιελ», μαστροπός της Ε. κρίνεται ένοχος και οδηγείται στη φυλακή. Ενώ ο γιος της Μαρίνας, το πρόσωπο που άμεσα αποτελούσε τη σύνδεση με άλλες υποθέσεις trafficking, όπως αυτή του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, επίσης αθωώνεται.

Πλέον, ένα χρόνο μετά την πρωτόδικη απόφαση, εκτός από το ότι ο ελεύθερος μαστροπός Μπουγιούκος με δημόσιες αναρτήσεις έχει απειλήσει την Ε., την οικογένειά της καθώς και τον αλληλέγγυο κόσμο που την στήριξε σε όλη αυτή τη διαδρομή, και αφού συνεχίζει απρόσκοπτα το βίο του διατυμπανίζοντας πως εκτός από μαφιόζος, βιαστής και μπάτσος είναι και φασίστας, η αστική δικαιοσύνη αποφασίζει να διώξει την Ε. ώστε να συνεχιστεί αυτή η αλυσίδα συνεχών απειλών, τρομοκρατήσεων και εκδικητικότητας απέναντι σε έναν άνθρωπο που καταγγέλλοντας την εκμετάλλευσή της έριξε φως στα πιο σκοτεινά, σάπια κομμάτια της πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει ο βάρβαρος κόσμος κράτους και καπιταλισμού.

Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, τη Δευτέρα 19/2, ξεκίνησε το εφετείο της υπόθεσης trafficking της Ηλιούπολης, όπου για ακόμα μια φορά εκδηλώθηκε η χυδαία επίθεση των συνηγόρων των κατηγορουμένων απέναντι στην Ε. και την αξιοπιστία της, με προσβολές προς το πρόσωπο της 19χρονης, φωνές και απειλές προς τον αλληλέγγυο κόσμο. Μια παρουσία, όμοια με όσα εκτυλίχθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης όσο και την ημέρα της απόφασης. Η επίθεση αυτή και τότε και σήμερα δεν μπόρεσε να ευοδωθεί χάρη στον αλληλέγγυο κόσμο, ο οποίος στάθηκε απέναντι στην τρομοκρατία και την προκλητική ρητορική που επιχειρήθηκε να επιβληθεί μέσα στην αίθουσα.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα σταθούμε δίπλα στην Ε. τόσο στη δίκη, όπου βρίσκεται η ίδια κατηγορούμενη στις 26/2, όσο και στο εφετείο της υπόθεσης trafficking, που θα επανεκκινήσει τον Σεπτέμβρη του '24. Και το ίδιο θα πράττουμε κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση που θα επιβεβαιώνεται ο καταλυτικός ρόλος των θεσμών στην καλλιέργεια, την αναπαραγωγή και τη συγκάλυψη της πατριαρχικής βίας, όπως στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό και στο εφετείο των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie oh!

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε τις μάχες εκείνες που θα γκρεμίσουν τον χρεοκοπημένο κόσμο κράτους, καπιταλισμού και πατριαρχίας. Να αγωνιστούμε οι εκμεταλλευόμενοι/ες και καταπιεσμένοι/ες για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα έχει πυξίδα της την ζωή βασισμένη στην ελευθερία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη. Στην αυριανή κοινωνία της Χειραφέτησης και της γενικευμένης Αυτοδιεύθυνσης.

Η έμφυλη βία είναι θεσμική - trafficking, στρατόπεδα, (παιδο)βιασμοί

Ενάντια σε κράτος και πατριαρχία

Για τη Χειραφέτηση και την Αναρχία

Συγκεντρώσεις Δευτέρα 26 Φλεβάρη

Αθήνα: Ευελπίδων, 9.00

Θεσ/νίκη: Καμάρα, 12.00

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία - Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


1 2 3 4

Κάλεσμα στήριξης για τη 19χρονη από την Ηλιούπολη

Ενισχύουμε το κάλεσμα στήριξης για την 19χρονη επιζώσα από την Ηλιούπολη και καλούμε όλα τα αλληλέγγυα άτομα να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό της Ε.

Κανένα μόνο απέναντι στους κακοποιητές του.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

το Σπίτι, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Φεβρουαρίου 21h


1 2 3 4

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Κάλεσμα στήριξης της 19χρονης, θύματος trafficking της Ηλιούπολης.

Η υπόθεση της 19χρονης, θύμα τράφικινγκ του αστυνομικού στην Ηλιούπολη, την οποία παρακολουθήσαμε στενά, τράβηξε την κουρτίνα αποκαλύπτοντας ξανά τη σήψη και τη δυσωδία του δικαστικού συστήματος σε όλο της το αποτρόπαιο μεγαλείο.

Ο καταδικασμένος για τα προσχήματα θύτης, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος, έχει ασκήσει έφεση γιατί απ' ό,τι φαίνεται δεν τον κάλυψε αυτό το απροκάλυπτο και εμετικό ξέπλυμα που του πρόσφερε απλόχερα η δικαιοσύνη πρωτόδικα. Θέλει να κριθεί αθώος, την ίδια στιγμή που η εισαγγελέας αρνήθηκε το δικαίωμα έφεσης στο θύμα λίγο μετά την πρωτόδικη απόφαση. Φτάσαμε, εσχάτως, στο σημείο να έχει οριστεί δικάσιμος στις 26/2 για τη 19χρονη, γιατί κατηγορήθηκε ανώνυμα ότι δεν τηρούσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα όσο ήταν φυλακισμένο θύμα του προαγωγού της. Σύμφωνα με τις συνηγόρους υπεράσπισης Αντωνία Λεγάκη και Δήμητρα Κεραμίδα, ο ίδιος ο καταδικασμένος θύτης είχε την έμπνευση να μηνύσει τη 19χρονη με τις κατηγορίες ότι εκδιδόταν χωρίς πιστοποιητικό όσο βρισκόταν υπό την ομηρία του και της κατοχής μικροποσότητας χασίς, χωρίς κανένα στοιχείο φυσικα, και ο εισαγγελέας προχώρησε σε άσκηση ποινικής δίωξης.

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο ακόμα και να συλλάβει κανείς το μέγεθος του θράσους των εξουσιών, το καταφύγιο και τη ζεστή αγκαλιά που αφειδώλευτα παρέχουν στους θύτες και την αντιστροφή της πραγματικότητας που βιώνουμε. Δεν αμφιβάλαμε για το αδιαίρετο της τριάδας κράτους, δικαστικών αρχών και νταβατζήδων αστυνομικών, αλλά στην τωρινή συγκυρία ακόμα και τα προσχήματα τα βρίσκουν, φαίνεται, παρωχημένα. Δε θα τους περάσει ανώδυνα.

Όλες/οι στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στη 19χρονη τη Δευτέρα 26/02 στις 9:00, Α ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΗΡΙΟ 4

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/36023