τι; : συζήτηση θεματική : Τέμπη από :

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 19.00

Αν. συζήτηση για τον 1 Χρόνο μετά τις καπιταλιστικές - κρατικές δολοφονίες των Τεμπών

Δεν υπάρχει ειρήνη Χωρίς Δικαιοσύνη

post image

1 Χρόνος μετά τις καπιταλιστικές - κρατικές δολοφονίες των Τεμπών | Δεν υπάρχει ειρήνη Χωρίς Δικαιοσύνη |

Η απεργία της 28ης Φλεβάρη να γίνει σταθμός συγκρότησης παλλαϊκού κινήματος ανατροπής!

Συμπληρώνεται 1 χρόνος από τις κρατικές-καπιταλιστικές δολοφονίες των Τεμπών.

1 χρόνος αφότου κυβέρνηση, ντόπια εξαρτημένη άρχουσα τάξη, ιμπεριαλιστές,τα Αστικά Πολιτικά Κόμματα του κεφαλαίου δολοφόνησαν τους συναδέλφους,τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας, τους διπλανούς ανθρώπους που μπορεί να μην γνωρίζαμε αλλά μοιραζόμασταν την ίδια ταξική και λαϊκή οικογένεια.

Εκατομμύρια λαού βγήκαν στους δρόμους της οργής, συγκρούστηκαν, απέργησαν, έχασαν τις δουλειές τους, αντιστάθηκαν και αναζήτησαν την δικαίωση και την ανατροπή αυτής της πολιτικής που σπέρνει τον θάνατο στις ζωές μας.

1 χρόνο μετά κανένας «υπαίτιος» δεν πλήρωσε τα καπιταλιστικά-κρατικά του εγκλήματα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η ντόπια αστική τάξη και τα ξένα αφεντικά συνεχίζουν να ποδηγετούν τα δικαιώματά μας ενώ ο νεοφιλελευθερισμός συνεχίζει απρόσκοπτα να μετατρέπει κάθε δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα.

Νέο λάφυρο, μετά τις ιδιωτικοποίησεις των σιδηρόδρομων, της υγείας, της ενέργειας, του νερού, αποτελεί η πλήρης και ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της παιδείας μέσα από την παράκαμψη του Άρθρου 16 του Συντάγματος και την συμμόρφωση στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1 χρόνο μετά, εν όψει της πανεργατικής απεργίας της 28ης Φλεβάρη, η κυβέρνηση έχει τους ίδιους συμμάχους, δηλαδή τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ, που τα έχει κάνει πλακάκια με την εργοδοσία.

Την στιγμή που το νομοσχέδιο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει εξαγγελθεί για τα τέλη του Φλεβάρη με χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικούς, μαθητές, νέους και νέες να βγαίνουν στους δρόμους, την ίδια στιγμή που οι αγροτικές κινητοποίησες και τα μπλόκα των αγροτών στριμώχνουν την κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια και τα εργατικά μας δικαιώματα τίθενται στην μέγγενη του κεφαλαίου, η απεργία της 28ης Φλεβάρη μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε παλλαϊκό-πανεργατικό σταθμό πάλης του εργατικού-νεολαϊίστικου και αγροτικού κινήματος.

Πάνω σε αυτή την λογική, θεωρούμε πως η συγκρότηση ενός πολιτικού-μετωπικού μαχόμενου μπλοκ τόσο σε επίπεδο αιτημάτων όσο και σε επίπεδο οργανωτικής δομής, κρίνεται αναγκαία για να προωθήσει την κατεύθυνση της σύγκρουσης με την πολιτική της κυβέρνησης, της ντόπιας αστικής τάξης και των ιμπεριαληστών!

Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση την Παρασκευή 23 Φλεβάρη στις 19:00 στην ΑΣΟΕΕ πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικά σχήματα, εργατικά σχήματα, αγωνιστές και αγωνίστριες με σκοπό την δημιουργία ενός αντίστοιχου πολιτικού μπλοκ και την πραγματοποίηση δράσεων προπαγάνδισης της πανεργατικής-παλλαϊκής συγκέντρωσης και διαδήλωσης της 28ης Φλεβάρη!

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Εικόνες:

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1629097/