Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση για τη συγκρότηση α/α μπλοκ στην απεργιακή πορεία της 28/02

Ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την κρατική δολοφονία στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου του 2023, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου του 2024 στις 19:00 στη σχολή Θετικών Επιστημών, με στόχο την συγκρότηση α/α μπλοκ για την απεργιακή πορεία που έχει καλεστεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου του 2024 και προπαγανδιστικές δράσεις.
Κράτος και κεφάλαιο εξαπολύουν διαρκώς επίθεση απέναντι σε οτιδήποτε δεν αποφέρει κέρδος, σε όσα αντιστέκονται και αμφισβητούν καθημερινά την παντοδυναμία τους, στα σώματα τα οποία θεωρούν ότι δεν έχουν αξία.
Εκπαιδευτική αναδιάρθρωση όλο και περισσότερο προς την ιδιωτικοποίηση για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εργατικές δολοφονίες, ποινική καταστολή μέσω των αυστηρότερων τροποποιήσεων ποινικών και σωφρονιστικών νόμων, φτωχοποίηση και εξαθλίωση από την ακρίβεια, δολοφονίες μεταναστ(ρι)ών στα σύνορα και στην θάλασσα και δολοφονίες Ρομά είναι μερικά παραδείγματα της πρακτικής του ελληνικού κράτους προς την παραπάνω κατεύθυνση. Πέρυσι τέτοια εποχή βρεθήκαμε σε μια μαζική κρατική δολοφονία που οδήγησε 57 ανθρώπους (τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε) να χάσουν την ζωή τους με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν οι μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο να εκφράζουν την οργή τους. Έναν χρόνο μετά είμαστε εδώ για να υπενθυμίζουμε ότι η μνήμη δεν είναι σκουπίδι, ότι θα είμαστε εδώ απέναντι στην πολυμέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου που μας θεωρούν αναλώσιμους, δίνοντας τα δικά μας χαρακτηριστικά στους αγώνες και βάζοντας αναχώματα στην κρατικοκαπιταλιστική επιβολή.