Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 19.00

Συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης στο Περιστέρι για τον ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου για τον ένα χρόνο από το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη σήμερα 28 Φεβρουαρίου στις 19.00 πλατεία Δημαρχείου

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

Σήμερα, 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, όταν 57 συνάνθρωποι μας, στην πλειοψηφία τους νεολαίοι, έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας. Ένα χρόνο μετά, οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, η διοίκηση του ΟΣΕ και η ιδιωτική Hellenic train, οι ένοχοι δηλαδή του εγκλήματος αυτού, όχι μόνο δεν έχουν λογοδοτήσει αλλά κάνουν και ότι μπορούν για αποποιηθούν- συγκαλύψουν τις ευθύνες τους και να τις καταλογίσουν στο ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη αλλά και στην «κακιά την ώρα».

Ξέρουμε πολύ καλά ότι το πολύνεκρο δυστύχημα ούτε τυχαίο ήταν, ούτε στιγμιαίο λάθος. Οφείλεται ξεκάθαρα στην πολιτική του κεφαλαίου να βάζει τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Και οφείλεται επίσης στην πολιτική του κράτους και των κυβερνήσεων να ξεπουλάνε ό,τι δημόσιο υπάρχει σε ξένους ομίλους και να δίνουν μίζες σε εργολαβικές εταιρείες με οποιοδήποτε κόστος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού πρώτα επιδίωξαν την πλήρη υποβάθμιση των δημόσιων μεταφορών, ξεπούλησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με εξευτελιστικό ποσό στον ιταλικό όμιλο «Ferrovie», ως μνημονιακή υποχρέωση του 2010, που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια, εργαζόμενοι όχι μόνο κατήγγειλαν τα εργατικά ατυχήματα που συνέβαιναν σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο, αλλά είχαν προειδοποιήσει ότι εάν δεν δοθεί σημασία στην ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών υποδομών για την ασφαλή λειτουργία των τρένων και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Στο σήμερα, λοιπόν, είναι χρέος όλων μας να μην αφήσουμε να ξεχαστεί το έγκλημα αυτό καθώς και το ποιοι είναι αυτοί που το διέπραξαν. Γιατί στα πλαίσια της εξυγίανσης και της ιδιωτικοποίησης μετράμε σήμερα τους νεκρούς της τάξης μας. Πλουτίζουν πάνω στην ανάγκη μας για σίτιση, για υγεία, για μεταφορά, για επιβίωση. Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα καλά σχεδιασμένο κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα όπου ένα χρόνο μετά δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη για τα θύματα και τους συγγενείς τους. Η 28η Φεβρουαρίου δεν αποτελεί μονάχα ημέρα μνήμης ενάντια σε αυτή την κρατική δολοφονία, αλλά απάντηση στη συνεχή επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη. Μόνο με οργάνωση, αλληλεγγύη και αγώνα στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις γειτονιές μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της τάξης μας. Μέχρι να σταματήσει η εκμετάλλευση και η αδικία. Μέχρι την τελική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ

Αδράστεια

πηγή : https://omadaadrasteia.wordpress.com/2024/02/…