τι; : μικροφωνική θεματική : αλληλεγγύη από :

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 στις 17.00

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ερρόλ

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΕΡΡΟΛ

Τετάρτη 28/02 ένα χρόνο μετά από την κρατική δολοφονία στα τέμπη συλλαμβάνεται ο Ερρολ στην προσπάθεια του να προσεγγίσει το πανεπιστήμιο, στη Θεσσαλονίκη.
Για τον σύντροφο έχει στο παρελθόν παρθεί (διοικητική) απόφαση απέλασής του και απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής του δράσης.
Οι κατηγορίες που έχει μετά από την τελευταία σύλληψή του είναι οπλοκατοχή και απείθεια που έρχονται να προστεθούν στην λίστα κατηγοριών που έχουν προσάψει όλα αυτά τα χρόνια στο σύντροφο τα σκουπίδια του κράτους.
Ο σύντροφος έχει επιλέξει να ζει στην παρανομία με την επιλογή να έχει επιστρέψει στην Ελλάδα παρά την απόφαση που έχει εκδοθεί και να συμμετέχει ενεργά στον α/α χώρο.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών στην Πόντου (Μενεμένη), όπου οι συνθήκες κράτησης και εκει στοχεύουν στην εξαθλίωση των υποκειμένων έχοντας κλεισμένους τους κρατούμενους σε κελιά υπεράριθμα όλη την ημέρα.
Αυτή τη στιγμή ο σύντροφος αναμένει την έκδοση της νέας απόφασης για απέλαση, από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης(η οποία θα έχει παρθεί σε διάστημα 2 εβδομάδων).
Για εμάς, είναι προφανές πως η αστική δικαιοσύνη δεν είναι παρά η αιχμή του δόρατος του κρατικοκαπιταλιστικού συμπλέγματος εξουσίας. Είναι αυτή που διασφαλίζει την κανονικότητα της εκμετάλλευσης, της αδικίας και της κοινωνικής ανισότητας. Η ποινική νομοθεσία είναι ταυτόχρονα και το όπλο με το οποίο κράτος και κεφάλαιο διαφυλάττουν την αναπαραγωγή και επέκταση της κυριαρχίας τους.
Η εξουσία αγωνιά να ενοχοποιήσει και να αιχμαλωτίσει αγωνιστές και αγωνίστριες και να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας για κάθε άτομο που αντιστέκεται σε αυτήν με την σκέψη και τη δράση του.
Οι ζωές των κρατουμένων, μετράνε και δεν περιμέναμε ποτέ από το κράτος δικαίου να δείξει επιείκεια σε αυτές/ούς που αντιστέκονται στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό των εξουσιαστικών μηχανισμών.
Για αυτό, στεκόμαστε δίπλα στο σύντροφο και αγωνιστή Ερρολ πολιτικά, ηθικά, υλικά και καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 13/03 στις 12:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης όπου ο σύντροφος δικάζεται για απείθεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/03 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΕΡΡΟΛ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΟΡΟ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΚΕΛΙΑ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών (συνέλευση Θεσσαλονίκης)


Το κείμενο του Ερρόλ: https://athens.indymedia.org/post/1629335/