τι; : εκδήλωση θεματική : από :

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στις 18.00

Δίκτυο Αντικειμένων - ROW (Rotation of Wealth) - παρουσίαση/συζήτηση/workshop

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 18.00 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πέρασμα (Ζ. Πηγής 95 -97 & Ισαύρων) θα πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση/συζήτηση/workshop πάνω στο Δίκτυο Αντικειμένων - ROW (Rotation of Wealth).

Το Δίκτυο Αντικειμένων ROW είναι μία νέα πρωτοβουλία κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που λειτουργεί ως ηλεκτρονική αποθήκη, προσφέροντας σε όλα τα άτομα τη δυνατότητα να δανειστούν μια ευρεία γκάμα αντικειμένων! Από αντικείμενα για πάρτυ, μουσικά όργανα και εξοπλισμό έως συσκευές, χρήσιμα εργαλεία, είδη εκδρομής και σπιτιού.

Καθημερινά περιβαλλόμαστε από αντικείμενα. Τα σπίτια μας είναι γεμάτα από διάφορα υλικά αγαθά, κάποια από τα οποία είναι σημαντικά για εμάς και την ευκολία της καθημερινότητάς μας. Υπάρχουν όμως κι αυτά που δεν έχουν ουσιαστική χρήση και παραμένουν εκεί, στη γωνιά του σπιτιού, καταχωνιασμένα ή στοιβαγμένα, διότι ''κάποια'' στιγμή μπορεί και να τα χρειαστούμε. Υπάρχουν όμως κι εκείνα που δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα στο νοικοκυριό μας, συνήθως γιατί δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουμε.

Συνδυάζοντας όλες αυτές τις πληροφορίες και κατανοώντας την απόλαυση του να μοιράζεσαι - μια αξία που έχουμε από το παρελθόν - καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ο δανεισμός ενός απλού αντικειμένου μπορεί να είναι λόγος για να σε φέρει κοντά με ανθρώπους, να χτίσεις σχέσεις εμπιστοσύνης, και, στην τελική, να εξοικονομήσεις πόρους.

Ένα δίκτυο λοιπόν ανταλλαγής αντικειμένων γεννήθηκε με έναν ιδιαίτερα έξυπνο και παιχνιδιάρικο τρόπο, με άξονα την αξία του μοιράσματος μέσω της ανθρώπινης επαφής και αλληλεγγύης, και στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και της νοοτροπίας της ατομικής ιδιοκτησίας.

Με χαρά σε αυτή τη συνάντηση θα παρουσιαστεί η λειτουργία του ROW και οι δυνατότητές του και θα γίνει μια κουβέντα πάνω αυτό, καθώς και ένα μικρό workshop.

πηγή : https://www.facebook.com/events/7062711416926…
πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μαρτίου 06h