τι; : δίκη θεματική : από :

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 στις 13.00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΊΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΎ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Μ.Χ

Το μεσημέρι της 8ης Μάρτη επί της οδού Πανεπιστημίου μέρα διεξαγωγής του μεγαλειώδους συλλλατηρίου για τον αγώνα των γυναικών,φοιτητών, απεργών και τη ψήφιση του νομοσχεδίου "έκτρωμα" για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια όπου η κρατική καταστολή και αστυνομική βία έπαιρνε και έδινε , υπήρξε ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας που συνιστά ακραία και προκλητική μεθόδευση εναντίον του συντρόφου Μ. Η ιστορία έχει ως εξής. Ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας την ώρα των φοιτητικών και απεργιακών διαδηλώσεων αλλά σε διαφορετικό σημείο από αυτές, προσαγάγεται από ομάδα Δέλτα οι οποίοι με το που τον είδαν συνομιλώντας μεταξύ τους λέγοντας "-Αυτός είναι,"-Αυτός είναι " τον οδήγησαν στη Σταδίου και από κει με περιπολικό στη ΓΑΔΑ

Αρχικά λοιπόν ενώ φαινόταν πως η προσαγωγή θα είχε τυπικό χαρακτήρα και είναι προληπτική δεδομένου οτι ο σύντροφος απλώς περπατούσε μετά από λίγη ώρα, ξεκίνησε μέσα στη ΓΑΔΑ ένας λεκτικός τραμπυκισμός προς τον ίδιο, χωρίς καμία αφορμή και χωρίς καμιά λογική συνέχεια των λεγόμενων τους εφόσον δε του είχε γνωστοποιηθεί καν ο λόγος της προσαγωγής του. Κατά τη διάρκεια ταυτοποίησης του και αφου είχε προηγηθεί ο λεκτικός τραμπουκισμός,τον ενημέρωσαν ότι βρέθηκε ένταλμα σύλληψης του από τις 14 Μαρτίου του 2022. Το ένταλμα αυτό αφορά κατά τα λεγόμενα τους, μια κλήτευση του συντρόφου από εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με επεισόδια που είχαν λάβει χώρα σε συλλαλητήριο που είχε διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου του 2020 με βασικό αίτημα στην απόσυρση του νομοσχεδίου βάση του οποίου διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις θεωρούνται παράνομες και δεν παρουσιάστηκε ποτέ.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η κλήση αυτή, αν υπήρξε τελικά,δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του συντρόφου κι εδώ είναι και το πιο προκλητικό σημείο αυτής της ακόμη πιο προκλητικής σκευωρίας, ότι δηλαδή η αστυνομία ενώ γνωρίζει πολύ καλά τον επί 30 χρόνια σταθερό και δηλωμένο τόπο κατοικίας του συντρόφου ,αναγράφει ότι είναι αγνώστου διαμονής με την υποσημείωση ότι η σταθερή του διεύθυνση έχει αλλάξει, κάτι που απλώς δε συνέβη ποτέ, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση του συγκεκριμένου εντάλματος. Ο σύντροφος μας χωρίς να έχει καμιά ιδέα περί της κλήτευσης αυτής προφανώς και είχε μια δημόσια ζωή, μια σταθερή και δηλωμένη εργασία, συμμετείχε τα τελευταία χρόνια σε εθελοντική ομάδα διάσωσης και δασοπυρόσβεσης έχοντας λάβει μέρος σε πολλές αποστολές είτε σε μέτωπα πυρκαγιών και πλυμμηρών εντός της χώρας ,είτε στο εξωτερικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την συμμετοχή του σε διασωστική ομάδα στην Τουρκία μετά το μεγάλο σεισμό με τους χιλιάδες νεκρούς. Παράλληλα κυκλοφορούσε ανενόχλητα εντός της επικράτειας αλλά και εκτός της χώρας όπου είχε ταξιδέψει είτε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων ειτε και για αναψυχή. Όχι μόνο δεν κρυβόταν δηλαδή αλλά τα στοιχεία του είχαν υποβληθεί παρά πολλες φορές σε ελέγχους των αρχών βάση της συμμετοχής του στις προαναφερθείσες αποστολές και τα λοιπά ταξίδια στο εξωτερικό κι αυτό την ίδια στιγμή που η αστυνομία και οι αρχές γενικά γνώριζαν πολύ καλά τη σταθερή του διεύθυνση και εργασία. Πως λοιπόν από τη συνθήκη αυτή φτάσαμε στο σημείο η αστυνομία να μη μπορεί να γνωρίζει που θα βρει το σύντροφο να του επιδόσει μια κλητευση για οτιδήποτε; Και πως ενώ εκκρεμεί ένταλμα εδώ και δύο χρόνια για κακουργηματικές πράξεις ο σύντροφος εργάζεται σταθερά σε δηλωμένη εργασία από την οποία αμοίβεται και ασφαλίζεται κανονικά ως εργαζόμενος και παράλληλα περνάει απο ελέγχους λόγω ταξιδιών στο εξωτερικό;

Αυτή η απίστευτη σκευωρία όμως συμβαίνει και μάλιστα συνεχιζεται με το σύντροφό μας να κινδυνεύει από το πουθενά να βρεθεί ακόμα και προφυλακισμένος επειδή η αστυνομία ισχυρίζεται ότι δεν μπορούσε να τον εντοπίσει ,να του παραδώσει μια κλήτευση για κακουργηματικές πράξεις.Χωρίς περαιτέρω ενημέρωση ο σύντροφος κρατήθηκε μέχρι τις 9 Μαρτίου, όπου οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ώστε να περάσει από ανακριτή και να πάρει η δικηγόρος τη δικογραφία στα χέρια της. Λόγω απουσίας όμως του ανακριτή, ο σύντροφος θα κρατηθεί μέχρι τη Δευτέρα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η δικογραφία δεν έχει δοθεί αναλυτικά ,δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία της ανάκρισης άρα ο σύντροφος και η δικηγόρος βρισκονται σε αναμονήΕπομένως δεν υπάρχει και καμιά επίσημη απόφαση. Όλα τα παραπάνω παραμένουν ανοιχτά και σε θολά νερά,χωρίς να υπάρχει ούτε η απαραίτητη ενημέρωση τόσο του συλληφθέντος όσο και της δικηγόρου. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ από την άλλη χωρίς καμία γνώση των περιστατικών σπεύδουν να οργιάσουν φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τον σύντροφό μας ,προεξοφλώντας την συμμετοχή του στα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητήριου, υφαίνοντας ένα "δημοσιογραφικό κατηγορητήριο " φροντίζοντας να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι ο συλληφθέντας είναι αυτός που τραυμάτισε ένστολο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, "γνωρίζοντας" μάλιστα και λεπτομέρειες άγνωστες μέχρι και στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Αναφέρονται δηλαδή σε λεπτομέρειες μιας δισκογραφίας που ακόμα δεν είναι υπόψη του κατηγορουμένου και της υπεράσπισης του, προτού καν υπάρξει οποιοδήποτε δική του τοποθέτηση πάνω στα γεγονότα.

"Αναρωτιόμαστε" λοιπόν πως γίνεται μια τυπική και προληπτική προσαγωγή να καταλήξει σε τετελεσμένο γεγονός και κατ 'επέκταση σε δημόσια ιντερνετική καταδίκη παρακάμπτοντας έτσι βασικά στοιχεία όπως η δικογραφία,η απολογία, πριν καν γίνουν βασικές διαδικασίες της όπως εξάλλου ορίζει ο νόμος που υποτίθεται τηρούν ευλαβικά όλοι αυτοί; Δε μας κάνει καμία εντύπωση η πρόωρη "καταδίκη" από δικαστές της παραπληροφόρησης του συντρόφου χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο πάρα μόνο μια δικογραφία που είναι ακόμη στην αναμονή για να πάει στα χέρια της δικηγόρου και του ίδιου.

Η αγαστή συνεργασία αστυνομίας και καθεστωτικών ΜΜΕ βασιζόμενη σε μη τετελεσμένα και αναληθή στοιχεία ,η οποία προσπερνά βασικές λειτουργίες του ίδιου του νομοθετικού και δικαστικού πλαισίου έχει μόνο προορισμό, τη ΜΕΔΟΘΕΥΣΗ σε βάρος του συντρόφου μας. Με κακοστημένα άρθρα ,σενάρια τρέχουν να επωφεληθούν και να στρώσουν το έδαφος προς τη πρόωρη καταδίκη του με στοιχεία ανύπαρκτα και σαθρά.

Στο σημείο αυτό γίνεται φανερό πλέον σε τι μονοπάτια μπαίνει η καταστολή και οι μεθοδεύσεις-σκευωρίες της κρατικής ασφάλειας εις βάρος αγωνιστών/τριων. Αν το στήσιμο που διέπραξαν εις βάρος του συντρόφου μας γίνει πρακτική και καθιερωθεί καταλαβαίνουμε όλοι/ες τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο τέλος. Αν ένας άνθρωπος με σταθερή διεύθυνση και εργασία και μια πλήρως δημόσια, γνωστή ζωή και καθημερινή δραστηριότητα αντιμετωπίζεται ως δήθεν καταζητούμενος που κρυβόταν από τις αρχές και συλλαμβάνεται έπειτα από μια τυχαία προληπτική προσαγωγη ,τι πρόκειται να δουμε στο μέλλον με ένα νέο ποινικό κωδικα να εφαρμόζεται; Ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει ότι δε θα χρειαστεί να εμφανιστεί καν κάποιος αστυνομικός να καταθέσει στη δίκη σου, και πως γίνεται να μη σε βρήκε ενώ είχες σταθερη διεύθυνση και δουλειά;

Την Δευτέρα 11 Μαρτίου, ο σύντροφός πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Ένάντια στα μαγειρέματα και τις αθλιότητες τόσο των ΜΜΕ όσο και της μεθόδευσης στο πρόσωπο του συντρόφου καλούμε όλους και όλες την Τετάρτη 13 Μαρτίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων στη 1 μ.μ, προκείμενου να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να δηλώσουμε πως ο σύντροφος δεν είναι μόνος και πως η σκευωρία θα σπάσει.

Σύντροφοι/Συντρόφισσες
Φίλοι/Φίλες
Αλληλέγγυοι/ες του Μ.Χ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93746/