τι; : εκδήλωση θεματική : από :

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 στις 18.30

εκδήλωση: Η αντίσταση των ζώων

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ 6.30μμ

ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΙΖΑΝΙΑ, ΦΕΡΩΝ 30 ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ (ΒΙΚΤΩΡΙΑ)

Οργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση με σκοπό να διηγηθούμε ιστορίες αντίστασης των μη ανθρώπινων ζώων. Πέρα από την ανθρωποκεντρική προκατάληψη, που ορίζει εμάς ως τις φωνές των ζώων, θέλουμε να ανατρέψουμε τις κυρίαρχες αφηγήσεις από τους καταπιεστές τους, οι οποίοι διαστρεβλώνουν τις ιστορίες των ζώων, καθιστώντας τα ένα απλό αντικείμενο παρατήρησης και εμποδίζοντας την οικοδόμηση ισότιμων σχέσεων μαζί τους.

Καθημερινές μορφές αντίστασης ζώων: Όχι ανθρώπινο προνόμιο Το να προσποιείσαι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις τη δουλειά, να μην ακολουθείς τις εντολές, να επιβραδύνεις τον ρυθμό εργασίας, να κάνεις παύση δίχως να περιμένεις να σου δώσουν διάλειμμα, να αντιδράς στις υπερωρίες, να διαμαρτύρεσαι κάνοντας να ακουστεί η φωνή σου, να καταστρέφεις τις μηχανές του συστήματος παραγωγής, να δραπετεύεις και να συγκρούεσαι ανοιχτά. Όλες αυτές αποτελούν καθημερινές μορφές αντίστασης των ζώων και σίγουρα δεν είναι αποκλειστικά ανθρώπινο προνόμιο, δεδομένου ότι κάθε μια από τις παραπάνω μεθόδους και ακόμα περισσότερες, χρησιμοποιούνται και από άλλα ζώα, πέρα του ανθρώπου.

Τα ζώα δεν αντιστέκονται ή εμείς δεν αναγνωρίζουμε την εξεγερτική τους πράξη; Η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης αναγκάζει τα μη ανθρώπινα να αγωνιστούν ενάντια στους αφέντες τους, κάτι το οποίο δεν απαιτεί το ζήτημα της ομιλίας για να θεωρηθεί αυτή η κατάσταση ως πολιτική ή ως πολιτικά σημαντική. Η γλωσσική ομιλία δεν είναι προϋπόθεση της πολιτικής συμμετοχής όπως ορίζεται από την υπάρχουσα δική μας κοινωνία. Τα αγωνιζόμενα σώματα και οι κραυγές των ζώων, δεν είναι πράξεις κενές νοήματος. Η πολιτική εμπεριέχεται σε κάθε πράξη σύγκρουσης ανεξαρτήτως του εάν τα ίδια τα δρώντα υποκείμενα την αναγνωρίζουν ως τέτοια. Δεν θεωρούμε αναγκαίο να ορίσουμε εμείς τα ίδια την υποκειμενικότητά τους αλλά την αναγνωρίζουμε ως ήδη υπάρχουσα και μάλιστα με πολιτικό υπόβαθρο. Οι εξεγέρσεις των ζώων, η αμφισβήτηση της θέσης τους σε σφαγεία και ζωολογικούς κήπους, ορίζουν τα μη ανθρώπινα ως πολιτικά υποκείμενα που επιδιώκουν την αναδιοργάνωση των κοινοτήτων συμβίωσης.

Στο χώρο θα υπάρχει:

-distro για την οικονομική ενίσχυση των συλληφθέντων για την υπόθεση susaron 4 στη Χιλή

-έντυπο υλικό για την ολική απελευθέρωση

-μίνι μπαρ με μη αλκοολούχα ροφήματα

Εξουσιαστικές, σεξιστικές, ρατσιστικές, σπισιστικές κλπ συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα σε κάθε προσπάθεια αντίστασης. Δημιουργούμε και στηρίζουμε δομές αλληλεγγύης για την κατάργηση κάθε μορφής εγκλεισμού και εκμετάλλευσης. Αγώνας για την ολική απελευθέρωση.

Ανοιχτή αντισπισιστική συνέλευση

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Μαρτίου 06h