τι; : μικροφωνική θεματική : από :

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 στις 18.00

Μικροφωνικη: Την επομενη MASK ON ή περί της ακύρωσης πάρτι στη ΦΕΠΑ

από εστιακά/φοιτητά και άτομα που δραστηριοποιούνται στην ΦΕΠΑ, δημόσιους και πανεπιστημιακούς χώρους

Την επομενη MASK ON

Στους πανεπιστημιακούς χώρους λόγω της εύκολης προσβασιμότητας (ελεύθερη είσοδος, κοινωνικό άσυλο) και κοινωνικοποίησης, ανά καιρούς σε αυτούς λαμβάνουν χώρο πολιτιστικά/πολιτικά δρώμενα όπως φεστιβάλ, συναυλίες, πάρτυ κ.α., που προωθούν τον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου, την πολιτικοποίηση και κοινωνικοποίηση των ανθρώπων, αλλά και την διακέδαση μακρυά από τους όρους της αγοράς. Ο τρόπος που δομούνται αυτά τα δρώμενα είναι αντιιεραχρικός και συγκροτούνται αυτοοργανωμένα. Τα χρήματα που μαζεύονται από αυτές τις εκδηλώσεις διατίθονται για την κάλυψη των αναγκών, όπου τα άτομα αδυνατούν να καλύψουν από τις τσέπες τους (ενίσχυση πολιτκών ομάδων/συλλογικοτήτων και νέων εγχειρημάτων, ιατρικά/δικαστικά έξοδα).

Από την άλλη, ανά τα χρόνια, έχουν υπάρξει ομάδες και άτομα που εκμεταλευόμενα τον ελεύθερο χαρακτήρα του πανεπιστημιακού χώρου οργανώνουν event για την κερδοσκοπία τους, που λειτουργούν ιεραρχικά, με λογικές ιδιοκτησίας και αφεντικά, που αυτά φέρουν στα χαρακτηριστικά μιάς επιχείρησης.

Μιά τέτοια ομάδα είναι και η Mask Off, η οποία σε κάθε event της δεν ξεχνάει να αναφέρει ότι δρά αυτοοργανωμένα (ενώ ταυτόχρονα τονίζουν ότι είναι απολιτίκ!) αυστηρά για τη διοργάνωση πάρτυ. Με μια γρήγορη ματιά στην σελίδα τους, είναι ξεκάθαρο ότι χρησιμοποιούν εργαλειακά ανοιχτούς, δημόσιους και πανεπιστημιακούς χώρους, όχι από κάποια πολιτική επιλογή, αλλά με μόνο κριτήριο το να παρακάμψουν το επιπλέον έξοδο του μαγαζιού στην προσπάθεια τους να παράξουν κι άλλο κέρδος. Αυτό πηγάζει από το πλήθος των events που έχουν (συν)διοργανώσει σε μαγαζιά και βίλες, με εισητήρια, αποδείξεις κλπ. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω, αναδύθηκαν και επιπλέον χαρακτηριστικά με τα οποία διαφωνούμε καθέτως. Κερδοφορία χρημάτων ο σκοπός των οποίων παραμένει ασαφής και προσωπικό κέρδος (πολλά συνεχόμενα πάρτυ σε πανεπιστήμια των οποίων τα έσοδα πάνε στα "έξοδα της διοργάνωσης"), ανάδειξη και δημιουργία περσόνων μέσω της διοργάνωσης event, μπραβιλίκια, εμπορευματικές-καταναλωτικές σχέσεις, διαφήμιση με θεαματικούς όρους (σεξουαλικοποίηση σωμάτων με πατριαρχικά πρότυπα), καμία εντοπιότητα με τα διαμένοντα άτομα.

Τέλος, η κερδοφορία μέσω της εργαλειοποίησης των πανεπιστημίακων χώρων και του κοινωνικού ασύλου τα οποία αποτελούν κεκτημένα πολιτικών αγώνων, πέρα απο αδιανόητη, είναι και ακόμη πιο γελοία όταν γίνεται από άτομα που δρουν πίσω από την απολιτίκ τους βιτρίνα, την οποία μάλιστα και προωθούν. Για όλα τα παραπάνω, δεν βρίσκουμε λόγο ύπαρξης της ομάδας στους χώρους μας, και δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί το Mask Off πάρτυ στην ΦΕΠΑ το Σάββατο, αλλά ούτε και μελλοντικά.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16.03 στις 18:00 ΣΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ (ΑΝΤΙ)ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΗΣ Α ΦΕΠΑ

εστιακά/φοιτητά και άτομα που δραστηριοποιούνται στην ΦΕΠΑ, δημόσιους και πανεπιστημιακούς χώρους

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1629511/