Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

[Αθήνα] Μικροφωνική συγκέντρωση

Σήμερα ξημερώματα 16 Μαρτίου, η ΕΛΑΣ εισέβαλε στη ΦΕΠΑ, στήνοντας επικοινωνιακό σόου σε λάιβ μετάδοση με τα πρωινά ειδησεογραφικά προγράμματα. Όπως τονίζεται απο την ίδια την ΕΛΑΣ και τους δημοσιογραφικούς κολαούζους του έγινε επ'αφορμής εμπρηστικών επιθέσεων των προηγούμενων ημερών στη γύρω περιοχή, σε μια προσπάθεια να συνδέσουν τη φοιτητική εστία και τους κατειλημμένους χώρους σε αυτή, με τα γεγονότα. Η εισβολή είχε προοιωνιστεί απο το τεταμένο κλίμα αστυνομοκρατίας γύρω (περιπολίες δελτα/ΔΙΑΣ/ζητα, στημένα ΟΠΚΕ στα πέριξ, ασφαλιτες) και πάνω (παρουσία drone) από την πανεπιστημιούπολη και τη ΦΕΠΑ το τελευταίο διάστημα. Έγιναν τρεις προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Τη στιγμή που στις δικαστικές αίθουσες και τον τηλεοπτικό αέρα γίνεται μια προσπάθεια συγκάλυψης του βαθέως κυκλώματος μαστροπείας και κατ'εξακολούθησης βιασμού ενός 12χρονου παιδιού στην υπόθεση Μίχου. Τη στιγμή που οι μαφιόζικοι ανταγωνισμοί αφήνουν πίσω τους καθημερινά εκτελεσμένους ανθρώπους και συντρίμμια ανατιναγμένων βενζινάδικων, η έγνοια της ΕΛΑΣ είναι να εισβάλει με μια τεράστια κουστωδία (ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, κρατική ασφάλεια, σήμανση) σε ενα αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο (ΚΑΦΕΠΑ), τον χώρο των πολιτιστικών ομάδων (ΠΟΦΕΠΑ), κατειλημμένους στεγαστικούς χώρου, και να σπάσουν χώρους γυμναστηρίου.

Στα πρωινά ρεπορτάζ και στο δελτίο τύπου της η ΕΛΑΣ διατυμπανίζει τα ευρήματά της: μέσα περιφρούρησης όπως κράνη, σημαίες αλλά και χρησιμοποιημένες βομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Που το περίεργο θα έλεγε κανείς, εξάλλου η ίδια η ΕΛΑΣ έχει φροντίσει να σπείρει τον δημόσιο χώρο με τα (μη)φονικά όπλα της, που χρησιμοποιεί κατά του αγωνιζόμενου κόσμου, σε σημείο που και ένα νήπιο μπορεί να περισυλλέξει κάνιστρα δακρυγόνου και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από ένα Αθηναϊκό πεζόδρομο.

Δεν θέλουμε να μας ξυπνάνε ξημερώματα οι μασκοφόροι της ΕΛΑΣ, δεν θέλουμε να κοιμόμαστε με ένα drone πάνω από τα κεφάλια μας, δεν θέλουμε τα πανεπιστήμια να γίνουν χώροι για λίγους και προνομιούχους. Αν η ΕΛΑΣ ψάχνει εγκληματίες να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Εάν ποτέ βρει τον χρόνο, αφού το πρόγραμμα της είναι συνεχώς επιβαρυμένο από την οργανική της εμπλοκή με το οργανωμένο έγκλημα, τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και προστασίας και την σωματεμπορία, τις μανιασμένες δολοφονικές επιθέσεις των επαγγελματιών ξυλοδαρτών της στα σώματα του αγωνιζόμενου κόσμου.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ'ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΦΙΑ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΣΤΙΩΝ

ΚΑΦΕΠΑ, ΠΟΦΕΠΑ, εστιακά, φοιτητά και καταληψίες

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1629535/


Με αφορμή την εισβολή των ΜΑΤ στη ΦΕΠΑ, αναδημοσίευση άρθρου για τις ιδιωτικές φοιτητικές εστίες [από Δια Πυρός]

από Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Δια Πυρός | Ιδιωτικές φοιτητικές εστίες, ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας του Κεφαλαίου.

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η κατασκευή ιδιωτικών φοιτητικών εστιών, "μικρών λειτουργικών, ευέλικτων και αυτοτελών" συγκροτημάτων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές. Πιο συγκεκριμένα, επενδυτικοί κολοσσοί και μεγάλοι κατασκευαστικοί επιχειρηματικοί όμιλοισπεύδουν να διεκδικήσουν μερίδιο στην ανερχόμενη αγορά, με έναν από τους πρωταγωνιστές να είναι η Premia Properties. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αποκτήσει ήδη τρία κτίρια σε Κυψέλη, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, τα οποία λειτουργούνται από την Hamlet Students Flats, ως φοιτητικές κατοικίες, ενώ πέρσι απέκτησε και 4ο κτίριο στην Ξάνθη.

Πέραν αυτής της ΑΕΕΑΠ, μερίδιο στην αγορά διεκδικούν επίσης και η Prodea και η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων DKG, με την τελευταία να κατασκευάζει ήδη δύο συγκροτήματα ευέλικτων καταλυμάτων στο Μοσχάτο και στη Δάφνη. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει και στην κατασκευαστική δραστηριότητα από την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Zoia, η οποία, πέραν των άλλων οικιστικών ακινήτων που διαχειρίζεται, έχει αναπτύξει και δύο ακίνητα για φοιτητές στην περιοχή του Ζωγράφου και της Καλλιθέας.

Όπως είναι φανερό, η δημιουργία ιδιωτικών φοιτητικών εστιών έρχεται να οξύνει ακόμα περισσότερο το ήδη υπάρχον πρόβλημα της στέγασης συνολικά. Με την συνεχιζόμενη εκτίναξη των ενοικίων από τη μία και από την άλλη με τις πολιτικές της υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων αλλά και της συνολικότερης έλλειψης και εγκατάλειψης των φοιτητικών εστιών, διευρύνεται η ψαλίδα στις τιμές της στέγασης καθιστώντας την πια οριακά πολυτέλεια.

Μέσα στην συνολικότερη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας, τα κοράκια των επενδυτικών εταιριών και το real estate κεφάλαιο, φιλοδοξούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από την "πίτα" της φοιτητικής στέγης, η οποία αναμένεται να αυξηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, εξαιτίας και της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η συνολικότερη επίθεση που δέχεται η τάξης μας σε όλους τους τομείς, από την υγεία μέχρι την παιδεία και την εργασία, δε μπορεί και δε πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Με προμετωπίδα τους φοιτητικούς και εργατικούς αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και σε άμεση σύνδεση με τα στεγαστικά κινήματα και τους αγώνες ενάντια στις εξώσεις και στους πλειστηριασμούς, οφείλουμε να αντισταθούμε και να παλέψουμε τις κερδοσκοπικές αστικές πολιτικές που κατακρεουργούν τα κεκτημένα ολόκληρου αιώνα.

ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ Α ΦΕΠΑ, 18:00 από τον κόσμο των εστιών της ΦΕΠΑ.

Δια Πυρός