τι; : δίκη θεματική : από :

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 στις 12.00

Συγκεντρωση αλληλεγγυης για τις συλληψεις της Α.ΦΕΠΑ

Ξημερώματα Σαββάτου 16 Μαρτίου χολυγουντιανές δυνάμεις της αστυνομίας με ψευδώνυμα Σκιά και ύφος ''ξεσκέπασα το έγκλημα στην Ελλάδα'' εισέβαλλαν βίαια στα δωμάτιά μας. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι γελωτοποιοί στην τηλεόραση βρέθηκαν ροζ ζωγραφισμένοι τοίχοι , στρώματα στο πάτωμα, ψυγείο δίπλα στο γραφείο, ηλεκτρικό πιάνο με παρτιτούρες και λουλούδια , μπουκάλια με κίτρινο υγρό . Τί να είναι άραγε αυτό ; Μήπως είναι βενζίνη; Όχι . όπως , με επιτυχία, μύρισαν κι οι κομπάρσοι του 007 , είναι ούρα. Μα γιατί κάποιος να κατουράει σε μπουκάλι; Μα γιατί κάποιος να βάζει το ψυγείο του δίπλα στο γραφείο του; Μα γιατί κάποιος να κοιμάται στο πάτωμα; Αναρωτήθηκαν ποτέ οι γελωτοποιοί , μπρός και πίσω από την οθόνη, γιατί;

Γιατί ,

Γιατί στην πιο δημιουργική και γόνιμη δεκαετία μας καλούμαστε να δουλεύουμε 10ωρα ημερησίως για να ξεπληρώνουμε μονάχα τις πρωτογενείς ανάγκες . Οι μισθοί δεν ανταποκρίνονται διόλου στην αξία του χρόνου, της γνώσης , της ικανότητας και της αφοσίωσης που απαιτεί το κάθε εργασιακό περιβάλλον, το οποίο δη, σπανίως είναι υγιές και προωθητικό. Δεν ανταποκρίνονται ούτε στις τιμές στέγασης, τροφής , βασικής ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

Ταυτόχρονα, τα ίδια τα εργασιακά περιβάλλοντα στενεύουν και περιορίζονται σε βαθμό που να μη χωράμε ούτε όλες ούτε ολόκληρες. Δηλαδή, εάν θέλεις να βγάζεις τα προς το ζην , οι επιλογές σου είναι ελάχιστες, σέρβις, κουζίνα, δουλάκι μεγαλο-εταιριών επικοινωνίας, ντιλίβερι, 5μηνες συμβάσεις από δω κι από κει, σεζον σε χωράφια του εξωτερικού κτλ . Εάν έχεις οποιαδήποτε άλλη γνώση ή κλίση ή ενδιαφέρον με το οποίο θέλεις να ασχοληθείς , να αφοσιωθείς και να σου προσφέρει χρήματα έστω για πρωτογενείς ανάγκες (σπίτι, φαγητό ) τότε ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ. Είσαι ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ είτε να σκοτώνεις τον ψυχισμό σου αργά αργά στα 10ωρα δουλείας ξεχνώντας ποια είσαι είτε να αγωνίζεσαι καθημερινά και εξαντλητικά για να πραγματώνεις έστω το 1 % των επιθυμιών και αναγκών σου. Προφανώς με το τίμημα της φτώχειας. Άθλιες συνθήκες διαβίωσης, σάπια ημιυπόγεια του 60, πλαστικό άδειο αποδυναμωτικό φαγητό κ.α.

Ταυτόχρονα, τα ενοίκια κι η ποιότητα των οικημάτων στην Αθήνα είναι ένα χοτ ζήτημα του τελευταίου χρόνου. Ακραίες αυξήσεις , καθημερινές βίαιες έμμεσες εξώσεις με 2πλασιασμό του ενοικίου, βίαιες άμεσες εξώσεις στο βωμό του AIRBNB, ταβάνια που πέφτουν, υγρασίες που μας δημιουργούν μόνιμες βλάβες στα πνευμόνια , ρετιρέ 6ου χωρίς ασανσέρ και χωρίς γόνατα μετά από λίγο κτλ κτλ. Για ακόμη μια φορά , το κέρδος είτε των στερημένων μικροαστών που τους τρέχουν τα σάλια είτε των αχόρταγων απύθμενων πλουσίων μας στερεί το ελάχιστο δικαίωμα στην διαβίωση κι όχι στην επιβίωση .

Ας μην αναφερθούμε στο σύστημα υγείας και περίθαλψης που είμαστε αναγκασμένες να πληρώνουμε τα πάντα . Δεν επιτρέπεται να αρρωστήσεις , δεν επιτρέπεται να σπάσεις το πόδι σου .

Τελικά, ποιος έχει πρόσβαση στην ζωή;

Για αυτά και για άλλα πολλά, που δεν χωράνε σε λέξεις, στενεύουμε τα σώματα μας και τα υλικά μας ώστε να χωράμε σε 13τμ , ΧΩΡΙΣ άμεση πρόσβαση σε νερό, ΧΩΡΙΣ άμεση πρόσβαση σε τουαλέτα και μπάνιο, με αυτοσχέδιους τρόπους βασικής μαγειρικής, με φόβο κλοπής κ.α. Έτσι, διεκδικούμε από την ίδια την πραγματικότητα τον ελάχιστο χώρο και χρόνο να είμαστε αυτές που θέλουμε πραγματικά να είμαστε. Να παίζουμε μουσική και κορίνες, να μαθαίνουμε τέχνες και να δημιουργούμε με τα χέρια μας κεραμικά , κοσμήματα πίνακες, εικαστικά, να εκφραζόμαστε, να γράφουμε, να διαβάζουμε, να εργαζόμαστε υπό υγιείς συνθήκες για τα σώματα και τους ψυχισμούς μας που είναι αλληλένδετα.

Γι' αυτό κατουράμε σε μπουκάλια, γι' αυτό τα στρώματά μας είναι στο πάτωμα, γιαυτό τα ψυγεία δίπλα στα γραφεία κτλ.

Δημοσιεύτηκε , λοιπόν, η παρακάτω φωτογραφία ως αποδεικτικό κακοποιού στοιχείου. Ως αποδεικτικό ότι η ΕΛΑΣ ανακάλυψε το έγκλημα και τη βία στην Αθήνα.

Η φωτογραφία δείχνει ένα ηλεκτρικό πιάνο με παρτιτούρες και στο πάτωμα μπουκάλια με ούρα. Την πραγματικότητα ενός μουσικού στην παρακμιακή Αθήνα του 2024 , κέντρο πολιτισμού και τουριστικής ατραξιόν .

Άραγε κατάλαβαν την αυτογελοιοποίηση τους όσοι ανέβασαν την αυτή φωτογραφία; Όσοι μας ξύπνησαν και μας συνέλαβαν και σήμερα μας δικάζουν;

Δικάζουν τη μη πρόσβαση όλων των τάξεων όλων των φύλων όλων των πολύμορφων υπάρξεων στην καθημερινή αξιοπρεπή ζωή.

Δικάζουν την απελπισμένη μας προσπάθεια για ελάχιστη έκφραση κι ελευθερία σε αυτό το σύστημα που όλο μας πνίγει .

Θέλουμε να ζούμε κι όχι να επιβιώνουμε.

Α.

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Μαρτίου 10h