Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 στις 19.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία: Ελευθερία στην Παλαιστίνη! η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Η αλληλεγγύη θα νικήσει! Πορεία 19/03, 19:30 πλατεία Βικτωρίας

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

(ENG/GR)

Ελευθερία στην Παλαιστίνη! Η Αλληλεγγύη θα νικήσει!

Διαδήλωση19/03, 19:30, Πλατεία Βικτωρίας

Ενόσω το αποικιοκρατικό κράτος του Ισραήλ εφαρμόζει πολιτικές γενοκτονικού απαρτχάϊντ ενάντια στους Παλαιστίνιους, το «Φρούριο Ευρώπη» δολοφονεί μετανάστες στα σύνορα του και τους καταστέλλει με έλεγχο, επιτήρηση, ρατσιστικές λογικές και τακτικές στο εσωτερικό του. Και ενώ κλείνει όλα τα ασφαλή περάσματα για τους ανθρώπους, επιχειρεί να διατηρήσει ανοικτές τις διαδρομές για το εμπόριο και το κεφάλαιο έναντι κάθε κόστους, όπως για παράδειγμα στην Ερυθρά Θάλασσα. Όλα αυτά είναι μέρος του ίδιου αποικιακού-καπιταλιστικού σχεδίου.

Τα τελευταία χρόνια μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα την άνοδο ρατσιστικών και φασιστικών ιδεολογιών, ειδικά στις «Δυτικές» χώρες. Μετά την9/11 και το δόγμα του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία» εντός και εκτός των συνόρων, είναι πολλές οι μορφές βίας ενάντια σε μετανάστες, και ειδικότερα ενάντια σε ανθρώπους από Αραβικές χώρες, ενώ η αυξανόμενη Ισλαμοφοβία έχει νομιμοποιηθεί από κράτη και άλλες ακροδεξιές ομαδοποιήσεις. Όλα αυτά έχουν βρεί επίσης έκφραση στους αυξανόμενους συνοριακούς ελέγχους, τις επιδεινούμενες μεταναστευτικές πολιτικές, και τις ρατσιστικές ρητορικές. Ο ρατσισμός, οι αντι-τρομοκρατικοί νόμοι, η ποινικοποίηση ανθρώπων, επαναστατικών οργανώσεων και κινημάτων αλληλεγγύης αποτελούν επίσης μέρος όλων αυτών των εξελίξεων.

Όλα αυτά δεν είναι παρά η συνέχεια των αποικιοκρατικών μορφών στις σύγχρονες εκφράσεις τους. Οι ίδιες περιοχές και κράτη που κάποτε καταπίεζαν και εκμεταλλεύονταν άλλες περιοχές του κόσμου μας και των ανθρώπων τους, είναι εκείνες που τώρα παράγουν το μεγαλύτερο μέρος οπλισμών και υλικών που δολοφονούν και εκμεταλλεύονται ανθρώπους στις περιοχές αυτές. Ταυτόχρονα, τα ίδια αυτά κράτη προστατεύουν τον πλούτο που απέσπασαν με την εκμετάλλευση άλλων περιοχών του κόσμου, έναντι κάθε κόστους, δολοφονώντας τους ανθρώπους που προσπαθούν να αποδράσουν από τους πολέμους και την εξαθλίωση στα σύνορα τους, με κάθε δυνατό μέσο. Επιπλέον, τα ίδια αυτά κράτη και οι οικονομίες τους κερδοσκοπούν από το σύνολο του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος.Η γενοκτονία που πραγματοποιείται τώρα στην Παλαιστίνη αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα. Το Ισραήλ είναι ένα αποικιοκρατικό κράτος απαρτχάϊντ, υποστηριζόμενο από άλλες αποικιακές δυνάμεις. Έχει επιβάλλει την άποψη ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι είναι τρομοκράτες, έτσι ώστε να νομιμοποιήσει την γενοκτονία που διαπράττει εναντίον των Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες. Η απάντηση του Ισραηλινού κράτους μετά τις επιθέσεις της7ης Οκτωβρίου είναι η γενοκτονία, και δεν είναι τίποτε άλλο παρά η κορύφωση των ρατσιστικών πολιτικών που εφαρμόζονται από την ίδρυση του ήδη. Μετά την Νάκμπα του 1948 (στα αραβικά: «Η Καταστροφή»), το αποικιακό κράτος του Ισραήλ έχει επενδύσει στην εθνοκάθαρση, στον εκτοπισμό και στην εκμετάλλευση των Παλαιστινίων. Για πολλά από τα Ευρωπαϊκά Κράτη και τις ΗΠΑ η διατήρηση κάποιου είδους προκεχωρημένου φυλακίου είναι κρίσιμη για την υπεράσπιση των οικονομικών, στρατιωτικών, αποικιακών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων τους στην Μέση Ανατολή. Και το φυλάκιο αυτό δεν είναι άλλο από το κράτος του Ισραήλ.

Καθόλου τυχαία άλλωστε, είναι σε τόπους όπως στα σύνορα ή εντός των εδαφών της Παλαιστίνης όπου οι τεχνικές του περιορισμού, της επιτήρησης και του ελέγχου εφαρμόζονται δοκιμαστικά και χωρίς νομικούς ή ηθικούς ενδοιασμούς. Και αυτό διότι οι ζωές των μεταναστών και των μη-λευκών ανθρώπων εντός των καπιταλιστικών αποικιοκρατικών και ιμπεριαλιστικών δομών είναι ασήμαντες συγκρινόμενες με τις ζωές των λευκών ανθρώπων από την Ευρώπη ή τις άλλες «Δυτικές» κοινωνίες. Το Ισραήλ έχει στρατιωτικοποιήσει πλήρως τις περιοχές που έχει καταλάβει, από το τείχος στην Δυτική Όχθη και τον φράκτη στην Γάζα έως τα σύνορα με την Αίγυπτο, τους σταθμούς ελέγχου, και ένα αχανές σύμπλεγμα στρατιωτικών και πολιτικών φυλακών, ενώ από το 2013 έως το 2018 κατασκεύασε ένα τεράστιο κέντρο κράτησης στην έρημο της Νεγκέφ, το κέντρο Χολώτ, σε απόσταση δυο περίπου χιλιομέτρων από τα σύνορα της Αιγύπτου με το Ισραήλ, και ακριβώς δίπλα από ένα άλλο τεράστιο σύμπλεγμα φυλακών, την Φυλακή Κτζί'οτ (την μεγαλύτερη φυλακή του Ισραήλ και μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις κράτησης στον κόσμο), και την Φυλακή Σαχαρόνιμ, ένα κέντρο κράτησης για Αφρικανούς μετανάστες (ένα ακόμη). Στο κέντρο αυτό, παρόμοιο σε μεγάλο βαθμό με τα «Hotspots» των Ελληνικών νησιών, μια εγκατάσταση που μοιάζει με φυλακή καταμεσής της ερήμου και τόσο απομακρυσμένη από οτιδήποτε ώστε να απομονώνει τους μετανάστες από τις Αφρικανικές χώρες, εφαρμόζοντας σε όλα αυτά τις πολιτικές διακρίσεων και διαχωρισμών ενάντια στους Άραβες και τους Αφρικανούς (τους μη-λευκούς ανθρώπους γενικότερα) που ασκούσε ήδη.

Το Ισραήλ κερδοσκοπεί από το «Φρούριο Ευρώπη» και τα σύνορα του. ΗFrontex, η Υπηρεσία Φύλαξης των Ευρωπαϊκών Συνόρων και Ακτών, υπέγραψε πρόσφατα δυο συμβόλαια για υλικό φύλαξης συνόρων, και τα δυο αξίας 50εκατομμυρίων ευρώ: το πρώτο με την σύμπραξη της Airbus με την Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία (την IsraelAerospace Industries, μια απόλυτα ελεγχόμενη από το κράτος εταιρεία), και το δεύτερο με την Elbit Systems Ltd., η οποία εδράζεται στην Χάϊφα. Τα συμβόλαια αυτά αφορούν τα drones τύπου Heron και Hermes, και τα δυο εκ των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί από τον Ισραηλινό στρατό στην Λωρίδα της Γάζα. Τα drones αυτά προτίθονταν να χρησιμοποιηθούν για την επιτήρηση της Μεσογείου καθώς και την αποτροπή μεταναστών από το να φθάνουν στην Ευρώπη. Οι Ισραηλινές εταιρείες αποτελούν τους μοναδικούς μη-Ευρωπαίους αποδέκτες ερευνητικών χορηγιών (χάρη σε μια συμφωνία του 1996 μεταξύ του Ισραήλ και της Ε.Ε.), ενώ έχουν διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην οχύρωση των συνόρων της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας. Προωθούν την εξειδίκευση τους βάσει του τείχους στην Δυτική Όχθη και τα σύνορα της Γάζα με την Αίγυπτο.

Η Ελλάδα διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο για τοNATO καθώς συντηρεί μερικές από τις σημαντικότερες Νατοϊκές ναυτικές και αεροπορικές βάσεις (Σούδα, Λάρισα, Βόλος, Αλεξανδρούπολη) στην περιοχή της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου. Οι βάσεις αυτές καθώς και η παρουσία των ΗΠΑ και του NATO επεκτείνονται. Οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει 123 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον στην ναυτική βάση της Σούδας και στην αεροπορική βάση της Λάρισας. Οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις διατηρούν την παρουσία τους στην Αφρική, συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού, ενώ η μακροχρόνια στρατιωτική και οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, και την Κύπρο καθιστούν την Ελλάδα υπόλογη και για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη. Μετά το 2021 ειδικότερα, η Ελλάδα έχει δημιουργήσει ισχυρούς στρατιωτικούς (και οικονομικούς) δεσμούς με το Ισραηλινό Κράτος, καθιστώντας την Ελλάδα συνένοχη στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Η Ελλάδα και το Ισραήλ συνυπέγραψαν ένα αμυντικό συμβόλαιο αξίας 1,65 δις δολαρίων σύμφωνα με το οποίο η Ισραηλινή ElbitSystems αναλαμβάνει την λειτουργία ενός εκπαιδευτικού κέντρου για την πολεμική αεροπορία της Ελλάδας, στην βάση της Καλαμάτας. Το 2023 και τα δυο κράτη συνυπέγραψαν το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει: κοινές ασκήσεις, κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα για τις Ένοπλες, Ειδικές και Ειδικών Επιχειρήσεων Δυνάμεις καθώς και άλλες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν και στις δυο χώρες.Τα τελευταία χρόνια με τις ρητορικές απειλής από την παράνομη μετανάστευση, την τρομοκρατία, τον κίνδυνο από την Ανατολή και τις πιέσεις των εταιρειών ασφάλειας, παρατηρούμε την ενταντικοποίηση της στρατιωτικοποίησης εντός της Ευρώπης και των εξωτερικών συνόρων της. Η Ελλάδα με την γεωπολιτική σημασία της τελευταίας Ευρωπαϊκής βάσης στα Ανατολικά, έχει δει μια ανυπολόγιστη επέκταση της στρατιωτικής υποδομής της. Η χώρα μετατρέπεται σε μια αχανή βάση του ΝΑTO, υπερασπίζοντας τα σύνορα της στρατιωτικά και κηρρύσοντας πόλεμο ενάντια σε ανθρώπους που αποδρούν από συγκρούσεις που έχουν προκληθεί από τοNATO και άλλες αποικιακές υπερ-δυνάμεις. Ένα από τα τελευταία παραδείγματα είναι το ναυάγιο στην Πύλο, όταν πέθαναν 600 περίπου μετανάστες, δολοφονημένοι από το Ελληνικό κράτος και την Ε.Ε.

Πρέπει να αντισταθούμε στην στρατικοποίηση της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενάντια στην υπεροχή της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, ή όποιων άλλων αποικιοκρατικών κρατών και οντοτήτων, όπως το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, αλληλέγγυα με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον πόλεμο και τις στρατιωτικές συρράξεις, αλληλέγγυα με όλους όσους αγωνίζονται παντού στον κόσμο και ειδικότερα με τον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση. Η διεθνής αλληλεγγύη είναι ένα από τα όπλα μας ενάντια στον ρατσισμό, την αποικιοκρατία, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, και όλες τις μορφές καταπίεσης. Λόγω του ότι το Ισραήλ διεξάγει έναν πόλεμο στα εδάφη που έχει καταλάβει, σχετίζεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά με τον πόλεμο που το «Φρούριο Ευρώπη» διεξάγει ενάντια στους μετανάστες εντός και εκτός των συνόρων του. Είναι πια καιρός όπως όλοι μας βγούμε στους δρόμους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας, αντιστεκόμενοι στον ρατσισμό, τον φασισμό, την αποικιοκρατία και τον καπιταλισμό σε όλες τις μορφές τους και παντού. Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη αυτή και στις «δικές μας» γειτονιές όπως στην Βικτώρια, εκεί όπου μπορούμε να συναντηθούμε για να στείλουμε το μήνυμα αυτό στα αδέλφια, τους αδελφούς, και τους συντρόφους μας παντού στον κόσμο

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας ενάντια στην Αποικιοκρατία, τον Σιωνισμό, τον Φασισμό, τον Ιμπεριαλισμό, και όλες τις μορφές καταπίεσης!Στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και της Αντίστασης- μέχρι την Ελευθερία!

Συνέλευση Αλληλεγγύης με την Παλαιστινιακή Αντίσταση

Freedom to Palestine! Solidarity will win!Demo 19/03 19:30 Viktoria square

While the colonial apartheid state of Israel is committing a genocideagainst Palestinians, "Fortress Europe" is killing migrants at itsborders and repressing them with control, surveillance, imprisonment,racist discourses and tactics within it. While closing safe routes forpeople, it is trying to keep the paths for trade and capital open at allcosts, like in the Red Sea. This is all part of the samecolonial-capitalist project.

In the last years we can see a very clear rise in racist and fascistideologies, especially in "Western" countries. With 9/11 and the "threatof terrorism" inside and outside the borders, many forms of violenceagainst migrants, and specifically also against people from Arabcountries, and growing Islamophobia have been legitimatized by statesand other right-wing groups. This has also found its expression inincreased border controls, changing migration policies, racistdiscourses. Racism, terrorist laws, the criminalization of individuals,revolutionary groups and solidarity movements is also part of thesedevelopments.

All this is nothing but a continuation of colonial forms in its modernexpressions. The same regions and states that once oppressed andexploited other areas of this world and its people, are the same one'snow producing most of the weapons and material to kill and exploitpeople in these same areas. At the same time these states protect alltheir wealth obtained by the exploitation of other parts of the world,at all costs, killing the people who try to escape wars and poverty atits borders, with all possible means. Not only this, these same statesand its economies profit from all the military-industrial complex.

The genocide happening now in Palestine is just another expression ofexactly this. Israel is a colonial apartheid state, backed by othercolonial powers. It has constructed all Palestinians as terrorists, inorder to legitimize the genocide it has been committing against thePalestinians for decades now. The answer of the Israeli state since theattacks to the 7th of October, a genocidal , is just the culmination ofalready existing politics and tactics. Since its establishment, theNakba of 1948 (arabic: 'The Catastrophe'), the colonial state of Israelhas been built on ethnic cleansing, displacement and exploitation ofPalestinians. For many of the European States and the US it is of greatimportance to have some sort of colonial outpost defending economic,military, colonial and imperialist interests in the Middle East. Andthis outpost is the state of Israel.

As it happens, it is on places like borders or within the territories ofPalestine that techniques and technologies of containment, surveillanceand control can be tested without many restrictions. Since the lives ofmigrants and non-white people within capitalist colonial and imperialiststructures are worth less than the lives of white people from Europe orother "Western" societies. Israel has fully militarized the territoriesit occupies, from the wall in the West Bank and the Gaza fence andborder to Egypt, checkpoints, a vast complex of military and civilprisons, and from 2013 to 2018 it had in place a huge a migrantdetention center in the Negev desert, the Holot detention centre. It wassituated next to around 2 km from the Egypt-Israel border, and next toanother huge prison complex, hosting the Ktzi'ot Prison (Israel largestprison and one of the largest detention facilities in the world) and theSaharonim Prison, a detention facility for African migrants (anotherone). In this center, very similar to the "Hotspots" in the GreekIslands, a prison-like facility in the middle of the desert far awayfrom anything to isolate and detain migrants from African countries,adding to all the separation and discriminatory policies against Araband African people (non-white people in general) it already had inplace.

Israel profits from "Fortress Europe" and its borders. Frontex, theEuropean Border and Coast Guard Agency, has recently signed twocontracts for border security material, both of them for a value of 50million Euros: the first one with the consortium Airbus - IsraelAerospace Industries (IAI, completely state-owned company), and thesecond one with Elbit Systems Ltd., based in Haifa. These contracts werefor the Heron and Hermes drones, both of which have been used by theIsraeli military in the Gaza Strip. These drones are supposed to be usedfor surveillance of the Mediterranean and to stop migrants from comingto Europe. Israeli companies are the only non-European receivers ofresearch funding (thanks to a 1996 agreement between Israel and the EU)and also have played a role in fortifying the borders of Bulgaria andHungary. They promote their expertise based on the West Bank separationwall and the Gaza border with Egypt.

Greece has a crucial role for NATO and some of the most important NATOnaval and air bases (Souda, Larisa, Volos, Alexandroupoli) in theeastern Mediterranean region. These bases and the US and NATO presenceare expanding. The US have also invested 123 million dollars in SoudaBay naval base and the Larissa air base. Greek military forces have apresence in Africa, participate in operations in the Red Sea andelsewhere, while the long-lasting military and financial cooperationwith Israel, Egypt and Cyprus, makes the Greek state accountable for thewar in Palestine too. Especially since 2021 Greece has created strongmilitary (and economic) ties to the Israeli State, making Greececomplicit in the genocide of the Palestinian people. Greece and Israelsigned a 1.65 billion dollars defense agreement in which Israel's ElbitSystems gets to operate a training center for the Greek air force, theKalamata airbase. In 2023 both states signed a Defence CooperationProgram. This program includes: joint exercises, joint trainings of theArmed, Special and Special Operations Forces and other activities thatwill take place in both countries.

In the last years with discourses of threat of illegal migration,terrorism, the danger from the East and the lobbying of securitycompanies, we can observe a stronger militarization within Europe and atits outer borders. Greece with the geopolitical importance of being thelast European base to the East, has seen an immense expanding ofmilitary infrastructure. The country is turning into a huge NATO base,defending its borders militarily and declaring war against people whoflee the conflicts caused or fueled by NATO and other colonial and superpowers. One of the last examples is the shipwreck of Pylos, where around600 migrants died, murdered by the Greek state and the EU.

We have to fight against the militarization in Greece and Europe,against the supremacy of the EU and the US, or any other colonial statesand constructs, like the murderous state of Israel, in solidarity withthe people that face war and military conflicts, in solidarity with allwho are struggling around the world and specifically with thePalestinian people and Resistance. International Solidarity is one ofour weapons against racism, colonialism, fascism, imperialism and allother forms of oppression. Because the war that Israel is conducting inthe lands it has occupied is connected politically, economically andmilitarily to the war that "Fortress Europe" is waging against migrantswithin and outside its borders. It is time for us all to take to thestreets, show our solidarity and fight racism, fascism, colonialism andcapitalism in all its forms in every place. We want to show thissolidarity also in "our own" neighborhoods like Viktoria, where we cancome together to send this message to our brothers, sisters, comradesaround the world.

Solidarity is our weapon against Colonialism, Zionism, Fascism,Imperialism and all forms of oppression!

With the Palestinian people and Resistance - until Freedom!

Assembly in solidarity with the Palestinian Resistance


1 2 3 4

Διαδήλωση αλληλεγγύης στη μαχόμενη Παλαιστίνη

Κάλεσμα του τοπικού συντονισμού Αθήνας/ΑΠΟ στη συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στη μαχόμενη Παλαιστίνη, την Παρασκευή 22 Μάρτη στην πλ. Βικτώριας στις 19.30

***

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Πάνω από 75 χρόνια ο παλαιστινιακός λαός δέχεται τη συνεχή και ανηλεή επίθεση από το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ. Και όσο μάχεται για την ελευθερία του και αντιστέκεται στον εκτοπισμό, την κατάκτηση της γης των Παλαιστινίων και τον αφανισμό του, οι πολιτικές εξόντωσής του κλιμακώνονται. Οι διώξεις, οι εξαναγκαστικές μετακινήσεις, οι δολοφονίες, οι φυλακίσεις, οι ακατάπαυστες στρατιωτικές επιθέσεις από ξηρά, αέρα και θάλασσα από τις ισραηλινές δυνάμεις, οι ελεύθεροι σκοπευτές, τα ρατσιστικά πογκρόμ για την επέκταση των εποικισμών, ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, η κατοχή στη Δυτική όχθη, το χτίσιμο τείχους γύρω από τα εναπομείναντα παλαιστινιακά εδάφη, η εφαρμογή αυξημένου ελέγχου και σκληρής καταπίεσης, η φτώχεια και η έλλειψη στοιχειωδών για την επιβίωση αγαθών, η επιβολή δηλαδή ενός σύγχρονου απαρτχάιντ αποτελούν την πραγματικότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι εδώ και δεκαετίες.
Το κράτος του Ισραήλ αποτελεί πρότυπο στρατιωτικοποίησης και επιβολής, μια μηχανή θανάτου που επιτίθεται στους Παλαιστίνιους χρόνια τώρα προκειμένου να τους καθυποτάξει ώστε να αποδεχθούν τη στρατιωτική κατοχή στην οποία αντιστέκονται με τεράστια αυταπάρνηση. Ένα κράτος που αποτελεί πραγματικά ένα υπόδειγμα για τις δυτικές δημοκρατίες, μια πρωτοπορία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, καθώς εφαρμόζει γενικευμένα στο έδαφός του συνθήκες ελέγχου και καταπίεσης που εμπεριέχονται στην κατευθυντήρια κίνηση του συστήματος. Και βασικούς συμμάχους στις επιδιώξεις του έχει τις ηγέτιδες δυνάμεις του δυτικού μπλοκ εξουσίας που επιχειρούν να επεκτείνουν την ισχύ και τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Σε αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό κράτος -προσδεμένο πλήρως στο δυτικό άρμα κυριαρχίας- επιχειρεί την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας του με το κράτος του Ισραήλ μέσα από μια σειρά στρατηγικών ενεργειακών, στρατιωτικών και οικονομικών συμφωνιών.
Από τις 7 Οκτώβρη του 2023, μετά από την επίθεση των Παλαιστινιακών οργανώσεων, οι ισραηλινές δυνάμεις, με θράσος προπαγανδίζουν τη σαρωτική πολεμική επιχείρηση εκδίωξης και αφανισμού των Παλαιστινίων ως δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Οι αεροπορικές βομβιστικές επιθέσεις στην αρχή και στη συνέχεια η χερσαία εισβολή στη Γάζα- σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον πλανήτη που ήδη, εξαιτίας του εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το 2007 από το κράτος του Ισραήλ, κυριαρχούσε η στέρηση και η εξαθλίωση - έχουν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία κοντά 30.000 Παλαιστινίων, εκ των οποίων παραπάνω από 12.000 νεκρά παιδιά, την καταστροφή κτιρίων, νοσοκομείων, σχολείων, σπιτιών, δρόμων, υποδομών υδροδότησης και υπηρεσιών υγιεινής, την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων αναγκαίων για την αγροτική παραγωγή τροφίμων, τη πλήρη στέρηση πόσιμου νερού και ανεφοδιασμού σε τρόφιμα και υλικά περίθαλψης. Ενώ στη Δυτική Όχθη πραγματοποιούνται δολοφονικά πογκρόμ, διώξεις, ξυλοδαρμοί και απολύσεις Παλαιστινίων.
Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κορύφωση της επιχειρούμενης εξόντωσης. Το κράτος του Ισραήλ, ταυτόχρονα με τη συνέχιση των επιθέσεων βόρεια της Γάζας και την επιβολή του τρόμου στη Δυτική Όχθη, έχει εκκινήσει τις αεροπορικές επιθέσεις και τώρα ανακοινώνει και τη χερσαία επέμβαση στη Ράφα. Η Ράφα βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας και αποτελούσε μέχρι πρότινος το μοναδικό εμπορικό πέρασμα που επέτρεπε το Ισραήλ να υπάρχει, για τη έστω και ελάχιστη κάλυψη των βασικών αναγκών όσων ζούσαν στη Λωρίδα της Γάζας. Σε αυτή την πόλη έχει βρει καταφύγιο περισσότερος από τον μισό πληθυσμό, 1.300.000 άνθρωποι, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων και καταστροφών στην υπόλοιπη Γάζα. Σε αυτή την πόλη τώρα απειλούν πως θα εισβάλλει ο ισραηλινός στρατός προαναγγέλλοντας μία θηριωδία και την ολοκλήρωση της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.
Μια γενοκτονία που πραγματοποιείται με τη συμμαχία των κρατών της Δύσης, που οι χλιαρές τους «ανθρωπιστικές» ανακοινώσεις απλά επιβεβαιώνουν τη συναίνεση και στήριξή τους στις επιχειρήσεις του Ισραήλ, αφού την ίδια στιγμή διατηρούν τις πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες μεταξύ τους, ενώ επιτίθενται σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο και ποινικοποιούν τα σύμβολα του παλαιστινιακού λαού, διατρανώνοντας πως στον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού, υπάρχει ένα και μόνο «δίκαιο». Αυτό του ισχυρού που δια της βίας επιβάλλεται στους αδύναμους.
Εμείς από τη πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να μάχεται σκληρά κι επίμονα για την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του με μόνους συμμάχους του τους αγωνιζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτά τα στοιχεία του αγώνα τους θέλουμε να αναδείξουμε ως αναρχικοί, τη δυνατότητα του
κατακτημένου να αντεπιτίθεται στον πανίσχυρο κατακτητή, την ικανότητα του φτωχού και του αποκλεισμένου να εξεγείρεται κάτω κι από τις πιο βάρβαρες συνθήκες. Η διεθνής αλληλεγγύη θέλουμε να δημιουργήσει ρήγματα στο εσωτερικό των επιτιθέμενων κυρίαρχων φέρνοντας στο προσκήνιο τη δική μας ιστορία, την ιστορία των αγώνων των από τα κάτω που κόντρα σε όλους τους καιρούς, δημιουργούν τη ζώσα πραγματικότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, αποτελώντας το μόνο πραγματικό ανάχωμα στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Μέχρι την συνολική απελευθέρωση των λαών από τα έθνη, τις θρησκείες, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Μαρτίου 16h


1 2 3 4

Στηρίζουμε συμμετέχουμε στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίσταση του [Βικτώρια Παρασκευή 22/3 19.30]

από Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Στηρίζουμε συμμετέχουμε στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίσταση του, που διοργανώνει η Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνιακη Αντίσταση [Βικτώρια Παρασκευή 22/3 19.30]

Στηρίζουμε συμμετέχουμε στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίσταση του [Βικτώρια Παρασκευή 22/3 19.30]

Η παρουσία του κινήματος αλληλεγγύης σε μια μεταναστευτική γειτονιά όπως η Βικτωρία στην οποία κατοικούν και συχνάζουν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και Άραβες είναι επιτακτική. Την ίδια στιγμή που το Ισραήλ σκοτώνει, βασανίζει και λιμοκτονεί τον λαό της Γάζας η παρουσία του κινήματος αλληλεγγύης σε μεταναστευτικές γειτονιές αποτελεί ένα σινιάλο αλληλεγγύης, μια εναντιωση στην εμπλοκή της Ελλάδας στο εκτυλισσόμενο αιματοκύλισμα.

Η ρατσιστική πολιτική Ε.Ε-Ελλάδας αποτυπώνεται με ολοένα και αυξανόμενη βαναυσότητα στα αστικά κέντρο και στο γεωπολιτικό προσκήνιο. Οι συμφωνίες Ε.Ε-Τουρκίας για περιορισμό των προσφυγικών ροών, ουσιαστικά χρηματοδότηση του εγκλεισμού των μεταναστών στην Τουρκία καθώς και η αυξημένη συχνότητα αντιμεταναστευτικών επιχειρήσεων στο κέντρο είναι μερικά δείγματα.

Την ώρα που το κράτος και το παρακράτος εντείνουν την στοχοποίηση των μεταναστευτικών κοινοτήτων η θέση ενός μαχόμενου αντιρατσιστικού, αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος είναι στους δρόμους δίπλα στις κοινότητες.

Ειδικά η γειτονιά της Βικτώριας έχει αποτελέσει κατα τα προηγούμενα χρόνια πεδίο δράσης των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου και σημείο αντιπαράθεσης με το αντιφασιστικό κίνημα. Το άνοιγμα γραφείων του εγχώριου ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν όπως και το μαχαίρωμα συντρόφου στην πλατεία Βικτωρίας πριν ενάμιση χρόνο αποτελούν κομβικά σημεία της αντιπαράθεσης με το παρακράτος. Για ακόμη μία φορά το ανταγωνιστικό κίνημα θα βρεθεί στους δρόμους να διαδηλώσει ενάντια στην ρατσιστική βία του κράτους και της εμπλοκής του στο αιματοκύλισμα της Γάζας.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!

Εδώ πνιγμένοι, εκεί βομβαρδισμένοι, Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι!


1 2 3 4

Στηρίζουμε τα δύο σημερινά καλέσματα:

- 18:00 ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένος πρόσφυγες της Κορίνθου, στην ΑΣΟΕΕ.

- 19:30 πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στην πλατεία Βικτωρίας.

We support these two calls today:

- 6pm: Open Assembly in solidarity with the imprisoned refugees of Korinthos

- 7.30pm: solidarity with Palestine demo, at Victoria square.

Open Assembly Against Pushbacks and Border Violence

πηγή : https://www.facebook.com/againstpushbacks/