Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 στις 19.00

Ανοιχτή Αντιπολεμική Συνέλευση Αναρχικών

Ενημέρωση για τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης ενάντια στον εκτοπισμό και τον αφανισμό των παλαιστινίων

post image

Τα Σάββατα 9 και 16 Μαρτίου η Ανοιχτή Αντιπολεμική Συνέλευση Αναρχικών πραγματοποίησε αντίστοιχα στις πλατείες Αγίας Παρασκευής και Ηρώ Πετρούπολης συγκεντρώσεις αλληλεγγύης ενάντια στον εκτοπισμό και τον αφανισμό των παλαιστινίων.

Στις συγκεντρώσεις μοιράστηκε το κείμενο της συνέλευσης (pdf), κρεμάστηκαν πανό και πετάχτηκαν τρικάκια αλληλεγγύης στον αγώνα των παλαιστινίων για ζωή, αξιοπρέπεια, γη και ελευθερία. Η συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στηρίχτηκε από την Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής όπου ανάρτησε πανό και μοίρασε το κείμενο της.

Το ισραηλινό κράτος έχοντας ισοπεδώσει κυριολεκτικά το μεγαλύτερο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας, έχει εγκλωβίσει 1,5 εκ. παλαιστίνιους/ες σε ένα κομμάτι γης 64 τετραγωνικών χιλιομέτρων, τη Ράφα. Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και ετοιμάζεται να εισβάλει και εκεί, οδηγώντας στην εξόντωση όσους/ες καταφέρνουν ακόμα να επιβιώνουν από την πείνα, τις ασθένειες, τις κακουχίες. Διακηρύσσοντας πλέον ανοιχτά ότι σκοπός του είναι ο πλήρης εκτοπισμός και ο αφανισμός των παλαιστινίων από την περιοχή που διαμένουν εδώ και αιώνες. Από την πρώτη στιγμή, επικαλούμενο «το δικαίωμα στην αυτοάμυνα» -παρόλο που είναι κατοχική δύναμη στην περιοχή εδώ και 75 χρόνια- έχει την πλήρη πολιτική και υλική στήριξη του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας.

Το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργά στην αιματοχυσία, με τελευταίο στιγμιότυπο της συμμετοχής του την ανάληψη ηγετικού ρόλου στην στρατιωτική επιχείρηση aspides της Ε.Ε. στην Ερυθρά θάλασσα.

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΥΓ: Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (28/3) στην ΑΣΟΕΕ στις 19.00 όπου θα συζητηθούν προτάσεις για δράσεις- παρεμβάσεις αλληλεγγύης στους παλαιστίνιους/ες.

Ανοιχτή Αντιπολεμική Συνέλευση Αναρχικών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1629652/