τι; : προβολή θεματική : από :

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 στις 21.00

Προβολή: «Paris Nous Appartient» (1961) + συζήτηση Νουβέλ Βαγκ

Paris Nous Appartient (1961)
Η ταινία ακολουθεί τη ζωή της νεαρής Αν, μιας φοιτήτριας λογοτεχνίας στο Παρίσι. Η Αν γνωρίζει, μέσω του αδερφού της, μία παρέα εικοσάρηδων διανοούμενων, τους οποίους ενώνει ο θάνατος ενός κοινού φίλου, του Χουάν, ενός συνθέτη που ήταν πολιτικός πρόσφυγας από την Ισπανία. Μεταξύ τους, ένας θεατρικός σκηνοθέτης, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος που ήρθε στο Παρίσι για να αποφύγει τις διώξεις του Μακαρθισμού, και μία κοπέλα που φέρεται να είχε σχέση με όλους αυτούς. Την παρέα διέπει ένας κοινός προβληματισμός: ο θάνατος του Χουάν ήταν αυτοκτονία, ή δολοφονία από μία σκοτεινή πολιτική οργάνωση;
Μυστήριο, θεωρίες συνωμοσίας και μποέμικη παριζιάνικη ζωή των 50's συνθέτουν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ζακ Ριβέτ, η οποία θεωρείται ένα από τα θεμελιώδη φιλμ του κινήματος της Nouvelle Vague.
Την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 21:00, στο αμφιθέατρο του Ανατομείου, σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε όλα μαζί τι πραγματικά συνέβη στον Χουάν.
Θα προηγηθεί συζήτηση γύρω από τη Nouvelle Vague και τα σημαντικότερα έργα του κινήματος, ΑΥΣΤΗΡΑ!!! στις 20:00, στο ΑΚΙ. Σας περιμένουμε διαβασμένα - ή και όχι <3.

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Μαρτίου 15h