τι; : συνέλευση θεματική : από :

Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στις 18.00

Ανοιχτή Συνέλευση Πρωτοβουλίας για Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Πρωτοβουλία για Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας Αλληλεγγύης (Ίλιον)

Ανοιχτή Συνέλευση

Σάββατο 13 Απριλίου, ώρα 6 μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου "Μελίνα Μερκούρη"

(Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον) Αίθουσα Καλλιτεχνικού Καφενείου

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν σημαίνει το τέλος του αγώνα ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της παιδείας.

O αγώνας αυτός συνεχίζεται για την κατάργηση του νόμου αυτού και την αποτροπή της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων από τις επιχειρήσεις. Συνεχίζεται και στην πάλη κόντρα στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη μετατροπή του Λυκείου σε ένα τριετές εξεταστικό κάτεργο με "όχημα" το "Εθνικό Απολυτήριο" που στόχο έχει αφενός τον πλήρη εξοβελισμό γιγάντιας μερίδας από το Λύκειο (προκειμένου να πάνε για δουλειά με μισθούς - πείνας από τα 15 τους) και αφετέρου στην ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της πελατείας των φροντιστηρίων (για όσους παραμείνουν στο Λύκειο).

Εργαλείο για τον εξοβελισμό των μαθητών από το Λύκειο, πέραν από τη μετατροπή του σε εξεταστικό κάτεργο, αποτελεί και ο μηχανισμός (υποτίθεται) κατά του bullying, τον οποίο επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση σε κάθε σχολείο.

Οι -κατά κανόνα- φτωχότεροι μαθητές οι οποίοι έχουν "κακή" κοινωνική διαγωγή και, ταυτόχρονα, "κακή" σχολική επίδοση προφανώς δεν έχουν θέση στο Λύκειο που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Θέση, κατά την ίδια κυβέρνηση, θα έχουν μόνο οι μαθητές με οικονομική άνεση με "καλή" διαγωγή και "καλή" σχολική επίδοση…

Οι υπόλοιποι (δηλαδή, οι "κακοί" μαθητές κλπ), σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας και έχουν θέση μόνο στις εργασιακές "γαλέρες".

Ως Πρωτοβουλία για Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας Αλληλεγγύης (Ίλιον) όχι μόνο τασσόμαστε ενάντια στις παραπάνω κυβερνητικές μεθοδεύσεις, παλεύουμε για μία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, αλλά ταυτόχρονα παρέχουμε μαθησιακή στήριξη όσων νέων στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο την έχουν ανάγκη.

Η Πρωτοβουλία μας, η οποία έχει συσταθεί από τον Ιανουάριο του 2024 είναι:

  • Πλήρως πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητη από το κράτος και το δήμο που είναι συνυπεύθυνοι για την πολιτική ιδιωτικοποίησης της παιδείας.

Την ίδια στιγμή που παλεύουμε για τη διασφάλιση ενός δημόσιου χώρου για τα μαθήματα αυτά, αρνούμαστε οποιοδήποτε «καπέλο» από το κράτος και το δήμο.

  • Αυτοργανωμένη από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους μαθητές και τους γονείς.

Οι αποφάσεις για τη λειτουργία των μαθημάτων και όποια άλλη δράση της για ζητήματα παιδείας από πλευράς της εν λόγω πρωτοβουλίας λαμβάνονται από την τακτική συνέλευσή όσων συμμετέχουν ενεργά σε αυτή.

  • Ανοιχτή σε καθένα παιδί (ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, χρώματος κλπ.) που χρειάζεται μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Η πρωτοβουλία για μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας είναι «κλειστή» σε ρατσιστές και φασίστες.

Καλούμε:

  • Κάθε εκπαιδευτικό και κάθε φοιτητή που επιθυμεί να παράσχει δωρεάν μαθήματα ενισχυτική διδασκαλίας
  • Κάθε μαθητή που επιθυμεί να κάνει δωρεάν μαθήματα ενισχυτική διδασκαλίας

Να έλθει σε επαφή μαζί μας μέσω του e-mail της πρωτοβουλίας (matheximatailiexon@gmailex.com), έτσι ώστε να προγραμματιστούν τα μαθήματα.

Πρόγραμμα Μαθημάτων

Ενδεικτικά το πρόγραμμα μαθημάτων (τα οποία διεξάγονται στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο Ιλίου, Ιδομενέως 32, Β΄όροφος) έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Τρίτη 6-7μμ: Μαθηματικά, 7-8μμ Φυσική, Χημεία, Βιολογία, 8-9 μμ Γραμμικό Σχέδιο
  • Πέμπτη 6-7μμ: Μαθηματικά, 7-8 μμ Φιλολογικά, 8-9 μμ Αρμονία, Ακουστικά

mathimata-ilion.blogspot.com

πηγή : https://mathimata-ilion.blogspot.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 30 Μαρτίου 10h