Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στις 20.30

Εκδήλωση: Αυτοδιαχείριση, Ουτοπική αναζήτηση ή ρεαλιστικός μονόδρομος;

Με αφορμή την επικείμενη Ευρωπαϊκή Συνάντηση για την Αυτοδιαχείριση που θα γίνει στη Βαρκελώνη, στις 10-12 Μαΐου, προσπαθούμε ως Εναλλακτική Δράση να ανοίξουμε έναν κύκλο των θεματικών εκδηλώσεων, προβολών και συζητήσεων σχετικά με την Αυτοδιαχείριση. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στο διάστημα 30 Μαΐου έως 6 Ιουνίου με σειρά εκδηλώσεων με την παρουσία του Ενρίκε Νοβάες, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο και μέλος του κινήματος MST στη Βραζιλία, ενός από τα μεγαλύτερα κινήματα αυτοδιαχείρισης στον κόσμο. Η δεύτερη μας εκδήλωση λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και θα έχει θέμα "Αυτοδιαχείριση: Ουτοπική αναζήτηση ή ρεαλιστικός μονόδρομος;".

Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, έχουν αναδειχθεί διάφορες πλευρές του θέματος της Αυτοδιαχείρισης, που αφορούν και την ιδεολογία, αλλά κυρίως, τις μορφές με τις οποίες εφαρμόζεται σε πολλές χώρες. Ανάμεσά στους προβληματισμούς είναι το κατά πόσον η Αυτοδιαχείριση (οικονομική, κοινωνική και πολιτική) είναι πραγματοποιήσιμη ή όχι. Εμείς συλλέγοντας εμπειρίες για περισσότερο από δέκα χρόνια, τόσο από τη συνεργασία μας με πανεπιστήμια, συλλογικότητες και κοινωνικά κινήματα της Λ. Αμερικής, όσο και από τη συμμετοχή μας σε διεθνείς συναντήσεις σε πολλές χώρες (Μεξικό, Κολομβία, Αργεντινή, Χιλή, Κούβα, Ουρουγουάη, Χιλή, Βολιβία, Εκουαδόρ, Βραζιλία, Περού, Παραγουάη, Βενεζουέλα) πιστεύουμε ότι όχι μόνο είναι ρεαλιστική η αυτοδιαχείριση, αλλά, επιπλέον, ανοίγει νέους ελπιδοφόρους δρόμους για τους λαούς όλου του κόσμου.

Γιατί στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, κινήματα όπως αυτό των Ζαπατίστας στο Μεξικό, το κίνημα των ανακτημένων επιχειρήσεων στην Αργεντινή, τη Χιλή, την Ουρουγουάη κ.α, οι κομμούνες στη Βενεζουέλα το κίνημα MST (Κίνημα των Χωρίς Γη) στη Βραζιλία των χιλιάδων παραγωγικών καταλήψεων και της Εθνικής Σχολής Αυτοδιαχείρισης και καταλήψεων "Florestan Fernades", έχουν πετύχει, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, και μετά να διαμορφώσουν μια νέα κοινωνική πραγματικότητα, με επίκεντρο την αυτοδιαχείριση. Όλες αυτές τις εμπειρίες, θα έχουμε την ευκαιρία να τις παρουσιάσουμε με βίντεο και φωτογραφίες στην εκδήλωση αυτή. Μετά από την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου, 8.30μμ, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός. Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή, Αθήνα.

πηγή : https://enallaktiki-drasi.gr/
πηγή : email που λάβαμε στις 2 Απριλίου 18h