Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 στις 11.30

Παρέμβαση αλληλεγγύης στη δίκη του ρατσιστή εργοδότη για ξυλοδαρμό μετανάστη διανομέα

Δικάζεται την Τετάρτη 3/4 ο ρατσιστής εργοδότης για το ξυλοδαρμό του μετανάστη διανομέα στην Άνοιξη Αττικής

Παρέμβαση αλληλεγγύης στη δίκη, Τετάρτη 3/4, 11.30πμ, δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 2

Δικάζεται την Τετάρτη ο ρατσιστής εργοδότης του Παραδοσιακού Οβελιστήριου στην Άνοιξη Αττικής με κατηγορίες για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ρατσιστικό κίνητρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ τα γεγονότα ήταν τα εξής:

«Ο μετανάστης εργάτης Ναζίρ Αχμέντ, 43 ετών που έπιασε δουλειά στο Παραδοσιακό Οβελιστήριο στην Πλατεία Άνοιξης στις 12 Ιούλη 2023 βρέθηκε αντιμέτωπος με την ωμή ρατσιστική βία του αφεντικού του.

Παρόλο που είχε εξηγήσει ότι ο ίδιος δεν ξέρει να κάνει τη δουλειά του διανομέα αλλά έχει δουλέψει εκεί ξανά ως λαντζέρης, το αφεντικό επέμενε ότι μπορεί να την κάνει την δουλειά αφού θα του έδιναν τις διευθύνσεις για να πάει τις παραγγελίες και θα τις έβρισκε με GPS. Για την αμοιβή 5 ευρώ την ώρα, χωρίς ένσημα! Μάλιστα, επειδή εργάζονταν εκεί και του χρωστούσε 500 ευρώ το αφεντικό υποσχέθηκε ότι θα του δώσει και αυτά.

Έπιασε δουλειά και την περασμένη Κυριακή στις 12μες και στις 00.50, μετά τα μεσάνυχτα, του έδωσαν την τελευταία διεύθυνση για να παραδώσει παραγγελία. Όταν έφτασε εκεί με τη μηχανή του διαπίστωσε ότι ήταν λάθος η διεύθυνση που του έδωσαν του είπαν "έλα μαλάκα, πουτάνα πίσω, να σε γαμήσω." Όταν επέστρεψε αντιμετώπισε ένα μαινόμενο αφεντικό που του επετέθη με γροθιά στο πρόσωπο, χτυπώντας τον στο μάτι, στη μύτη ενώ τον χτύπησε και στο χέρι. Τον καταδίωκε και του πέταξε ποτήρια και τασάκια για να τον χτυπήσει.

Το αφεντικό φώναζε "Άντε γαμήσου Πακιστανέ. Εκατό Πακιστανούς είχα στη δουλειά μου, όλοι πουτάνες είσαστε" . Για να τον αποφύγει βγήκε έξω για να φύγει αλλά το αφεντικό τον πήρε από πίσω και τον κυνηγούσε πάλι.

Ο Ναζίρ κάλεσε την Αστυνομία, το 100, στις 1.42πμ για πρώτη φορά αλλά δεν ήρθαν. Το αφεντικό όταν κατάλαβε ότι ειδοποίησε την Αστυνομία πήρε το τζίπ του και κατέστρεψε την μηχανή του εργάτη αφού προηγούμενα του είχε πάρει τα κλειδιά για να μην μπορέσει να φύγει.

Όταν τηλεφώνησε ξανά στην Αστυνομία ενώ κρύβονταν φοβούμενος ότι το αφεντικό θα τον σκότωνε αυτός έκλεισε το μαγαζί και έφυγε… Η Αστυνομία κλήθηκε δεύτερη φορά και έφτασε όταν τους είπε ότι "θα με σκοτώσουν". Έφτασε περιπολικό εκεί στις 2.45πμ, τον βρήκαν χτυπημένο, κατέγραψαν το περιστατικό και έφυγαν λέγοντας του να πάει μόνος του στο Αστυνομικό Τμήμα!!!

Ο Ναζίρ πήγε στις 3πμ στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Στεφάνου για να υποβάλει μήνυση. Εκεί τον απέτρεψαν τρεις αστυνομικοί λέγοντας του ότι "μπορείς να κάνει μήνυση αλλά θα έχεις ταλαιπωρία, έξοδα, δικαστήρια. Σκέψου το καλά και έλα αύριο…"

Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό ωμής εργοδοτικής ρατσιστικής βίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την εχθρική της πολική κατά των μεταναστών και των προσφύγων, τους πνιγμούς 600 προσφύγων στη Πύλο, τις επιχειρήσεις σκούπα και τις φυλακίσεις στις Αμυγδαλέζες έχει οπλίσει το χέρι του κάθε εργοδότη να σηκώνεται και να χτυπά.

Η Αστυνομία αντί να συλλάβει το δράστη και να φροντίσει το θύμα να έχει περίθαλψη επιχείρησε να συγκαλύψει την εγκληματική ενέργεια της εργοδοσίας.

Ο μετανάστης εργάτης προχώρησε με την στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ σε καταγγελία στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ. Ακολούθησε η σύλληψη και η παραπομπή του αφεντικού σε δίκη στο αυτόφωρο η οποία ξεκίνησε το Σάββατο 22/7.»

Στο πλευρό του βρέθηκαν από την αρχή το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής, η ΚΕΕΡΦΑ και η πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η ΕΝΟΤΗΤΑ».

Την εργοδοτική ρατσιστική βία θρέφει η πολιτική της κυβέρνησης που δεν νομιμοποιεί τους μετανάστες αλλά τους αλυσοδένει με άδειες εργασίας στα μέτρα των αφεντικών με βάση τις νέε ρυθμίσεις Καιρίδη.

Απαιτούμε τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αν τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των 600 προσφύγων στην Πύλο, καμία συγκάλυψη του εγκλήματος της κυβέρνησης, του Λιμενικού και της FRONTEX.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 17 Απρίλη.

Απαιτούμε την τιμωρία του ρατσιστή εργοδότη, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων και την αποκατάσταση της κατεστραμμένης μηχανής.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/?locale=e…