Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ζορζ Αμπνταλλά

Όλες-οι στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ζόρζ Αμπνταλλά!

Ο λιβανέζος κομμουνιστής Ζορζ Αμπνταλλά, μαχητής της Παλαιστινιακής Αντίστασης ήδη διανύει το 40ο έτος φυλάκισης του στις γαλλικές φυλακές, γεγονός που τον καθιστά τον παλαιότερο πολιτικό κρατούμενο στην Ευρώπη. Το έγκλημα του είναι ότι τάχθηκε με επαναστατική συνέπεια στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του ενάντια στους σιωνιστές και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Αυτήν ακριβώς την συνέπεια του και το γεγονός ότι δεν υπόγραψε ποτέ δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης των επαναστατικών του ιδεών πληρώνει με την ίδια του την ζωή σε καθεστώς εγκλεισμού.

Ο Ζορζ Αμπνταλλά δεν είναι μόνο ένας αγωνιστής της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Είναι ο ίδιος σύμβολο της Αντίστασης και ακριβώς γι' αυτό που εκπροσωπεί, το γαλλικό κράτος συνεχίζει να τον κρατά στη φυλακή παρά τις δύο δικαστικές αποφάσεις που επιτρέπουν την αποφυλάκισή του.

Από τις 8 Ιουνίου, έχει ξεκινήσει μια νέα περίοδος σε αυτή τη μακρά μάχη που δίνει ο ίδιος και το κίνημα αλληλεγγύης που τον πλαισιώνει, για την απελευθέρωσή του: ενώ η κινητοποίηση, επί του πεδίου, με την πολυμορφία των εκφράσεών της, δεν παύει να ενισχύεται, ο Ζορζ Αμπνταλλά δέχτηκε να εκκινήσει μια νέα νομική επίθεση καταθέτοντας το δέκατο αίτημα αποφυλάκισης και απέλασης στη χώρα του, τον Λίβανο. Να στηρίξουμε με τις δράσεις μας το διάβημα του Ζορζ Αμπνταλλά κάνοντάς το να αντηχήσει παντού καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης του νέου αιτήματός του και να οξύνουμε ακόμα περισσότερο την πίεση στο γαλλικό κράτος με την κλιμακούμενη και συνεχή κινητοποίησή μας!

Η Παλαιστίνη ζει, θα ζήσει και θα νικήσει!
Λευτεριά στον Ζορζ Αμπνταλλά!
Μαζί και μόνο μαζί, σύντροφοι και συντρόφισσες θα νικήσουμε!

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

πηγή : https://palestineresist.gr/network/actions/61…


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ (Συγκέντρωση: Γαλλική Πρεσβεία, Παρασκευή 5/4, 18:30)

Ο Ζώρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά αποτελεί τον μακροβιότερο πολιτικό κρατούμενο στην Ευρώπη, καθώς βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές του Γαλλικού Ιμπεριαλισμού για 40 χρόνια. Έιναι κομμουνιστής επαναστάτης, αγωνιστής του λαού, που στρατεύτηκε στην υπόθεση της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, οργανωμένος στην Παλαιστινιακή Αντίσταση με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και έπειτα με την αντιιμπεριαλιστική μαρξιστική οργάνωση Λιβανέζικες Επαναστατικές Ενοπλες Φράξιες (FARL).

Ένας διεθνιστής αγωνιστής που έδωσε τη ζωή του για τη λευτεριά της Παλαιστίνης και συνάμα όλων των λαών που καταπιέζονται από τον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό. Γι' αυτό και φυλακίστηκε από το γαλλικό κράτος το 1984 και τελείως εκδικητικά δεν τον αποφυλακίζουν ακόμα και σήμερα, μετά από 40 χρόνια. Το γεγονός αυτό αποτελεί προσπάθεια εξόντωσης του, ενορχηστρωμένη από τον ιμπεριαλισμό και το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Δικαιούται να αποφυλακιστεί από το 1999, αλλά δεν τον αποφυλακίζουν γιατί δηλώνει ακόμα απερίφραστα αμετανόητος αγωνιστής, στρατευμένος στο πλευρό των εκατομμυρίων ξεριζωμένων και δολοφονημένων Παλαιστινίων. Γιατί δε μετανοεί γι' αυτό και τον εκδικούνται ΗΠΑ-Γαλλία-Ισραήλ. Γιατί αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του Παλαιστινιακού Λαού, της Αντίστασης και των κρατουμένων του.

Την περίοδο αυτή έχει εκκινήσει μια νέα νομική διαδικασία απελευθέρωσης του Αμπνταλλά, με την κατάθεση του δέκατου αιτήματος αποφυλάκισης του και απέλασης στη χώρα του, τον Λίβανο και στο πλαίσιο αυτό καλούνται διεθνώς κινητοποιήσεις αλληλεγγύης . Στην Αθήνα την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 6:30 μμ συγκεντρωνόμαστε έξω από την Γαλλική Πρεσβεία, για να βροντοφωνάξουμε την αλληλεγγύη μας στον Ζώρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά και την ακλόνητη στράτευση μας στον αγώνα για τη λευτεριά της Παλαιστίνης

Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ- ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΗΠΑ-ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

FREEDOM FOR GEORGES IBRAHIM ABDALLAH

FREEDOM FOR PALESTINE

VICTORY TO THE RESISTANCE

Georges Ibrahim Abdallah is the longest-term political prisoner in Europe, having been incarcerated in the prisons of French imperialism for 40 years. He is a communist revolutionary, a fighter of the people, who committed himself to the cause of the liberation of Palestine, organized in the Palestinian Resistance with the Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) and then with the anti-imperialist Marxist organization Lebanese Revolutionary Armed Factions (FARL).

An internationalist fighter who gave his life for the freedom of Palestine and at the same time of all peoples oppressed by imperialism and Zionism. That is why he was imprisoned by the French state in 1984 and with a vengeance he is still not released today, after 40 years. This is an attempt to exterminate him, orchestrated by imperialism and the murderous state of Israel. He has been entitled to be released since 1999, but he has not been released because he still unequivocally declares himself an unrepentant fighter, committed to the side of millions of uprooted and murdered Palestinians.

Last period had begun from the solidarity movement a new legal process for the liberation of Georges Ibrahim Abdallah. In this context there is an international call for solidarity. In Athens we demonstrae outside the French Embassy (Friday 5th of April 18.30) to shout We call on everyone to join the rally, to demonstrate for the revolutionary solidarity, always on the side of the Palestinians.

AGAINST ISRAELI ZIONISM, US-EU IMPERIALISM

AND THE COOPERATING GREEK STATE

FREEDOM FOR PALESTINE

FREEDOM FOR ABDALLAH

VICTORY TO THE PALESTINIAN RESISTANCE

INTERNATIONAL SOLIDARITY IS THE WEAPON OF THE PEOPLE

FROM THE RIVER TO THE SEE PALESTINE WILL BE FREE

MEETING: FRENCH EMBASSY FRIDAY 5/4, 18.30

Assembly in solidarity with the Palestinian Resistance

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Απριλίου 01h