Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στις 19.00

Ανοιχτό Εργαστήρι: "Εργατική Έρευνα & Αποστολές"

Είμαστε μια νέα πρωτοβουλία για ένα ελευθεριακό κοινωνικό μέτωπο και κάνουμε αυτά τα εργαστήρια για να δημιουργήσουμε ένα κοινό περιβάλλον ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών με όσα άτομα και συλλογικότητες προβληματίζονται πάνω στην καλύτερη οργάνωση των κοινωνικών αγώνων κι εγχειρημάτων μας.

Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Trise για να μιλήσουμε για τα πολιτικά εργαλεία της εργατικής έρευνας και των αποστολών ως μεθόδους ανάλυσης της πραγματικότητας και διασύνδεσης των αγώνων.

Η εργατική έρευνα είναι μια μεθοδολογία συνέρευνας και παραγωγής γνώσης από τα κάτω, που έχει το διπλό στόχο της καταγραφής της φωνής των ταξικά καταπιεσμένων και της προώθησης της οργάνωσής τους ενάντια στην καταπίεση αυτή. Είναι δηλαδή ένα πολιτικό εργαλείο σύνδεσης και αγώνα, που έρχεται να αντικαταστήσει την "ουδέτερη" ακαδημαϊκή έρευνα, και στόχο έχει να μάθει από την πραγματικότητα των από τα κάτω, να βρει τα τυφλά σημεία της εξουσίας και να παράξει μια στρατευμένη γνώση και σύνδεση με τα εκάστοτε υποκείμενα.

Οι αποστολές έρχονται να απαντήσουν στο πώς οι αγώνες και οι κοινότητες μπορούν να συνδέονται οργανικά, στο πώς μέσω αποστολών οι κοινότητες συνδέονταν ιστορικά, και πώς οι αποστολές μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό πολιτικό εργαλείο για την ελευθεριακή σύνδεση, την αλληλοβοήθεια και τη μετάδοση της εμπειρίας μεταξύ των από τα κάτω. Οι αποστολές ως μικρά, αλλά φιλόδοξα σχέδια με συγκεκριμένους συλλογικούς στόχους και πρόγραμμα, που απαντάνε σε μια ευρύτερη ελευθεριακή στρατηγική κοινωνικής απελευθέρωσης.

Στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο TRISE (Κολοκοτρώνη 31, Αθήνα) την Παρασκευή 12/04 στις 19:00